Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JP Morgan: Βουτιά 23% του S&P 500 έως το καλοκαίρι βλέπει ο κορυφαίος τεχνικός αναλυτής

Βουτιά 23% του αμερικανικού δείκτη μετοχών S&P 500 βλέπει το επόμενο εξάμηνο ο γκουρού τεχνικών αναλύσεων της JP Morgan και συνιστά στους επενδυτές να προτιμήσουν τα αμερικανικά ομόλογα και τα μετρητά.

Η αγορά μετοχών εσφαλμένα προεξοφλεί μία «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας, δηλαδή ότι η Fed θα επιτύχει τη μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2% χωρίς να προκληθεί ύφεση, δήλωσε ο Τζέισον Χάντερ στο CNBC. Οι επενδυτές, όμως, πρόσθεσε, θα αντιληφθούν σύντομα ότι οι προοπτικές είναι πιο σκοτεινές απ’ ό,τι νόμιζαν, προκαλώντας ένα sell-off στις μετοχές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Λίζα Σάλετ, επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley Wealth Management. Σε σημείωμα σημειώνει ότι οι επενδυτές παραμένουν πρόθυμοι να πληρώνουν υψηλές τιμές για τις αμερικανικές μετοχές παρά τις επιδεινούμενες προβλέψεις των αναλυτών για τα εταιρικά κέρδη.

Ωστόσο, προσθέτει, μία επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και μία πιθανή ύφεση θα πιέσουν πιθανότατα τα εταιρικά κέρδη και θα επηρεάσουν αρνητικά τις τιμές των assets. «Στο περιβάλλον αυτό, να εξετάσετε επενδύσεις σε τίτλους που προσφέρουν αποδόσεις και εταιρείες με ποιοτικές ταμειακές ροές και ρεαλιστικούς στόχους κερδών», συνιστά.  

O Χάντερ σημείωσε ότι οι ανεστραμμένες καμπύλες αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων – με τις αποδόσεις στους πιο βραχυπρόθεσμους τίτλους να είναι υψηλότερες από αυτές των πιο μακροπρόθεσμων – αποτελούν αξιόπιστο δείκτη του οικονομικού πόνου που έρχεται. «Οι πιθανότητες είναι υπέρ της απότομης προσγείωσης, στην πραγματικότητα», σημείωσε.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ της ύφεσης

Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 5,25 ποσοστιαίες μονάδες από τον Μάρτιο του 2022, με το βασικό επιτόκιο να διαμορφώνεται σήμερα στο εύρος 5,25% έως 5,5% προκειμένου να μειώσει τον πληθωρισμό. Πολλοί επενδυτές μετοχών στοιχηματίζουν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια το 2024, ενισχύοντας τις τιμές των assets και στηρίζοντας την ανάπτυξη. Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξοι καθώς η Fed είναι απίθανο να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της πριν η οικονομία επιβραδυνθεί πολύ.

Ο Χάντερ θεωρεί ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 και ότι έως τότε οι μετοχές θα κατρακυλούν. Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 είναι πιθανόν να γκρεμιστεί στις 3.500 μονάδες στα μέσα του επόμενου έτους, τεστάροντας ξανά τα χαμηλά επίπεδα του 2022, είπε. Οι αλγόριθμοί του ανάβουν ήδη κόκκινο, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να μειώσουν τις θέσεις τους σε μετοχές και να αρχίσουν να καλύπτονται από τους κινδύνους.

Πιο ασφαλείς, πρόσθεσε, του φαίνονται σήμερα τα 2ετή ή 5ετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου παρά οι μετοχές. Δίνοντας έναν κάπως πιο θετικό τόνο, ο Χάντερ είπε ότι οι μετοχές, που θα ενισχυθούν από τη μείωση των επιτοκίων, μπορεί να σημειώσουν νέα υψηλά το 2025.

Οι αναλυτές της Wall Street δεν έχουν πάντως όλοι την ίδια άποψη, με τον επικεφαλής αναλυτή της RBC να προβλέπει ότι ο S&P 500 μπορεί να φτάσει στο επίπεδο – ρεκόρ των 5.300 μονάδων το 2024.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ