Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το 50αρι της NBG σε Μυτιληναίο, το νέο σπίτι της Eurobank και οι υψηλές πτήσεις του ΔΑΑ

Γενικός Δείκτης :  January Effect και σε όλους τους κλάδους

Το ότι ο Ιανουάριος έκλεισε ανοδικά είναι σχεδόν κανόνας στο ελληνικό χρηματιστήριο. Το ότι όλοι οι κλαδικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν ανοδικά δεν συνηθίζεται. Ούτε ένας κλαδος δεν υποχώρησε (στα άκρα του μήνα) και αυτό δείχνει την δυναμική της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και το momentum. Για την ιστορία , ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά 5,74%, ο τραπεζικός δείκτης που ηγήθηκε της ανόδου είχε άνοδο 11,35%.  Την μεγαλύτερη άνοδος είχαν βέβαια οι πρώτες ύλες λόγω ΕΛΧΑ. Αυξήθηκαν κατά 18,97%.

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το «σαμποτάζ» στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το ράλι της ΕΛΧΑ και ο βράχος ΟΠΑΠ

Δ.Α.Α : Σε κατάσταση φρενίτιδας οι μικροεπενδυτές. Η υπερκάλυψη θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα

Τέτοια κατάσταση στις χρηματιστηριακές εταιρείες είχαν να δουν από το μακρινό 1999. Οι περισσότεροι υπάλληλοι και οι ίδιοι οι χρηματιστές δέχονταν χθες (και τις προηγούμενες ημέρες) τηλέφωνα μέχρι τις 19.00 το βράδυ για εγγραφές. Όσο για την υπερκάλυψη της έκδοσης, ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια.  Ενδεχομένως και οι 10 φορές (στους ιδιώτες) να είναι λίγες

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι βίλες της Orilina, τα 70 χαρτιά της Trade και η βιασύνη της Πειραιώς

Βloomberg : Μεγάλη ζήτηση για το 30% του Δ.Α.Α.

Υψηλή ζήτηση στην αρχική δημόσια εγγραφή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» καταγράφει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.  Οπως επισημαίνει, η δημόσια προσφορά 90 εκατ. μετοχών, η μεγαλύτερη από την αρχή του αιώνα στην Ελλάδα, αναμένεται να οδηγήσει σε άντληση τουλάχιστον 738 εκατ. ευρώ.

Το ποσό υπονοεί ότι η τιμή κινείται στο πάνω εύρος, δηλαδή στα 8,2 ευρώ ανά μετοχή συμπεριλαμβανομένου του υπερτιμήματος που θα δώσει η καναδική AviAlliance.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την πώληση του 30% του αεροδρομίου ήταν τόσο μεγάλο που η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά μετοχών λίγες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου, επισημαίνει. Κάτι είχε γράψει επ' αυτών των ποσών (αντληθέντων κεφαλαίων και τιμής) και η Imerisia.gr την Παρασκευή.

Optima  Bank: Ο επενδυτικός ενθουσιασμός προϊδεάζει για αναβάθμιση το 2025 της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από τον MSCI

Το τμήμα ανάλυσης της Optima Bank, βλέπει την επενδυτική έκρηξη στο Χ.Α ως μία φυσιολογική μετεξέλιξη από αναδυόμενη αγορά σε αναπτυγμένη.

«Μετά την ανάκτηση του καθεστώτος επενδυτικής βαθμίδας το 2023, αναμένουμε ότι το ΧΑ θα εισέλθει στον κατάλογο του MSCI το 2024 για πιθανή αναβάθμιση σε ανεπτυγμένη αγορά το 2025. Ο MSCI υποβάθμισε το ΧΑ σε καθεστώς αναδυόμενων αγορών στις 12 Ιουνίου του 2013. Μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να παρέχει στήριξη στις εισηγμένες εταιρείες για περαιτέρω επαναξιολόγηση.”

Mυτιληναίος: Citius, Altius, Fortius. Η NBG Securities ανεβάζει την τιμή στόχο στα 50 ευρώ

Στα 50 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η NBG σε νέα έκθεσή της, δίνοντας ανοδικό περιθώριο άνω του 30%. Η προηγούμενη ήταν 41,3 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην  ανάλυση της NBG, η Mytilineos, πέραν των ΑΠΕ, αναπτύσσεται ταυτόχρονα τόσο στα δίκτυα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μετάβασης σε μία πιο «πράσινη» ενέργεια, όσο και στο «πρασίνισμα» του αλουμινίου της, μέταλλο που και αυτό με τη σειρά του έχει κεντρική θέση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.  

Για το 2024 ο αναλυτής προβλέπει καθαρά κέρδη  άνω των €650 εκατ. και EBITDA €1,100 εκατ., τα οποία προσεγγίζουν τα €800 εκατ. και €1,300 εκατ. αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και πέρα, της τάξης του 10% ετησίως. 

Ιntercontinental International : Η Γ.Σ των μετόχων αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου 1,98 ευρώ / μετοχή  και την πώληση 17 ακινήτων στην Briq

Την ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των είκοσι εκατομμυρίων επτακοσίων ενενήντα χιλιάδων ευρώ (20.790.000,00€) με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά το ποσό του ενός ευρώ και ενενήντα οκτώ λεπτών (1,98€) με σκοπό την ισόποση επιστροφή κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών στους μετόχους της Εταιρεία.

Eπίσης εγκρίθηκε, η πώληση και μεταβίβαση δεκαεπτά (17) ακινήτων της Εταιρείας στην εταιρεία με την επωνυμία «BriQ Properties Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία» έναντι συνολικού τιμήματος που ανέρχεται στο ποσό των  60,577 εκατ. Ευρώ 

Eurobank : Εκτίμηση για θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας στο δ' τρίμηνο

Σε ό,τι αφορά το δ’ τρίμηνο 2023, η εικόνα σε έναν βαθμό είναι θετική, καθότι η βιομηχανική παραγωγή, ο βαθμός χρησιμοποίησης εργοστασιακού δυναμικού στη βιομηχανία και η συνολική απασχόληση κινήθηκαν ανοδικά στο εν λόγω χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ο δείκτης PMI μεταποίησης, ένας δείκτης που όταν βρίσκεται άνω (κάτω) των 50 μονάδων υποδεικνύει βελτίωση (χειροτέρευση) των λειτουργικών συνθηκών στη μεταποίηση, διαμορφώθηκε στις 51,0 μονάδες το δ’ τρίμηνο 2023, από 47,9 μονάδες το δ’ τρίμηνο 2022.

Εurobank  : Καλορίζικο το νέο σας σπίτι 

Στη γνωστή γωνία Σταδίου και Ομήρου στεγάζονται πλέον τα κεντρικά γραφεία της Eurobank. Παλιότερα φιλοξενησαν για 60 χρόνια τον Φοίνικα-Metrolife Ασφαλιστική και κατόπιν την Groupama. Μόνο που η Eurobank και συγκεκριμένα η Grivalia ανέλαβε το κτήριο και έδωσε άλλη διάσταση.

Το επενδυτικό πλάνο της Grivalia (η οποία απορροφήθηκε από τον όμιλο Eurobank το 2019) περιελάμβανε τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου και την ενεργειακή του αναβάθμιση, με σημείο αναφοράς την αισθητική αναβάθμιση των όψεων. Στόχος ήταν να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας

Alpha Bank : Η αποχώρηση της παλιάς γνώριμης της τραπεζικής αγοράς (από το ΤΧΣ)  κας Αναστασίας Σακελλαρίου

Μετά την ολοκλήρωση του βασικού μετασχηματισμού της Alpha Bank, η Αναστασία Σακελλαρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τη θέση της Chief Transformation Officer και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2024.

 Η κυρία Σακελλαρίου θα διατηρήσει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα μετασχηματισμού για να διασφαλίσει τη συνέχεια και την καθοδήγηση των αρμόδιων ομάδων της Τράπεζας. Θα συνεχίσει επίσης να συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια της Alpha Bank Romania και της Alpha Bank Cyprus.

Profile : Παρουσίασε ειδικό πρόγραμμα για εισηγμένες και μεγάλες πολυμετοχικές εταιρείες

Η Profile, παρουσίασε  το RegiStar, μια νέα λύση που βασίζεται σε μια πλατφόρμα αρθρωτής αρχιτεκτονικής και θεωρείται κορυφαία επιλογή για εισηγμένες και µεγάλες πολυµετοχικές ιδιωτικές εταιρείες µε ονοµαστικές μετοχές.

Mezzanine :  Μετά την εκτίναξη, ήρθε η βύθιση

Χρησιμοποιήσαμε αυτούς τους υπερβολικούς όρους για να δείξουμε την έντονη μεταβλητότητα που έχουν αυτά τα διαπραγματεύσιμα προιόντα. Μετά από μία μεγάλη άνοδο, χθες ήρθαν οι πωλήσεις.  Επειδή , οι έλληνες μικροεπενδυτές δεν ασχολούνται μ' αυτά , το πιθανότερο είναι οι traders να είναι ξένοι ή και οι ίδιες οι τράπεζες. Ουδέν μεμπτον.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ