Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Τα μυστικά της ανόδου της Jumbo, ο leader Μυτιληναίος, η πρωτιά της ΤΕΡΝΑ και τα «βαρίδια» του Χ.Α

Οι επενδυτές (θεσμικοί και ιδιώτες) την περίμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη χθεσινή , πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.  Ήθελαν να δουν πως θα αντιδρούσε στην επενδυτική βαθμίδα της S&P που ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ και πως θα αντιδρούσε στην σημαντική στρατηγική συμφωνία της Alpha Bank με την Unicredit που ανακοινώθηκε πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Τα συμπεράσματα είναι ότι:

  • η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει την επενδυτική βαθμίδα γι' αυτό και δεν αντέδρασε,
  • η στρατηγική συμφωνία ήταν μεν ενδιαφέρουσα αλλά η μετοχή της Alpha Bank βρέθηκε σε προσωρινή αναστολή (λάθος όλων των πλευρών) και τρίτον και σημαντικότερο
  • ότι οι ξένες αγορές είναι οι μεγαλύτεροι καταλύτες για το ελληνικό χρηματιστήριο

Kατ' επέκταση, εάν δεν ορθοποδήσουν τα ξένα χρηματιστήρια, το Χ.Α δεν βλέπει προκοπή.

Εκθέσεις ξένων οίκων:  H αγορά τις διαβάζει αλλά αδιαφορεί

Χθες είχαμε και σωρεία θετικών εκθέσεων και για την επενδυτική βαθμίδα και για τις τράπεζες και ειδικότερα για την Alpha Bank. Όμως οι επενδυτές φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκαν με τις εκθέσεις. Γνωρίζουν ότι η απόσταση από το fair value (δίκαια αποτίμηση) μέχρι την τρέχουσα τιμή είναι τεράστια. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι ξένοι οίκοι λειτουργουν προς όφελός τους και όχι βλέποντας την αγορά σε βάθος.

Αμερικανικές αγορές : Έφτασε στο 5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς και σκόρπισε πανικό

Το ψυχολογικό όριο του 5% έφτασε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς και αυτό δείχνει δύο πράγματα. Ότι ο πληθωρισμός ζει και βασιλεύει στις ΗΠΑ και ότι υπάρχουν πολλοί πωλητές (μάλλον από την πλευρά της Ασίας) στα αμερικανικά ομόλογα.

Ελληνικό χρηματιστήριο:  Οι ξένες αγορές είναι βαρίδι στην πορεία του Χ.Α.

Η αγορά ήθελε αλλά δεν μπορουσε να ξεπεράσει τις επιδράσεις της πτώσης των ευρωπαικών αγορών. Ο Γεν. Δείκτης εφτασε στις παρυφές των 1.190 μονάδων και μετά διολίσθαινε βασανιστικά προς τις 1.180 μονάδες για να κλείσει στο τέλος με οριακή αρνητική μεταβολή. Το θέμα ήταν ότι όλοι το έβλεπαν ότι θα υποχωρούσε και έτσι κανείς δεν τοποθετούνταν, αφού περιμένουν να τα βρουν χαμηλότερα. Όσο υπάρχει “η φωτιά του πολέμου” αναμένη δεν προβλέπεται να υπάρχει σημαντική ανάκαμψη 

Alpha Bank : Κερδισμένη από την 3μερή συμφωνία

Η τριμερής  (Alpha Bank-Unicredit- TXΣ)  συμφωνία φαίνεται καλή γιατί αφ' ενός πετυχαίνει 3 στόχους και αφ' ετέρου  έγινε με premium που όμως η αγορά (και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) δεν είχε επίσημη πληροφόρηση. Έτσι η μετοχή βγήκε προσωρινά εκτός διαπραγμάτευσης μέχρι να βγεί επίσημη ανακοίνωση και από τις 3 πλευρές.

Υποθέτουμε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση των πλευρών που αναμειγνύονται στην συναλλαγή και έτσι σήμερα η μετοχή θα διαπραγματευτεί και θα κινηθεί προς την τιμή.  Πάντως οι επενδυτές και οι χρηματιστές, γκρίνιαζαν ότι παρά το γεγονός της καλής συμφωνίας ο χρηματιστηριακός χειρισμός δεν ήταν καλός και έφταιγε το ΤΧΣ που μάλλον καθυστέρησε να κάνει Δ.Σ.

Alpha Bank II :  Στις 3 Νοεμβρίου 2023 θα ανακοινώσει το 9μηνο 2023

Η Alpha Services and Holdings θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα Εννεαμήνου 2023, την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • ώρα 08:00 Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2023

Έκδοση Δελτίου Τύπου το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.alphaholdings.gr και την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr).

  • ώρα 12.00: Ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης Λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους σε μεταγενέστερη επικοινωνία.

Εurobank : 'Υμνοι' Prem Watsa για Eurobank και ελληνικό χρηματιστήριο

“Η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή και έρχεται από πολύ χαμηλή βάση, γι’ αυτό είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου”, είπε. Εχει πολύ καλές τράπεζες που δεν είναι ακριβές. Ανέφερε ότι η Eurobank έχει book value 2 ευρώ ενώ η τιμή της μετοχής είναι στο 1,3-1,4 ευρώ. Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, ο κλάδος θα μπορεί να μοιράσει μερίσματα.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η «απορρόφηση» της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, η στήριξη του Ολλανδού στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το comeback του Τιτάνα

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή : Η πρώτη ελληνική εταιρεία στον δείκτη 'Clean Energy Index' της S&P

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται στον Δείκτη “Clean Energy Index” της Standard & Poor’s. Αυτό έδωσε και την μεγάλη άνοδο της μετοχής στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.  Ο S&P Clean Energy Index, αποτελείται αποκλειστικά από εταιρείες που παράγουν ή προμηθεύουν εξοπλισμό για την παραγωγή καθαρής ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά, υδροηλεκτρικά, βιομάζα και άλλες ανανεώσιμες πηγές).

Jumbo : Μεγάλη άνοδος και αυξημένους όγκους στη χθεσινή συνεδρίαση. Τα μυστικά της ανόδου 

Σημαντική ήταν η ανοδική κίνηση της μετοχής της Jumbo και εντυπωσίασε με την ορμή της. Προφανέστατα βοηθά το μέρισμα που θα μοιράσει αλλά και φαίνεται ότι και οι πωλήσεις στο δ' τρίμηνο προβλέπονται καλές. Η ρευστότητα που έχει ο όμιλος επιτρέπει και επιχειρηματικές κινήσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η αντίσταση του Χ.Α, οι δωρεάν μετοχές της Πειραιώς και το double price της AEGEAN

Τitan Int: Σταθεροποιείται κοντά στα 17 ευρώ

Σταθερή κίνηση , έστω και με μεταβλητότητα, έχει η μετοχή του Τιτάνα και κινείται κοντά στα 17 ευρώ το τελευταίο διάστημα. Τα αποτελέσματα 9μηνου μαθαίνουμε ότι θα είναι εξίσου καλά με αυτά του α' εξαμήνου και φαίνεται ότι παρά τους φόβους της ύφεσης και τα υψηλά επιτόκια, οι κατασκευές και το housing πάνε καλά στην Αμερική όπως και σε Αίγυπτο και Τουρκία.

Μυτιληναίος : Ως leader ανάμεσα στους ευρωπαίους 'Μεταλλουργούς'  τον βλέπει η Morgan Stanley

H Morgan Stanley δημοσίευσε ένα Preview αποτελεσμάτων για τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Μετάλλων. Για την “Μυτιληναίος” η Morgan Stanley αναμένει για το τρίτο τρίμηνο EBITDA 260 εκατ. αυξημένα κατά 22%, ενώ ο αναλυτής τονίζει ότι η μετοχή παραμένει σε ένα "compelling entry point", καθώς η MYTILINEOS είναι η μόνη μετοχή στο universe της Morgan Stanley που προσφέρει πιθανό upside στα κέρδη που προβλέπει η αγορά τόσο για το β' εξάμηνο 2023 όσο και για το 2024. Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι η MYTILINEOS έχει το υψηλότερο TSR (Total Shareholder Return) για το 2023 μέχρι σήμερα (YTD).

ANEK- Attica Group : Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης. Οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ θα πάρουν 0,1217 νέες μετοχές της Attica Group

Εγκρίθηκε από την ΑΝΕΚ το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με την Attica Group. Η ANEK

ενημέρωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 23ης Οκτωβρίου 2023 ενέκρινε το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της Εταιρείας από την εταιρεία με την επωνυμία «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ»

Οι μέτοχοι της AΝΕΚ θα λάβουν 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της ATTICA, ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής τριάντα λεπτών του ευρώ (€0,30), για κάθε μία (1) παλαιά, κοινή ή προνομιούχα, ονομαστική μετοχή της AΝΕΚ, ονομαστικής αξίας εκάστης τριάντα λεπτών του ευρώ (€0,30).

Οι μέτοχοι της ATTICA θα εξακολουθήσουν να κατέχουν τον ίδιο αριθμό κοινών μετοχών της ATTICA, που κατείχαν πριν από την επέλευση των αποτελεσμάτων της Συγχώνευσης

ΕΛΓΕΚΑ : Ο Αλέξανδρος Κατσιώτης και οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι συγκέντρωσαν πάνω από 97% των μετοχών στην δημόσια πρόταση

Ο Αλέξανδρος Κατσιώτης (Προτείνων) και τα Συντονισμένα Πρόσωπα  κατέχουν άμεσα και έμμεσα συνολικά 58.495.848 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 97,015% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, καταβάλλοντας 0,566 ευρώ/μετοχή.

XPOT Wealth :  Τι βλέπει για την αμερικανική οικονομία και τον S&P 500

Οι αγορές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με υψηλή μεταβλητότητα καθώς το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 5%, την ώρα που η οικονομία παραμένει ισχυρή. Σε αυτό το περιβάλλον, οι επενδυτές αναγκάζονται να αναθεωρούν διαρκώς τις εκτιμήσεις τους για τα επιτόκια και σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα περισσότερο χρονικό διάστημα από τις εκτιμήσεις.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της Fed σε δηλώσεις του τόνισε ότι από τη μια είναι ευτυχής που οι αγορές οδηγούν τα επιτόκια υψηλότερα καθώς με τον τρόπο αυτό προκαλούν περαιτέρω σύσφιξη της ρευστότητας, όμως τόνισε ότι η ισχυρή οικονομία αποτελεί απόδειξη ότι οι νομισματικές συνθήκες δεν είναι αρκετά «σφικτές» και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να χρειαστούν και επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων. 

Σε αυτές τις συνθήκες, ο κλάδος τεχνολογίας εξακολουθεί να σημειώνει απώλειες και τον Οκτώβριο, με τις συνολικές απώλειες από το Σεπτέμβριο να είναι στο 10,60%. Όντας ο πιο δεικτοβαρής δείκτης του S&P 500, η αγορά δύσκολα μπορεί να ακολουθήσει διαφορετική πορεία, την ώρα μάλιστα που το βάθος αγοράς εμφανίζεται εξαιρετικά αδύναμο.

Παρόλα αυτά, ο S&P 500 εξακολουθεί να παραμένει πάνω από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου και οι επόμενες συνεδριάσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ