Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α: Νέα έκρηξη τζίρου με κυριαρχία της ΕΤΕ - Στις 1.242,2 μ.β (-0,51%) ο Γενικός Δείκτης

Πτωτικές συνεδριάσεις στα ξένα χρηματιστήρια

Η υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών αποτέλεσε μία καλή αφορμή για ρευστοποιήσεις και στο ελληνικό χρηματιστήριο για την αποκόμιση των πρόσφατων (εβδομαδιαίων) κερδών. Διορθωτικά κινούνται οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος. Oι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις της FED.  Ο Dow Jones υποχωρούσε κατά (-0,24%), ο S&P500 κατά (-0,25%), ο Nasdaq (-0,5%).  Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX κινείται αυτόνομα ανοδικά (0,17%), ο γαλλικός CAC υποχωρούσε κατά (-0,2%), ο ιταλικός MIB έπεσε από τα ιστορικά υψηλά του (-1,08%) και ο Eurostoxx50 (-0,15%). 

Eλληνικό χρηματιστήριο : Αντίσταθμισαν την τραπεζική υποχώρηση , Coca Cola HBC και ΟΤΕ

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ξεχωρίζουν οι συναλλαγές (ξεπέρασαν τα 85 εκατ. Ευρώ) της μετοχής της ΕΤΕ. Επίσης ξεχώρισε, η επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου της Eurobank με το οποίο άντλησε 500 εκατ. Ευρώ αλλά η μετοχή υποχώρησε.

Η πτώση των 3 μετοχών των συστημικών τραπεζών (ETE, Εurobank, Αlpha Bank) και η ήπια άνοδος της Πειραιώς, αντισταθμίστηκαν από την άνοδο άλλων μη χρηματοοικονομικών blue chips όπως η Coca Cola HBC , ο ΟΤΕ και λιγότερο ο ΟΠΑΠ με τον Μυτιληναίο.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1242,2  μονάδες (-0,51%). Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 380 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι  37 έκλεισαν ανοδικά και οι 70 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά (-0,34%) , ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά (-0,44%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (3,65%), τηλεπικοινωνιών (0,77%), Βιομηχανιών (0,35%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Προσωπικών-οικιακών προιόντων (-2,37%), Πρώτων Υλών (-2,12%), Καταναλωτικών αγαθών (-1,13%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,24%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε ETE, OTE, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Eurobank.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ