Νέα
  • ΓΔ: 1453.39 +0.34%
  • Τζίρος: 71,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Μάχη με αντίρροπες τάσεις στο Χ.Α - Ο Γενικός Δείκτης «έκλεισε» στις 1.424,35 μονάδες

Ξένες αγορές:  Διόρθωση στις αμερικανικές, μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές

Η άνοδος των αποδόσεων των διεθνών ομολόγων προδικάζει ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα αργήσουν αρκετά και αυτό πιέζει τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. 

Οι αμερικανικοί δείκτες , στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ξεκίνησε με πτωτικές τάσεις με τον Dow Jones να υποχωρεί οριακά (-0,05%), τον Nasdaq  εντονότερα (-1,25%) και τον  S&P 500 επίσης (-1,23%) λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων που μάλλον δεν ικανοποιούσαν τους επενδυτές. 

Ας μην ξεχνάμε ότι  οι τεχνολογικές μετοχές των δύο δεικτών (Nasdaq και S&P 500) έχουν ήδη κάνει ράλι. 

Στην Ευρώπη, είχαμε μικτές τάσεις. Ο γερμανικός DAX υποχωρούσε (κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος) κατά (-0,28%), ο γαλλικός CAC αυξάνονταν κατά 0,24% , ο γαλλικός MIB κατά 0,06%  και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 υποχωρούσε (-0,19%).

Άνοδος  με αυξημένη μεταβλητότητα  για τον Γενικό Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε να κάνει την υπέρβαση των 1.430 μονάδων αλλά δεν τα κατάφερε αφού έβγαιναν πωλητές σε δεικτοβαρή blue chips όπως είναι οι τραπεζικές μετοχές αλλά και άλλες Motor Oil, ΟΛΠ, EXAE, Αutohellas. 

Υποχώρησε και η μετοχή της Intralot η οποία ξεκινά αύριο της δημόσια προσφορά για το εταιρικό ομόλογο.  Αντίθετα σε νέα υψηλά κινήθηκε η μετοχή του Τιτάνα λόγω ανακοίνωσης για ιστορικά υψηλά αποτελέσματα χρήσης (θα ανακοινωθούν αργότερα τον Μάρτιο)

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο  Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις  1424,35 μονάδες με άνοδο 0,14%. 

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι  50  έκλεισαν ανοδικά και οι 62 πτωτικά.  Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα στα 116,4  εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης μεταβλήθηκε κατά  0,05% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά (-0,44%). 

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, οι τράπεζες αυξήθηκαν κατά 0,10% αλλα για μία ακόμη συνεδρίαση  υπήρχε άνοδος στις τηλεπικοινωνίες (λόγω ΟΤΕ) κατά 1,25%, βιομηχανικές 1,19%.  Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (-0,98%), οικιακών προϊόντων (-0,85%) και πετρελαϊκών (-0,22%).  Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν  σε ΕΤΕ, ΟΤΕ,  Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς,  ΟΠΑΠ.

Η σταθεροποιητική σημερινή χρηματιστηριακή κίνηση δεν αλλάζει το ανοδικό momentum στην αγορά.  Η προσέγγιση των 1.468 μονάδων που θεωρούνται  «η πύλη» για την υπέρβαση των 1.500 μονάδων είναι αρκετά κοντά εάν παραμείνει το θετικό χρηματιστηριακό momentum.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ