Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Χρηματιστήριο: Στις 1.414 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Οι χρηματιστηριακές αγορές σε Αμερική και Ευρώπη επιστρέφουν στους χρησμούς της FED για την πορεία των επιτοκίων και του πληθωρισμού, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα που απεικονίζουν καλύτερα την πορεία των επιχειρήσεων, μετά το επενδυτικό ξέσπασμα λόγω A/I που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα κέρδη ήταν πολλά και πλέον οι επενδυτές προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές κατά την έναρξη των συνεδριάσεων.

Ο γερμανικός DAX έχει ξεκινήσει με οριακή υποχώρηση (-0,03%), ο γαλλικός CAC με υποχώρηση (-0,19%), ο ιταλικός MIB (-0,09%) και ο Eurostoxx (-0,14%).

Χ.Α.: Στις 1.414 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν ακολούθησε την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Έδειξε σημάδια κόπωσης στα τραπεζικά blue chips και έχει ξεμείνει από τα stories που μπορούν να τροφοδοτήσουν την άνοδο.

Ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο ελκυστικά χρηματιστήρια στην Ευρώπη, αφού και οι τράπεζες του βρίσκονται μπροστά σε φάση αναβάθμισης και υψηλής κερδοφορίας και πολλές εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης  πέρασαν με υψηλή βαθμολογία τις ‘εξετάσεις της 3ετούς κρίσης’.

Σε ότι αφορά τις τραπεζικές μετοχές, μπροστά έχουμε την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς αλλά και τα αποτελέσματα χρήσης και κυρίως τα μερίσματα που μπορεί να διανεμηθούν.

Το κλιμάκιο του SSM που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, άφησε υποψίες ότι χρειάζεται να γίνουν κινήσεις προκειμένου να διανεμηθούν μερίσματα και αυτό πίεσε κάπως τις μετοχές.

Κρατώντας τα θετικά που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θα σταθούμε σε 3 μετοχές. Του ΟΤΕ που φαίνεται ότι έχει ‘σφυγμό’ και κινήθηκε ανοδικά, του Τιτάνα που εξέπληξε με τα αποτελέσματα χρήσης και τις προθέσεις τους για διανομή υψηλού μερίσματος και της Coca Cola HBC που ουσιαστικά έδειξε ότι έκλεισε το χάσμα σε πωλήσεις και κερδοφορία που δημιουργήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022.

Από εκεί και πέρα, ισχυρές παραμένουν οι μετοχές των Jumbo, Μυτιληναίου, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ιντρακάτ, ΑΔΜΗΕ, οι μετοχές τεχνολογίας και real estate , μαζί με μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Τα μη χρηματοοικονομικά blue chips λειτούργησαν ως αντίβαρα στη πτώση των τραπεζικών μετοχών κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1.414,7 με άνοδο 0,1%. Από τις μετοχές που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται οι 29 ξεκίνησαν ανοδικά και οι 21 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,08% (στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίηση (0,29%) και ο τραπεζικός (-0,09%)

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ