Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η αποεπένδυση της Πειραιώς, το τρένο της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και η ανανεωμένη ΕΤΕ

Eυρωπαικές αγορές :  Δεν ξεκολλούν από τα υψηλά τους επίπεδα

Μπορεί σε κάποιες συνεδριάσεις να δείχνουν στοιχεία πανικού αλλά οι ευρωπαικοί δείκτες όχι μόνο δεν έχουν απομακρυνθεί από τα υψηλά τους αλλά καποιοι οδεύουν προς νέα ιστορικά υψηλά. 

Ο βασικός λόγος είναι η ρευστότητα που έχουν οι διαχειριστές κεφαλαίων, η στροφή από τα ομόλογα προς τις μετοχές , οι τεχνολογικές μετοχές λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας και άλλοι επιμέρους παράγοντες. Βέβαια άλλοι οικονομολόγοι βλέπουν ότι η άνοδος είναι 'φούσκα'.  Όμως αυτές είναι οι αγορές όσο και εάν τις αμφισβητούν κάποιοι...

Nikkei : Σε υψηλά 34 ετών ο Nikkei και η χαρά του 70άρη

Για τους παλιούς χρηματιστές ο Nikkei ήταν σύμβολο ανόδου μέχρι και τα μισά της δεκαετίας του '80. Mετά έπεσε σε μία παρατεταμένη παρακμή (σε πορεία και σε όγκους συναλλαγών).  Αν κάποιος 35άρης το 1990 τοποθετήθηκε στον Nikkei, σήμερα εάν βγαίνει με κέρδη,  θα αγγίζει τα 70του. 

Γενικός Δείκτης :  Επέστρεψε πάνω από τις 1.400 μονάδες με νέες ανοδικές  προοπτικές

Η αντίδραση του Γενικού Δείκτη προήλθε κυρίως από τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και την Jumbo αλλά και από τις υπόλοιπες μετοχές που συνθέτουν το παζλ της υψηλής κεφαλαιοποίησης.  H αγορά , λένε οι ειδικοί, θα συσσωρεύσει πέριξ των 1.400 μονάδων πριν κάνει την έφοδο προς υψηλότερα επίπεδα δηλαδή 1.420 μονάδες και μετά 1.450 μονάδες. Αυτό βέβαια προυποθέτει ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις στις ξένες αγορές.

Μεσαία Κεφαλαιοποίηση : “ Kαι όμως είναι ακόμη εδώ... ”

Όμως το μήνυμα της χθεσινής  συνεδρίασης βρίσκεται στην πολλή καλή αντίδραση μετοχών από την μεσαία κεφαλαιοποίηση. Δεν ήταν μόνο η Ιντραλοτ και η Ιντρακομ αλλά και η AVAX, τα Πλαστικά Θράκης, η ΕΚΤΕΡ,  η Δομική Κρήτης  και άλλες μεσαίες δυνάμεις της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η μετακίνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος προς αυτές τις μετοχές δείχνει ότι έχει ανέβει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελληνων μικροεπενδυτών που δεν μπορούν να πιάσουν μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις οποίες 'παίζουν μπάλα' οι ξένοι.

ΟΤΕ : Η ευχάριστη έκπληξη της συνεδρίασης

Μία ισχυρή ανοδική κίνηση και μάλιστα με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Η άνοδος αποδίδεται σε δύο λόγους. Πρώτον η μετοχή είχε 'ταλαιπωρηθεί' σε χαμηλότερα των 13 ευρώ επίπεδα και δικαιούται μία ανοδική κίνηση, δεύτερον φαίνεται ότι η νέα διοίκηση έχει υποσχεθεί μεγαλύτερα μερίσματα σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα λόγο εισόδου στον ΟΤΕ.  Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η ανοδική κίνηση και στο εγγύς μέλλον.

ΑVAX : Άλμα στο Μετρό της Αθήνας (γραμμή 4) , άλμα και στο χρηματιστήριο

Έντονη άνοδος και με αυξημένους όγκους για την μετοχή της AVAX. Σε δημοσιογραφική ενημέρωση και ξενάγηση στο εργοτάξιο κατασκευής της Γραμμής 4 – "Άλσος Βεΐκου-Γουδή" του Μετρό της Αθήνας, προχώρησε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ο όμιλος ΑΒΑΞ, δίνοντας στους δημοσιογράφους την ευκαιρία να ζήσουν από μέσα τον Μετροπόντικα "Αθηνά", το υπερσύγχρονο TBM που ξεκίνησε από τον σταθμό Κατεχάκη και έχει ήδη διανοίξει και επενδύσει σήραγγα μήκους περίπου 700 μέτρων.

Στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο "Κατεχάκη", οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ περιηγήθηκαν σε τούνελ βάθους 40 μέτρων και είχαν την ευκαιρία να συστηθούν με τον τρόπο που λειτουργούν τα τελευταίας τεχνολογίας TBM (Μετροπόντικες) που χρησιμοποιούνται για τη διάνοιξη των σηράγγων της Γραμμής 4, καθώς σε λίγες μέρες από το Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, πιάνει δουλειά για τη διάνοιξη της σήραγγας, ο δίδυμος μετροπόντικας της "Αθηνάς", η "Νίκη", που έχει ήδη συναρμολογηθεί. 

Τώρα σε επίπεδο φημών (και μόνο) υπάρχει η είδηση ότι μπορεί να 'βοηθήσει' και στην πιο γρήγορη ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης. Είναι και θεσσαλονικιός ο διευθύνων σύμβουλος.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ : Το τρένο πάει και σε ξένες αγορές

Η μετοχή οδηγείται από τις εξελίξεις σε υψηλότερα επίπεδα και κυρίως σε ξένες αγορές. Ασταμάτητη είναι από την αρχή του χρόνου η μετοχή της Ιντραλοτ η οποία έχει αυξήσει θεαματικά την κεφαλαιοποίησή της. Φαίνεται δεδομένο ότι θα αναβαθμιστεί στους δεικτες MSCI και ενδεχομένως να υλοποιηθεί και το Dual Listing (εγγραφή και σε άλλη αγορά) που ήταν διαχρονικά το όνειρο του Σωκράτη.

Πλαστικά Θράκης : Η επιστροφή σε fair επίπεδα κεφαλαιοποίησης

Η μετοχή έχασε και τζίρους και χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση όταν σταμάτησαν τα lockdown της πανδημίας (το 2021 λόγω της διακοπής των μασκών που παρήγγαγε )  και έκτοτε δυσκολεύτηκε να ανακτήσει τον βηματισμό της. Η μετά πανδημίας εποχή την βρίσκει να κάνει στροφή στην 'πράσινη ανάπτυξη'  ενώ σε επίπεδο χρηματιστηριακό προσεγγίζει και πάλι τα 200 εκατ. Ευρώ. Να δούμε και την κερδοφορία του 2023.

Τράπεζα Πειραιώς : Μέχρι το τέλος του μήνα ετοιμάζουν την αποεπένδυση του ΤΧΣ

Δούλεψαν αρκετά στη Νέα Υόρκη οι επαφές με τους ξένους οίκους και αναμένεται η αποεπένδυση του ΤΧΣ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, μας είπαν κάποιες πηγές μας. Άντε το αργότερο στο α' 15μερο του Μαρτίου.  Το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί πλέον μία καλή τιμή και για τις δύο πλευρές. Ή μάλλον και για τις 3 πλευρές (Πειραιώς-ΤΧΣ- Σύμβουλοι έκδοσης) αφού οι σύμβουλοι έκδοσης θα βγάλουν αρκετά εκατομμύρια από την διαδικασία.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Τα καύσιμα που έδωσαν ξανά το 1.400άρι στο ΧΑ, τα γκανιάν του 2024 και η περίεργη εκτίμηση της Deutsche Bank

ETE: Ανανεώνεται η εταιρική μορφή της τράπεζας σε όλα τα επίπεδα

Η αναπτυξιακή πορεία της Εθνικής Τράπεζας τα τελευταία 5 έτη και η προσήλωσή της να αποτελεί πάντα την Πρώτη Επιλογή στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο, εκφράζεται πλέον και στην εικόνα της. Η ανανεωμένη εταιρική εικόνα αντλεί έμπνευση από τη μακρόχρονη ιστορία της Τράπεζας, διατηρώντας το εμβληματικό κτίριο στο επίκεντρο και αξιοποιώντας περαιτέρω το σχήμα της έλλειψης ως σύμβολο συνεχούς εκσυγχρονισμού, ανανέωσης, αέναης εξέλιξης. 

Η ανανεωμένη ταυτότητα υποστηρίζεται από μια σύγχρονη, ανθρωποκεντρική καμπάνια, που ανοίγει το διάλογο με το κοινό. Η καμπάνια μαζί με τη νέα, σύγχρονη ταυτότητα εκφράζουν την Εθνική Τράπεζα του Σήμερα.

Το μήνυμα της εξέλιξης της Εθνικής Τράπεζας στην "Τράπεζα Σήμερα", μετέφεραν ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της Εθνικής Τράπεζας κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και συνεργατών της Τράπεζας. 

Η αλήθεια είναι ότι το site της και το e banking είναι πολύ ωραία και με δελεαστικές γραμματοσειρές.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η απογείωση του ΔΑΑ, το καμπανάκι Μυτιληναίου και τα χαμόγελα για τον PMI

ΔΑΑ : Γιατί οι cornestone investors αγόρασαν με premium;

H εταιρεία με την επωνυμία AviAlliance GmbH, πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ.κ. Gerhard Schroeder (Αντιπρόεδρο, Μη Εκτελεστικό Μέλος), Evangelos Peter Poungias (Μη Εκτελεστικό Μέλος) και Sven Erler (Μη Εκτελεστικό Μέλος), προέβη την 02.02.2024 σε αγορά 30.000.000 κοινών μετοχών της  σε τιμή €9,758 ανά μετοχή, με συνολικό αντίτιμο €292.740.000, στο πλαίσιο της προσφοράς μετοχών της Εταιρείας από την "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.", μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής και δυνάμει συμφωνίας βασικού επενδυτή (cornerstone agreement).  Πρόκειται για μία προσυμφωνημένη συναλλαγή που έγινε με σημαντικό premium έναντι της Δημόσιας Προσφοράς προκειμένου να αποφευχθεί το dilution (απομείωση της θέσης) της AVI Alliance. Οι ίδιοι συμμετείχαν και στην Δημόσια Προσφορά με μεγαλύτερα ποσοστά. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η μετοχή έχει προοπτικές να φτάσει μέχρι και τα 9,758 ευρώ που αγόρασαν οι βασικοί μέτοχοι 

EpsilonNet : Ευνοείται εκ νέου για τις εξελίξεις με τα My Data  αλλά και από την ΕΤΕ

Μπορεί να μην έχει πλέον μερίδιο 80% επί της αγοράς όπως πριν δύο χρόνια όταν ξεκίνησαν τα My Data σε πρώιμη μορφή αλλά παραμένει ένα βήμα μπροστά στις φορολογικές-λογιστικές εφαρμογές. Εκτιμάται ότι οι επόμενες εξελίξεις από την ΑΑΔΕ θα καλύπτονται από τα νέα λογισμικά που θα βγάλει η EpsilonNet. Υπάρχει και η  βούληση από την ΕΤΕ να αυξήσει εκ νέου το ποσοστό της κατά 15% επιπλέον.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ