Νέα
  • ΓΔ: 1414.67 -0.32%
  • Τζίρος: 71,01 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α: «Βράχος» ξανά ο Γενικός Δείκτης στις 1275,09 μονάδες - Εβδομαδιαία μεταβολή στο -0,3%

Σταθεροποιητική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη με αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στα blue chips

H εβδομαδιαία μεταβολή ήταν (-0,3%). Ο πληθωρισμός Νοεμβρίου (στο 3%) και τα πακέτα των ΕΛΠΕ (Helleniq Energy) από το placement που εισήλθαν στην αγορά ήταν όλα όσα θα θυμόμαστε κατά την σημερινή ημέρα και από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Εάν κάποιος έβλεπε μόνο τις μεταβολές του Γενικού Δείκτη θα νόμιζε ότι δεν υπήρχαν μεταβολές ή ότι δεν έγινε η συνεδρίαση. Όμως η συνεδρίαση είχε παλι τις αντίρροπες τάσεις και έτσι οι όποιες μεταβολές αντισταθμίζονταν μεταξύ τους. Για μία ακόμη συνεδρίαση φαίνεται ότι έχουμε αποκομίσεις κερδών από τον τραπεζικό κλάδο, λόγω τέλος του χρόνου. 

Το εύρος διακύμανσης ήταν ελάχιστο και ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1275,09 μονάδες με  άνοδο 0,14%. Η αξία συναλλαγών μαζί με τις μετοχές των ΕΛΠΕ που εισήλθαν έφτασε στα 327 εκατ. Ευρώ εκ των οποίων τα 262 εκατ. Ευρώ ήταν των ΕΛΠΕ.  Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι  60 έκλεισαν ανοδικά και οι 52 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,23%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά (-0,44%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (1,85%) λόγω Jumbo, τα Ταξίδια-Αναψυχή (1,84%) και τα τρόφιμα ποτά (1,28%) με την Coca Cola HBC να συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Υγείας (-1,84%), Τραπεζών (-0,48%), Τεχνολογίας (-0,35%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΕΤΕ, ΟΤΕ, Jumbo και Alpha Bank.  

Ξένες αγορές : Ήπια άνοδος σε Αμερική, ξέφρενη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Σαφέστατα και οι ξένες αγορές ήταν πολύ πιο ενθουσιώδεις σε σχέση με το ελληνικό χρηματιστήριο. Στην Αμερική παραμένουν σε ανοδικό κανάλι αλλά με αυξημένη μεταβλητότητα ενώ η Ευρώπη είναι καθαρά ανοδική.  Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones αυξάνονταν κατά 0,27%, ο S&P 500 κατά 0,19% και ο Nasdaq κατά 0,07%.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός DAX είχε άνοδο 0,65% προς νέα ιστορικά υψηλά, ο γαλλικός CAC είχε άνοδο 1,3% (αρκετά σημαντική αύξηση λόγω υποχώρησης του γαλλικού πληθωρισμού), ο ιταλικός MIΒ είχε άνοδο 0,77% και αυτός κινείται πολύ πάνω από τις 30.000 μονάδες προς νέα υψηλά 20ετίας. Ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 αυξάνονταν κατά 1,02%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ