Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το ιστορικό άλμα της Cenergy, η πτήση της TP της Eurobank πάνω από τα 2 ευρώ και η επιστροφή της Trade Estates

Ενώ οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν ανοδικά, μετά τα μισά των συνεδριάσεων πέρασαν πτωτικά γιατί τα εταιρικά αποτελέσματα δεν ικανοποιούσαν κάποιους μεγάλους επενδυτές. Όπως είχαμε αναφέρει οι αγορές παραμένουν εστιασμένες στα εταιρικά αποτελέσματα μετά και τις εξελίξεις με τον πληθωρισμό.

Ευρωπαικές αγορές: Αιφνιαδιαστικό πτωτικό γύρισμα

Το πτωτικό γύρισμα των αμερικανικων αγορών, έφεραν σημαντική υποχώρηση και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια , η οποία δεν φαινόταν το προηγούμενο διάστημα των χθεσινών συνεδριάσεων. Εδώ χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι περισσότερες ευρωπαικές αγορές (σε επίπεδο δεικτών) κινούνται πτωτικά λόγω αποκόμισης κερδών. Η υψοφοβία φοβίζει και οι ευρωπαικές αγορές βρίσκονται πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά τους.

Γενικός Δείκτης : Δύσκολη η υπέρβαση των 1.240 μονάδων

Η χθεσινή συνεδρίαση έδειξε γιατί η υπέρβαση των 1.240 μονάδων αποτελεί μία δύσκολη αποστολή. Ο Γ.Δ από τις 1.242 μονάδες (υψηλό ημέρας) υποχώρησε στις 1.233 μονάδες για να κλείσει στις 1.239. Την κίνηση αυτή ίσως την δούμε και σήμερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

UBS : Τι ανέφερε σε διαδικτυακή ενημέρωση για την ελληνική οικονομία

Στην διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης της UBS, τα ανώτερα στελέχη της UBS απάντησαν στις ερωτήσεις αναλυτών και δημοσιογράφων, εστιάζοντας τόσο στις μεταβολές των επιτοκίων, στον πληθωρισμό σε Αμερική και Ευρώπη. Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα αναφέρθηκαν στην πορεία της καμπύλης επιτοκίων και στο γεγονός ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι μικρότερες απ’ αυτές των ιταλικών.

Το αιτιολόγησε από το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε σε δημοσιονομική προσαρμογή, το χρέος πλέον είναι ελεγχόμενο και ότι έχει καταγράψει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

CENERGY: Ιστορικό υψηλό ανεκτέλεστο

Οι σταθερά υψηλές επιδόσεις και στους δύο τομείς συνεχίζονται, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για την ετήσια κερδοφορία. Το ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών τροφοδοτεί νέα επενδυτικά σχέδια

  • Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,17 δισ. ευρώ, 12% υψηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους (9Μ 2022: 1,05 δισ. ευρώ).
  • Η λειτουργική κερδοφορία βελτιώθηκε σημαντικά με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται στα 145 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2023 (+53% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Τα περιθώρια κέρδους για το εννεάμηνο 2023 ξεπέρασαν το 15% λόγω του βελτιωμένου μείγματος προϊόντων και ενεργειακών έργων και στους δύο τομείς.
  • Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών πέρασε το όριο των 3 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 (από 2,5 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου και 2 δισ. ευρώ εννέα μήνες νωρίτερα). Η επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας υποβρυχίων καλωδίων συνεχίζεται βάσει προγράμματος, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα των σωλήνων χάλυβα προκειμένου να εξυπηρετηθεί το αυξανόμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.
  • Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και ανήλθαν σε 60,1 εκατ. ευρώ (53,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2022) με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους να διαμορφώνονται σε 47,2 εκατ. ευρώ (+7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, 9Μ 2022: 44,1 εκατ. ευρώ).
  • Η εκτίμηση για το οικονομικό έτος 2023 επικαιροποιείται και το αναπροσαρμοσμένο EBITDA (α-EBITDA) αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 190 και 200 εκατ. Ευρώ.

Eurobank: Ανεβάζει την τιμή στόχο μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου

Η Morgan Stanley ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στα 2,01 ευρώ από 1,95 ευρώ, σε έκθεσή της μετά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας. Οι εκτιμήσεις για το τέλος του χρόνου (δ' τρίμηνο) είναι ότι θα έχουμε το καλύτερο δ' τρίμηνο των τελευταίων ετών γιατί και οι καταθέσεις αυξάνονται όπως μαθαίνουμε και υπάρχει σημαντική αύξηση χορηγήσεων αλλά και τα επενδυτικά αποτελέσματα είναι καλά μετά την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Αlpha Bank:  Επιτακτική η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουρισμού

«Είναι επιτακτική ανάγκη η υιοθέτηση ενός νέου βιώσιμου μοντέλου τουρισμού που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνική και πολιτιστική αυθεντικότητα των τοπικών κοινοτήτων, με άξονα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο «Greece Talks: Ο ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας».

Ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι η Alpha Bank έχει αναδειχθεί σε ηγέτη της χρηματοδότησης τόσο των τουριστικών επιχειρήσεων, με το συνολικό χαρτοφυλάκιό της να διαμορφώνεται στα €2,5 δισ. και τις εκταμιεύσεις να ξεπερνούν τα €800 εκατ. το 2022, όσο και των έργων υποδομής που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Τrade Estates:  Δεύτερη ημέρα ανάκαμψης

Επιστρέφει δριμύτερη η μετοχή της Trade Estates μετά την προηγούμενη διόρθωση. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς , η μετοχή θα ισορροπήσει τελικά κάτω από τα 1,92 ευρώ (από την διαφαινόμενη τάση) και θα πρέπει να περιμένουμε κάποια κίνηση ενόψει του μερίσματος που θα δοθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Μυτιληναίος : Αυξάνεται το δίκτυο πωλήσεων της Protergia μετά την Watt+Volt

Η Protergia - αναπόσπαστο κομμάτι της MYTILINEOS - της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα απορροφά και επίσημα τη WATT+VOLT. 

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της εταιρείας, η ενοποίηση των δύο εταιρειών πραγματοποιείται σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους και σύντομα ξεκινά μία νέα εποχή για την ενέργεια, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Μία εποχή που σηματοδοτείται από τη δημιουργία του πλέον ολοκληρωμένου παρόχου ενέργειας, μίας ισχυρής εταιρείας που θα προσφέρει τις βέλτιστες λύσεις για σπίτια και επιχειρήσεις.

Intralot :  Μείωνει το χρέος της προς τους ιδιώτες πιστωτές με την αποπληρωμένη μέρους του ομολογιακού

Η “INTRALOT”  ανέφερε ότι η κατά 100% θυγατρική της INTRALOT CAPITAL LUXEMBOURG SA ολοκλήρωσε την πρόωρη μερική αποπληρωμή κατά κεφάλαιο συνολικού ποσού €126.000.000, πλέον τόκων, των υφιστάμενων ομολογιών 5,250% λήξεως Σεπτεμβρίου 2024, με προηγούμενο ανεξόφλητο υπόλοιπο €355.568.000.

Το κατά κεφάλαιο ποσό αποπληρώθηκε με κεφάλαια που αντλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της INTRALOT, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο

Alpha Finance : Οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ διαπραγματεύονται με discount σε σχέση με την αξία των χαρτοφυλαίων τους

Οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ διαπραγματεύονται επίσης με discount σε σχέση με το NAV την τελευταία 5ετία και ιδιαίτερα αυξημένο discount επί του παρόντος (20% με 30%), τονίζει στην έκθεσή της η χρηματιστηριακή. Οι αναλυτές της Alpha Finance εκτιμούν, όμως, ότι η τρέχουσα συγκυρία προσφέρει μία δυνητική επενδυτική ευκαιρία, λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές προοπτικές της εγχώριας αγοράς ακινήτων, την ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων από το β’ εξάμηνο του 2024 και την πιθανή βελτίωση της ρευστότητας της αγοράς.

Στην έκθεση της Alpha Finance παρουσιάζονται επίσης τα βασικά χαρακτηριστικά των έξι μεγαλύτερων REICs της εγχώριας αγοράς (Prodea, Trastor, Premia, BriQ, Trade Estates and Noval Property) που περιλαμβάνουν τη διάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους, τα βασικά οικονομικά τους μεγέθη, τη στρατηγική, τη διοίκηση, την εσωτερική διακυβέρνηση και τη μετοχική τους δομή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ