Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το Bitcoin «πέταξε» στα 50.000 δολάρια - Οι εκτιμήσεις της αγοράς

Το Bitcoin «πέταξε» πάνω από τα 50.000 δολάρια τη Δευτέρα, φτάνοντας κάποια στιγμή στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών.Η τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν τελευταία υψηλότερη κατά 3,5% στα 49.875,00 $, σύμφωνα με το Coin Metrics.  Νωρίτερα, αυξήθηκε στα 50.334,00 $, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2021.

Η αγορά

«Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τη δυναμική της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης από την Κίνα μιας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής , η οποία οδήγησε σε αυξημένες αγορές περιουσιακών στοιχείων, ιδίως σε bitcoin και μετοχές», δήλωσε ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας στην CoinShares.

«Η ζήτηση για ETF spot-bitcoin παραμένει ισχυρή, με καθαρές εισροές 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα και 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυκλοφορία τους», πρόσθεσε. «Μόνο την Παρασκευή, τα ETF απέκτησαν 12.000 bitcoin, ξεπερνώντας σημαντικά τον ημερήσιο ρυθμό δημιουργίας περίπου 900 νέων bitcoin».

Οι επενδυτές κοιτάζουν περίπου τα 48.600 δολάρια ως βασικό επίπεδο αντίστασης. Εάν το bitcoin μπορέσει να διαπεράσει αυτό το επίπεδο και να το διατηρήσει, η πόρτα θα μπορούσε να είναι ανοιχτή για να φτάσει σε νέα υψηλά πέραν των 50.000 δολαρίων και ίσως ακόμη και ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, λένε οι αναλυτές της αγοράς.

Το σημαντικό ορόσημο

«Τα 50.000$ είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το bitcoin μετά την έναρξη των spot ETFs τον περασμένο μήνα, καθώς οδήγησαν σε ξεπούλημα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτά τα νέα προϊόντα bitcoin», δήλωσε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής. της εταιρείας υπηρεσιών κρυπτογράφησης Nexo.

Να σημειωθεί πως το Bitcoin έρχεται από την καλύτερη εβδομάδα του από τις 8 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας άνοδο 10,76% από την Παρασκευή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ