Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το άνοιγμα της Alpha Bank στην Κύπρο, τα ντουφέκια στη Viva και το momentum της ΟΠΑΠ

Αμερικανικές αγορές : Μία σταθεροποιητική ημέρα για τους αμερικανικούς δείκτες

Ούτε χθες είδαμε δραματικές εξελίξεις και διορθώσεις στις αμερικανικές αγορές. Ξεκίνησαν πτωτικά και ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις σταθεροποιητικά και με οριακές μεταβολές.  Δεν διορθώνουν λέμε οι αγορές αυτή την περίοδο...

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η έγκριση της Intralot, τα μερίσματα της Πειραιώς και το σκληρό Χ.Α

Ευρωπαϊκές αγορές : Το 'πειρατικό του καπτεν Τζίμη' έγιναν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με την Γερμανία να βρίσκεται δίπλα στην ύφεση, την Βρετανία να είναι μέσα σε ύφεση , η Γαλλία να έχει οικονομικά και πολιτικά θέματα, η Ιταλία να έχει τα γνωστά δημοσιονομικά θέματα και χαμηλή ανάπτυξη, τα χρηματιστήρια της Ευρώπης κάνουν πάρτι. Παράλογο; Αν το σκεφτείς όχι. Με μεσοσταθμικό πληθωρισμό 4% περίπου στην Ευρώπη, οι διαχειριστές κεφαλαίων θέλουν να βγάλουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις για να δώσουν στους πελάτες τους, είτε αυτοί είναι Ασφαλιστικά Ταμεία, είτε ασφαλιστικές εταιρείες, είτε τράπεζες είτε Hedge Funds. Έτσι αναγκαστικά τοποθετούνται σε μετοχές και σε ομόλογα υψηλών επιτοκίων (high yields bonds)

Citi : Συντηρητική  μεν αλλά θετική για τις ευρωπαϊκές μετοχές

H Citigroup, βλέποντας περαιτέρω κέρδη της τάξης του 3% στον παγκόσμιο δείκτη MSCI AC World έως το τέλος του 2024, ενώ προβλέπει αύξηση 9% στα κέρδη ανά μετοχή (EPS). Μια βασική διαφοροποίηση φέτος έναντι των περσινών εκτιμήσεων είναι η διεύρυνση των κερδών ανά μετοχή - EPS. Πέρυσι, η αύξηση των κερδών διέφερε ευρέως μεταξύ των περιφερειών και ήταν συχνά συγκεντρωμένη σε ορισμένους βασικούς κλάδους. Φέτος, όλες οι μεγάλες περιφέρειες θα δουν θετική ανάπτυξη EPS, με τους περισσότερους κλάδους να συμβάλλουν θετικά.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Τα «λουλούδια» της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, το 8αρι των ΕΛΠΕ και η διάψευση της VIVA Wallet

Γενικός Δείκτης : Γιατί είναι καλό που συσσωρεύει πέριξ και πάνω από τις 1.400 μονάδες

Το καλό που έχει πετύχει το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ότι μετά από κάθε υπέρβαση οροσήμων καταφέρνει και συσσωρεύει και δημιουργεί ισχυρές στηρίξεις. Το είδαμε στις 1.000 μονάδες Γεν. Δείκτη, στις 1.200 μονάδες Γενικού Δείκτη, στις 1.300 μονάδες Γενικού Δείκτη και τώρα στις 1.400 μονάδες. Αυτό δίνει μία εξαιρετική τεχνική εικόνα που μπορεί να οδηγήσει και στις 1.500 μονάδες μέσα στο επόμενο δίμηνο. Το δεύτερο θετικό χαρακτηριστικό είναι ότι εναλλάσονται οι ανοδικές κινήσεις μεταξύ τραπεζών και μη τραπεζικών blue chips.  Σήμερα που υποχωρούσαν οι τράπεζες, είχαμε ανοδική ανταπόκριση σε πολλά μη χρηματοοικονομικά blue chips.

Nέα Δημοπρασία Εντόκων  Γραμματίων του Δημοσίου : Καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της η κυβέρνηση. Αρκετά μεγάλη η επόμενη δημοπρασία (21 Φεβρουαρίου)  

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 23 Αυγούστου 2024. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 23
Φεβρουαρίου 2024 (Τ+2).

Alpha Bank : Ανοίγεται και στην Κύπρο ο όμιλος σε αναζήτηση νέας πελατείας

Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος Alpha Bank στις δυνατότητες εξέλιξης και τις θετικές προοπτικές της οικονομίας της Κύπρου ανέδειξε ο κύκλος συναντήσεων που είχαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Γεώργιο, τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Βασίλειος Ράπανος και ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, επικεφαλής ομάδας στελεχών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

OTE : Η Ambrosia Capital βλέπει ότι η μετοχή έμεινε πίσω. Σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 18,9 ευρώ

Σύσταση «αγορά» για τον ΟΤΕ η Ambrosia Capital. Με νέα έκθεσή της δίνει τιμή-στόχο τα 18,9 ευρώ (από 19,3 ευρώ) και μιλά για έναν «ξεχασμένο πρωταθλητή», η μετοχή του οποίου έχει ανοδικό περιθώριο της τάξης του 40%.
Στην έκθεση επισημαίνει τα ακόλουθα βασικά σημεία:

  • Το κόμματι κινητής τηλεφωνίας είναι σε πιο θετική τροχιά από αυτή που φαίνεται στα βασικά μεγέθη. Η αγορά γίνεται πιο ορθολογική καθώς ο έντονος ανταγωνισμός μειώνεται.
  • Πρακτικές διαχείρισης κόστους διατηρούν τα περιθώρια κερδοφορίας.
  • Η πώληση της κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία φαίνεται να προχωρά

Intrakat:  Mεγάλη άνοδος και μεγάλος όγκος συναλλαγών στη χθεσινή συνεδρίαση.

Έντονα ανοδική ήταν η μετοχή της Intrakat και με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Αφ' ενός χρηματιστηριακά αναμένεται αναβάθμιση της μετοχής σε ξένους δείκτες (και στο ελληνικό χρηματιστήριο) και αφ' ετέρου τα μεγέθη της κινούνται με γεωμετρική άνοδο.

Φουρλής: Το δ' τρίμηνο του 2023 ήταν πολύ καλό και συνέχισε και τον Ιανουάριο 2024

Ρεκόρ κερδών , μαθαίνουμε , κατέγραψε στο δ' τρίμηνο 2023  η Φουρλής. Κάτι η είσοδος της Trade Estate στο Χρηματιστήριο , κάτι η αύξηση των πωλήσεων στα καταστήματα , κάτι τα έσοδα κεφαλαίου από το χρηματιστήριο, η εξωστρέφεια που δείχνει ολοκλήρωσε το 2023 με ρεκόρ κερδοφορίας. Μαθαίνουμε ότι ξεκίνησε καλά και το 2024 (Ιανουάριο)

ΟΠΑΠ : Αποκτά momentum η μετοχή και κατευθύνεται προς τα 17 ευρώ

Το ξέρω ότι το έχουμε ξαναγράψει , αλλά φαίνεται ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει αποκτήσει ανοδικό momentum και μάλιστα με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Μπορεί να φτάσει στα 17 ευρώ, εάν παραμένει θετικό το κλίμα στις αγορές.

Viva Wallet- JP Morgan : “ Aχος  βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν...”

Μετά τις αλληλοαγωγές που κινούνται στα πλαίσια της εξόντωσης του αντιπάλου, οι δύο όμιλοι βρίσκονται σε κατάσταση που δεν μπορούν ούτε να χωρίσουν φιλικά. Βλέπεται η διαφορά στις αποτιμήσεις (1 δισ η αξία της Viva λέει η JP Morgan, 3 δισ η αξία λέει η Viva) έχουν φρακάρει και τις όποιες προτάσεις και προσπάθειες διαζυγίου. Σε τι αποτίμηση θα γίνουν τα μερίδια ;

Το ημερολόγιο της επόμενης εβδομάδας- BETA ΑΧΕΠΕΥ

Η Δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο ύψους 130 εκατ. ευρώ της Intralot ξεχωρίζει την εβδομάδα που ξεκινάει. Η περίοδος εγγραφών θα λάβει χώρα μεταξύ 21 και 23 Φεβρουαρίου ενώ το εύρος απόδοσης θα ανακοινωθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Η Μυτιληναίος έχει την Τετάρτη ενημέρωση των αναλυτών για τις προοπτικές του 2024 ενώ από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης ο ΟΤΕ.

Την Τέταρτη επίσης είναι προγραμματισμένη η τακτική δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ. Στο εξωτερικό ξεχωρίζει η ανάγνωση των πρακτικών της FED το βράδυ της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου.

Ανακοινώσεις για τους δείκτες μεταποίησης σε Ευρώπη και Αμερική θα έχουμε την Πέμπτη ενώ την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός Ιανουαρίου για την Ευρώπη (εκτ. ονομαστικός 2,8% και δομικός 3,3%). Την ερχόμενη Παρασκευή η Γερμανία θα ανακοινώσει το πως κινήθηκε η οικονομία της στο δ’ τρίμηνο του 2023 με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να αναμένουν ύφεση 0,3%.

Στο μέτωπο των ανακοινώσεων κερδοφορίας δ’ τριμήνου στις ΗΠΑ οι κυριότερες δημοσιεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα αφορούν τις Walmart, Palo Alto Networks, Home Depot (20/2), NVIDIA (21/2), Moderna (22/2) και Berkshire Hathaway (23/2). Επισημαίνεται τέλος ότι η Δευτέρα είναι αργία για τις Αμερικανικές αγορές (ημέρα του Προέδρου).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ