Νέα
  • ΓΔ: 1446.16 -0.18%
  • Τζίρος: 50,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Μία πεντάδα μη χρηματοοικονομικών μετοχων σταθεροποίησαν τον Γενικό Δείκτη στις 1.414,5 μονάδες

Υποτονική συνεδρίαση με συναλλαγές που δεν ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ (μέχρι τις 14.00 ώρα Ελλάδος δεν ξεπερνούσαν τα 30 εκατ. ευρώ) και με ελάχιστη διακύμανση στον Γενικό Δείκτη ήταν η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.  Oι αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στις τραπεζικές μετοχές που ήταν πτωτικές και μερικά μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως Coca Cola HBC,  ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή κά  οδήγησαν σε ισορροπία τον Γενικό Δείκτη.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε εκεί που ξεκίνησε , στις 1.414,51 μονάδες με οριακή μεταβολή (0,09%). Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 69 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 58 ήταν ανοδικές (κυρίως σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση) και9 οι 46 πτωτικές.  Ο δείκτης FTSE Large Cap ήταν σχεδόν αμετάβλητος (-0,01%), ο δείκτης μεσαίας (FTSE Mid Cap) κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε οριακά (0,09%). O τραπεζικός κλάδος ήταν αυτός που δημιούργησε τις πτωτικές τάσεις στο χρηματιστήριο (-0,61%). Πτωτικά κινήθηκαν και οι πρώτες ύλες (-0,54%) και τα πετρελαιοειδή (-0,13%) λόγω Motor Oil.  Aνοδικά κινήθηκαν τα τρόφιμα ποτά (1,59%), τα βιομηχανικά (0,55%), τα οικιακά-προσωπικά προιόντα (0,37%) και οι τηλεπικοινωνίες (0,1%).  Οι μετοχές με την μεγαλυτερη αξία συναλλαγών ήταν Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΤΕ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Ξένες αγορές : Ανοδικά οι αμερικανικές , μεικτές τάσεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Στις ξένες αγορές, οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται (μέχρι τις 17.30 ώρα Ελλάδος) με μικρές ανοδικές κινήσεις βασιζόμενες κυρίως σε εταιρικά αποτελέσματα και εκτιμήσεις για τις κινήσεις της FED.  Ο Dow Jones αυξάνεται κατά 0,14%, ο S&P 500 κατά 0,02% και ο Nasdaq κατά 0,18% και βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά. Στην Ευρώπη, οι τάσεις είναι μεικτές με τον DAX να αυξάνεται κατά 0,1%, τον γαλλικό CAC να υποχωρεί (-0,4%), ο ιταλικός MIB υποχωρούσε (-0,2%) όπως και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 (-0,1%). Kαι οι ευρωπαικοί δείκτες παραμένουν στα υψηλά πολυετιών μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ