Νέα
  • ΓΔ: 1415.36 -0.27%
  • Τζίρος: 62,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η Κυριακούλης.... από τα παλιά, το ρεκόρ του ΑΔΜΗΕ και οι «καλοί πελάτες» των ΕΛΠΕ

Αμερικανικές αγορές: Νέα ανοδική κίνηση λόγω επικείμενων μειώσεων επιτοκίων μέσα στο 2024

Το σενάριο της μείωσης επιτοκίων μέσα στο α' τρίμηνο 2024 προβάρουν οι αμερικανοί και εάν κρίνουμε την πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων έχουν κάθε λόγο να το πιστεύουν.

Λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδος, οι 3 μεγαλύτεροι αμερικανικοί δείκτες ήταν ανοδικοί και ο Dow Jones πάει για νέο ρεκόρ. Τελικά όσα έχασαν στο γ' τρίμηνο οι αμερικανικές αγορές λόγω πληθωρισμού θα τα πάρουν πίσω στο δ' τρίμηνο.

Ελληνικό χρηματιστήριο : Ισορροπία του Γενικού Δείκτη αλλά με εσωτερικές και μεμονωμένες 'εξάρσεις' και 'εξάψεις'

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης να έκλεισε σε κατάσταση ισορροπίας (στα ίδια επίπεδα με το χθεσινό κλείσιμο) αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είχαμε 'εξάρσεις' και 'εξάψεις' στις μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιποίησης. Όλες όμως δικαιολογημένες.

Η Lavipharm ενισχύθηκε από τις Δημόσιες Σχέσεις που έκανε προχθες το πρωί στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, η Jumbo ανακοίνωσε και πάλι διψήφια αύξηση πωλήσεων, ο ΟΤΕ αντέδρασε λόγω Deutsche Telecom και η Coca Cola HBC βρίσκεται στην περίοδο των εορτών (της) και αναμένει σημαντική αύξηση πωλήσεων. Για τα ΕΛΠΕ (ενόψει placement) η εικόνα είχε έντονη μεταβλητότητα καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να προβλέψουν που θα διαμορφωθεί η τιμή από το placement και να μην υποστούν dumbing.

ΕΛΠΕ : Πήραν πρωτοβουλίες οι αμερικανοί bookrunners να το κρατήσουν ανοικτό και για 'καλούς πελάτες'

Υπερκάλυψη πάνω από 2  φορές με το άνοιγμα του βιβλίου αλλά παρέμεινε ανοικτό και μετά τις 8: 00  για προσφορές τελευταίας στιγμής. Το θέμα ήταν ότι η εικόνα της διαδικασίας ήταν αρκετά 'θολή' αφού δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες και όλοι παρέπεμπαν στην σημερινή ανακοίνωση. Πάντως βάσει του ρεπορτάζ η τιμή διαμορφώθηκε στα 7 ευρώ.

Τα ποσοστά που θα δώσουν οι βασικοί μέτοχοι και τα ποσοστά που θα πάρουν οι μεγάλοι οίκοι που συμμετείχαν απέμεναν να ξεκαθαρίσουν χθες μετά τις 20.00 ώρα Ελλάδος.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε μετά το κλείσιμο της αγοράς και είχε ήδη προσφορές που ξεπερνούσαν κατά 2 φορές τα ζητούμενα κεφάλαια (μεταξύ 250-280 εκατ. Ευρώ ακούγονταν).Σύμφωνα με πληροφορίες από την χρηματιστηριακή αγορά, οι σύμβουλοι και διαχειριστές είχαν προτάσεις από κάποιες ελληνικές και ξένες τράπεζες να μείνει ανοικτό λίγο περισσότερο το βιβλίο για να εγγράψουν 'καλούς πελάτες' που θα έμπαιναν με μεγάλα κεφάλαια.

ΕΛΠΕ ΙΙ : Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Δεκεμβρίου για τα μέλη του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)

Τροποποίηση του καταστατικού (άρθρο 20) θα αφορά η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων  στις 28 Δεκεμβρίου που συγκάλεσε η διοίκηση των ΕΛΠΕ.  Η προτεινόμενη τροποποίηση αφορά στο άρθρο 20 και προβλέπει τη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να διορίζει τρία (3) μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε περίπτωση που το ποσοστό που κατέχει, άμεσα ή έμμεσα (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ), στο μετοχικό της κεφάλαιο, είναι μεταξύ 25% και 35%.Σημειώνεται ότι υπάρχει η πρόβλεψη που έχει το ισχύον Καταστατικό για δυνατότητα διορισμού τεσσάρων (4) μελών σε περίπτωση που το εν λόγω ποσοστό υπερβαίνει το 35%

AΔΜΗΕ : Ιστορικό υψηλό στις επενδύσεις και υψηλή κερδοφορία στα αποτελέσματα 9μηνου

Ιστορικό υψηλό κατέγραψαν οι επενδυτικές Δαπάνες στον ΑΔΜΗΕ καθώς διαμορφώθηκαν στα 370,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2023, έναντι 195,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2022. Τα Συνολικά Έσοδα ανήλθαν στα 291,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 38,2% σε σύγκριση με το εννεάμηνο 2022. Τα Έσοδα από το Ενοίκιο Συστήματος Μεταφοράς ανήλθαν στα 275,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 40,5% έναντι 196,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2022. Λαμβάνοντας υπόψη και τα έσοδα από την Αγορά Εξισορρόπησης , που διαμορφώθηκαν σε 11,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2023, σημειώνεται αύξηση 39,9% έναντι του εννεάμηνου 2022. Τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 212,3 εκατ. ευρώ (από 143,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2022). Το συγκρίσιμο EBITDA διαμορφώθηκε στα 214,2 εκατ. ευρώ έναντι 138,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2022, υψηλότερα κατά 54,8%. Η χρηματοοικονομική Θέση, με Καθαρό Δανεισμό, λαμβανομένων υπόψη των υποχρεώσεων από μισθώσεις, διαμορφώθηκε στα 1.018,9 εκατ. Ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το double της Lavipharm, το κατοστάρι ομόλογο της IDEAL και το Rebrain της ALPHA

Lavipharm : Ενθουσίασαν τους εγχώριους χρηματιστές και θεσμικούς  οι θέσεις του βασικού μετόχου για τον όμιλο

Η συγκέντρωση στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη το πρωί φαίνεται ότι πήγε πολυ καλά για τον κ. Λαβίδα εαν κρίνουμε από την αντίδραση των εγχώριων χρηματιστών κατά την χθεσινή συνεδρίαση.  Έβαζαν πολλούς πελάτες τους στη μετοχή,  θεωρώντας ότι και το 2024 θα είναι χρονιά 'απογείωσης'  της κερδοφορίας αλλά και αυξημένου μερίσματος.  Η μετοχή κατέγραψε χθες άνοδο πάνω από 6% και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Jumbo : Διψήφια άνοδος πωλήσεων τον δύσκολο Νοέμβριο και έρχεται η περίοδος των γιορτών

Την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών, ο όμιλος Jumbo πραγματοποιεί το 30% του συνόλου των πωλήσεών του.  Άρα ετοιμαστείτε για απογείωση αφού ο Δεκέμβριος παίρνει την σκυτάλη από έναν πολύ καλό Νοέμβριο. Κατά τους 11 μήνες του έτους, οι πωλήσεις του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +15% περίπου.

Ειδικά τον μήνα Νοέμβριο 2023, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατέγραψαν αύξηση +10% περίπου παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά το  μεγαλύτερο μέρος του μήνα (προφανώς επηρέασαν τις πωλήσεις χειμωνιάτικων ειδών)  καθώς και την πίεση στις εξαγωγές λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι πτήσεις της Intrakat, το μέρισμα της Prodea και η... ανήσυχη CENERGY

Orilina Properties : Ικανοποιημένοι από την Δημόσια Προσφορά. Σήμερα ανακοινώνονται οι διανομές μετοχών

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς (την 06.12.2023) και την από 06.12.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ανακοινώνουν ότι διατέθηκαν συνολικά μέσω αυτής 32.200.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας.

Η τελική τιμή διάθεσης των κοινών μετοχών της Εταιρείας ορίστηκε σε 0,95 ανά μετοχή. Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 40.547.728 μετοχές στα €0,95 ανά μετοχή, που αντιστοιχούν σε ποσό 38.520.341,60.

Τα αναλυτικά στοιχεία της κατανομής στις διάφορες κατηγορίες επενδυτών, θα ανακοινωθούν την 08.12.2023.

Kυριακούλης : 'Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά' με πολύ αυξημένα κέρδη

Η Κυριακούλης θεωρείται μία από την 'παλιά φρουρά' των μετοχών του τουριστικού κλάδου στο ελληνικό χρηματιστήριο. Έντονη κινητικότητα η μετοχή πριν από 2 δεκαετίες αλλά είχε υποστεί  επιπτώσεις από την ελληνική κρίση και την Πανδημία.

Χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα 9μηνου που ήταν έντονα ανοδικά. Αύξηση 34,89% εμφάνισαν τα έσοδα πωλήσεων του ομίλου της Κυριακούλης για την περίοδο 1/1-30/9/2023 σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο του 2022.

Για την ίδια περίοδο (1/1-30/9/2023) ο όμιλος πραγματοποίησε κέρδη μετά από φόρους αυξημένα κατά 544,86% σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ : Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση της Ενεργειακής Εταιρείας Φυσικού Αερίου. Στα 46 ευρώ η τιμή στόχος από την Citi

Την απόκτηση της εταιρείας ΕΦΑ (Ενεργειακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου)  από τη Μυτιληναίος ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ειδικότερα, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια στις 6 Δεκεμβρίου 2023, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, η οποία αφορά στην απόκτηση από την εταιρεία με την επωνυμία "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.", του συνόλου (100%) των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΕΦΑ Ενεργειακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου Α.Ε.", δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, στα 46 από 45 ευρώ, έδωσε η  Citi, με  σύσταση «αγοράς». Ο διεθνής οίκος βλέπει περιθώριο ανόδου άνω του 26% από τα τρέχοντα επίπεδα για τον τίτλο.

Μύλοι ΛΟΥΛΗ : Η αγορά μυρίζεται νέα επιστροφή κεφαλαίου.  Αύξηση στις πωλήσεις αλεύρου

Ακόμη μία από τις 'παλιές' μετοχές της αγοράς που πρωταγωνίστησε χθες και με αυξημένες (σχετικά) συναλλαγές. Οι πληροφορίες λένε ότι μπορεί να υπάρχουν καλά στοιχεία πωλήσεων και πιθανότατα μπορεί να πάει σε νέα επιστροφή κεφαλαίου στο άμεσο μέλλον. Ως φήμες τις μεταφέρουμε γιατί δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ