Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Τα βαρίδια του Χ.Α., η διάψευση της DIMAND και το 30αρι της Coca Cola

Ξένες αγορές:  Ο ευμετάβλητος τεχνολογικός κλάδος στις ΗΠΑ και η άνοδο στην Ευρώπη

Οι τεχνολογικές μετοχές στις ΗΠΑ  έδωσαν υπέρογκα κέρδη το 2022-2023 αλλά και στις αρχές του 2024 και βέβαια δικαιούνται μία μικρή παύση.  Αυτό βλέπουμε αυτή την περίοδο στις αμερικανικές αγορές.  Σε ότι αφορά την Ευρώπη, είχαμε μόνο επιλεκτικές ρευστοποιήσεις σε κάποιους χρηματιστηριακούς δείκτες αλλά επί της ουσίας η ανοδική τάση καλά κρατεί.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το θηρίο που ξυπνάει, η ανατολίτικη Eurobank και η διάψευση της Motor Oil

Γενικός Δείκτης: Oι τράπεζες και ο ΟΤΕ ήταν τα βαρίδια

Οι τραπεζικές μετοχές και ο ΟΤΕ που διόρθωσε χθες ουσιαστικά κράτησαν τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 1.420 μονάδων.  Η εικόνα στην υπόλοιπη αγορά ήταν μάλλον καλή.  Σε περίπτωση που επιστρέψουν οι τραπεζικές μετοχές σε ανοδικό κανάλι, η αγορά έχει τα επίπεδα των 1.460-1.480  εύκολα μπροστά της.

Τράπεζες: Το μέρισμα είναι το κλειδί για την βελτίωση της τάσης

Το ενδεχόμενο να μην δώσουν  μέρισμα χρήσης 2023 οι συστημικές τράπεζες είναι υπαρκτό και οι φόβοι ενεργοποιήθηκαν μετά την επίσκεψη του SSM σε ΕΤΕ και Eurobank. 

Οι αρμόδιοι του μηχανισμού θεωρούν ότι οι τράπεζες πρέπει να κατεβάσουν τους δείκτης NPE’s στα μέσα επίπεδα των τραπεζών της Ευρωζώνης και να ξεμπερδέψουν με την αναβαλλόμενη φορολογία πριν προχωρήσουν σε διανομές μερισμάτων. Πάντως για το θέμα της αναβαλλόμενης φορολογίας θα έχουμε νέα.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το «καμπανάκι» Μυτιληναίου, το σύνδρομο του ελατηρίου και το νευρικό Χ.Α.

Η Eurobank «πάει Ινδία» μέσω FAIRFAX

Ένα πρωθυπουργικό ταξίδι με δύο βασικούς επιχειρηματικούς καλεσμένους περιείχε το πρόσφατο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Ινδία.

Οι δύο καλεσμένοι ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank , κ. Φωκίων Καραβίας ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει προγραμματίσει την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του ομίλου της Eurobank στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας και ο δεύτερος καλεσμένος με έμμεση επαφή με την Ινδία ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ο οποίος πήγε στην Ινδία και με τις συστάσεις του βασικού μετόχου της FAIRFAX , ινδοκαναδού Prem Watsa. Μάλιστα η FAIRFAX είναι και βασική μέτοχος στην Eurobank. Aνεξάρτητα εάν οι δύο προσκεκλημένοι πετύχουν αυτό που θέλουν, το γεγονός ότι στήνονται γέφυρες με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ασίας είναι μόνο θετικό.

Σε αμιγώς χρηματιστηριακό επίπεδα, εντυπωσίασαν οι πολλές συναλλαγές (30 εκατ. ευρώ περίπου) στις μετοχές της Eurobank και μάλιστα με πακέτα.

Εurolife: Αναζητώντας την τεχνολογική καινοτομία με δημιουργία GEN AI και Digital Hub

Η Eurolife FFH, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, υπέγραψε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την LTIMindtree, την παγκόσμιας εμβέλειας συμβουλευτική εταιρεία τεχνολογίας και ψηφιακών λύσεων, για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού Gen AI και Digital Hub στην Αθήνα, καθώς και ειδικών εγκαταστάσεων στην Πολωνία και τη Βομβάη της Ινδίας, ένα έργο που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Fairfax Digital Services.

Η ανακοίνωση αυτή ευθυγραμμίζεται επίσης με το σχέδιο "Anusandhan", το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Ινδίας, που έχει στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης στην καινοτομία και την έρευνα σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία και το startup οικοσύστημα.

ΟΤΕ: Απομακρύνθηκε από τα επίπεδα των 14 ευρώ αλλά το «νερό μπήκε στ’ αυλάκι»

Η μετοχή του ΟΤΕ είχε πολύ καιρό να κινηθεί έντονα ανοδικά και τα κατάφερε το προηγούμενο διάστημα. Το γεγονός ότι βρήκε ‘τοίχο’ στα 14 ευρώ δεν αλλάζει το ανοδικό momentum. Όπως μας είπαν στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς, θα επιστρέψει προς και πάνω από τα 14 ευρώ.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Ξεκινά κάλυψη της μετοχής η Eurobank Equities με τιμή στόχο 13,6 ευρώ

Η Κρι  Κρι είναι μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων που εστιάζει στην παραγωγή και πώληση γιαουρτιού και παγωτού, σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυση με την οποία ξεκινά κάλυψη της μετοχής και δίνει τιμή-στόχο τα 13,6 ευρώ (τρέχουσα 10,35 ευρώ) με σύσταση «αγορά».

Το επιχειρηματικό μοντέλο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, βασίζεται στην παροχή ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές, στην αυξανόμενη εστίαση σε εξειδικευμένες κατηγορίες, στο εκτεταμένο δίκτυο διανομής, στην εγγύτητα στις πρώτες ύλες και στο διευρυνόμενο διεθνές αποτύπωμα (πωλήσεις εξωτερικού στο 48% περίπου)

PROFILE : Mία πολύ δυνατή συνεδρίαση με αυξημένους όγκους συναλλαγών

Εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή συνεδρίαση της Profile καθώς άλλαξαν χέρια (συναλλαγές δουναι λαβείν) περίπου 250 χιλ. τεμάχια.  Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χρηματοοικονομικό λογισμικό, ετοιμάζει νέες κινήσεις αυξάνοντας την εξωστρέφεια της.

Coca Cola HBC: Ακόμη ένα βήμα κοντά στα 30 ευρώ

Στα επίπεδα που είχε ο όμιλος πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία Φεβρουάριο 2022, προσεγγίζει η μετοχή της Coca Cola HBC. 

H αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου και το marketing ΜΙΧ απέδωσαν με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα χρήσης να είναι πολύ ικανοποιητικά.

DIMAND: Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση υποχρεώσεων

Η DIMAND Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται - μεταξύ άλλων - σε δήθεν καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της, καθώς και σε δήθεν απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν έργα της.

Πρόκειται περί απολύτως αβάσιμων ισχυρισμών, καθώς η εταιρεία και ο όμιλος είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και χαίρουν της εμπιστοσύνης του συνόλου των ελληνικών τραπεζών με τις οποίες συνεργάζονται σε συστηματική βάση, με τη συμμετοχή και του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

Ο Όμιλος αναπτύσσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής εκτιμώμενης ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης € 1,15 δισ. κατά την ολοκλήρωσή τους, έχει υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση με καθαρό δανεισμό 15% επί του συνόλου του ενεργητικού της την 30.6.2023, λειτουργεί με κερδοφορία, προάγοντας μέσα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με αίσθημα ευθύνης έναντι των εργαζομένων, των μετόχων, των επιχειρηματικών εταίρων (EBRD, PRODEA Investments, Premia Properties), των πιστωτών και γενικότερα έναντι του επενδυτικού κοινού και του κοινωνικού συνόλου

Eταιρείες Real Estate: Τα ύψη φέρνουν ζάλη και οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ

Στην έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου, το Ταμείο προειδοποιεί ότι εμφανίζονται ευπάθειες στον τομέα του real estate που απαιτούν στενή παρακολούθηση.

Όπως τονίζουν, η Ελλάδα βίωσε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης που περιελάμβανε σημαντική απομόχλευση και επακόλουθη διόρθωση στην αγορά ακινήτων.

Ωστόσο, οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί σημαντικά από το χαμηλό του 2017 λόγω της ισχυρής ζήτησης και μολονότι υπήρξε σημαντική ανταπόκριση από την πλευρά της προσφοράς, διάφορες μετρήσεις υποδηλώνουν μέτρια υπερτίμηση στις τιμές των κατοικιών.

Εμείς θα λέγαμε ότι το ‘καμπανάκι’ κτυπά και για τις εταιρείες Real Estate οι οποίες αποτιμούν τα ακίνητα σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Έντοκα Γραμμάτια Δημοσίου:  Η εύκολη και «χειρουργική» λύση για τον κρατικό δανεισμό και τις τράπεζες

Αυξάνεται η ζήτηση για τις μεσοπρόθεσμες εκδόσεις Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) καθώς οι αποδόσεις είναι άκρως δελεαστικές.

Χθες διενεργήθηκε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,83%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.030 εκατομμυρίων Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,65 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024.

Με τις συνεχείς δημοπρασίες (έχουν ξεπεράσει το 1,5 δις. ευρώ) από την αρχή του χρόνου, το Ελληνικό Δημόσιο κάνει στοχευμένες χρηματοδοτήσεις ενώ και οι τράπεζες που ‘μαζεύουν’ τα ΕΓΕΔ , τα βάζουν σε σύνθετα προιόντα που τα προωθούν και βγάζουν περισσότερα κέρδη.

Aθηναική Ζυθοποιεία: Χρηματοδότηση και από κοινοτικούς πόρους μέσα από την καθοδήγηση της PWC

Καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ύψους 4,4 εκατ. ευρώ μέσω του Innovation Fund για το έργο SUNBREWED της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας επιτέλεσε η PwC Ελλάδας, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το έργο SUNBREWED, το οποίο θα αναπτύξει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αρχικά στο εργοστάσιό της στην Πάτρα, αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα παραγωγής θερμικής ενέργειας από τον ήλιο σε συνδυασμό με αποθήκευση.

Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό έργο που χρηματοδοτείται  από Innovation Fund της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως μικρής κλίμακας καινοτόμο έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας στο κομμάτι της ενεργειακής μετάβασης και αυτονομίας σε καθαρή ενέργεια, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή ως το 2030.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ