Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Tα 67 εκατομμύρια του ΟΛΘ σε επενδύσεις, τα νεύρα του Γενικού Δείκτη και η πρεμιέρα της INTRALOT

Αμερικανικές αγορές: Ξεκίνησαν ανοδικά, γύρισαν πτωτικά. Παραμένουν στα ύψη

Σε αποκόμιση κερδών από το πρόσφατο ράλι και στην ‘εξαέρωση’ του συστήματος βρέθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες. Ξεκίνησαν ανοδικά και μετά γύρισαν πτωτικά προς το τέλος των συνεδριάσεων. Μία κίνηση που ενδεχομένως ίσως να είναι θετική γιατί οι δείκτες είχαν ξεφύγει σε άνοδο. 

Γενικός Δείκτης:  Ο Γ.Δ. έχει νεύρα ή έχει κέφια ; 

Η μεταβλητότητα χθες έμοιαζε μ’ αυτή της Δευτέρας. Ξεκίνησε ανοδικά, γύρισε πτωτικά, ανέβηκε, διόρθωσε και τελικά έκλεισε με οριακή μεταβολή.

Οι αναλυτές λένε να μην κυττάζουμε τους δείκτες αλλά η αγορά δείχνει ότι με τον ένα τρόπο ή τον άλλο βρίσκεται σε συσσώρευση. Καλύτερη η αξία συναλλαγών χθες απ’ ότι κατά την έναρξη της εβδομάδας.  Η τεχνική στήριξη είναι στις 1.400 μονάδες και η αντίσταση στις 1.420 μονάδες. Μέχρι νεωτέρας. 

Eurobank: Μία καλή συνεδρίαση με πολλά μηνύματα 

Η μετοχή της Eurobank βρίσκεται κοντά στο ορόσημο των  2 ευρώ μετά την χθεσινή ανοδική κίνηση (1,67%) που τον έφερε στα 1,91 ευρώ.  Αυξημένη η αξία συναλλαγών στη μετοχή που δείχνουν εισροές κεφαλαίων.  Πιθανότατα, θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα ανακοινώσει μέρισμα χρήσης 2023 αφού πληρεί τους όρους του SSM. 

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το καμπανάκι της INTRALOT, η κούραση στο Χ.Α και το «φορτσάρισμα» του ΟΠΑΠ

ΟΛΠ : Ο «κινέζικος Δράκος» εκτινάχθηκε σε πύλη για την Ευρώπη 

Το γεγονός ότι το Λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται σε πρώτη φάση ανάπτυξης και σύνδεσης της Εγγύς Ανατολής με την Ευρώπη για τους κινέζους βοηθά και στην άνοδο των επενδύσεων και των αποτελεσμάτων και  των μερισμάτων για τη μετοχή.  Σημαντική η άνοδος (4,29%) σήμερα και με πολύ υψηλούς όγκους συναλλαγών.

Ως γνωστόν προχθές, ο ΟΛΠ, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με ένα από τα 10 μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια του κόσμου, το λιμάνι της Γκουανγκτζόου στην Κίνα.

ΟΛΘ: Πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι επενδύσεις των 67 εκατ. ευρώ 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στον ΟΛΘ, οι εκπρόσωποι του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΟΛΘ Α.Ε. και την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου, με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κος Λιάγκος αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει ο λιμένας στις διεθνείς εμπορευματικές ροές και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του με την επένδυση περισσότερων των 67 εκατ. ευρώ, που αφορούν συνολικά Υποχρεωτικές και Μη Υποχρεωτικές Επενδύσεις για την αναβάθμιση του λιμένα κατά την τελευταία πενταετία.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. τόνισε τη σημασία της υλοποίησης του έργου Επέκτασης του Προβλήτα 6, για την οποία είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου και εκτιμάται να ολοκληρωθεί εντός του α' τριμήνου του 2024, βάσει χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Tα 67 εκατομμύρια της ΟΛΘ σε επενδύσεις, τα νεύρα του Γενικού Δείκτη και η πρεμιέρα της INTRALOT

ΕΧΑΕ : Μια καλή χρονιά το 2023 και ένα ακόμη καλύτερο το α’ δίμηνο 2024 

Για την ξεχασμένη ΕΧΑΕ, το 2023 ήταν μία πολύ καλή χρονιά που αύξησε την μέση ημερήσια αξία συναλλαγών στα 100 εκατ. ευρώ.  Τα έσοδα για τον όμιλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων εκτιμώνται (concesus) μεταξύ 15-20 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους εκτιμώνται περίπου στα 13-14 εκατ. ευρώ.

Μια κερδοφορία που θα δώσε μερισματική απόδοση μεταξύ 3,5-4%.  Αυτές είναι εκτιμήσεις χρηματιστών και αναμένεται να δούμε εάν θα επιτευχθούν. 

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ :  Αυξάνει μεγέθη και ανεκτέλεστο ενώ φαίνεται ότι δημιουργεί και σταθερές πηγές χρηματοδότησης στα έργα της 

Η ασυνήθιστη κινητικότητα που έχει αποκτήσει η μετοχή της Δομικής Κρήτης οφείλεται και στην επιχειρηματική κινητικότητα που θα την οδηγήσει κοντά σε νέα έργα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.  Το ‘επιχειρηματικό στοίχημα’ είναι να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια μίας τοπικής επιχείρησης. Και αυτό θα γίνει με συνεργασίες και όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια. 

Intralot : Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου 

Το ‘καμπανάκι’ θα κτυπήσει σήμερα στο χρηματιστήριο η Intralot για την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού της ομολόγου που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια (125 εκατ. ευρώ) θα κατευθυνθούν προς την «Intralot Capital Luxembourg SA» για την αποπληρωμή μέρους των Senior Notes εντός έξι (6) μηνών από την Ημερομηνία.

Έκδοσης ως εξής:

  • ποσό περίπου €124,5 εκατ. θα παρασχεθεί από την Εκδότρια προς την «Intralot Finance UK Ltd»  για την αποπληρωμή μέρους υφιστάμενου ενδοομιλικού ομολογιακού δανείου, και στη συνέχεια,
  • το ίδιο ποσό περίπου €124,5 εκατ. θα παρασχεθεί από την «Intralot Finance UK Ltd» προς την «Intralot Capital Luxembourg SA» για την αποπληρωμή υφιστάμενων ενδοομιλικών δανείων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας δηλώνει ότι τα αντληθέντα κεφάλαια από την Έκδοση, θα επενδύονται,  έως την πλήρη διάθεσή τους, σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά  προθεσμιακές καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς (repos) 

Quest : Υπάρχει ενδιαφέρον για πώληση της ACS 

Η ACS κατέχει τα τελευταία πολλά χρόνια σημαντική  θέση στην ελληνική αγορά ταχυμεταφορών και υλοποιεί ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων και συνεχούς ανάπτυξης.

Η μητρική Εταιρεία  έχει γίνει πρόσφατα (όπως και στο παρελθόν) αποδέκτης ενδιαφέροντος και προτάσεων,  σχετικά με  την ACS από διεθνείς δυνητικούς επενδυτές. 

Premia  Properties: Θεαματική αύξηση στο χαρτοφυλάκιό ακινήτων της το 2023  

Έχει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια με : 

  1. - 51 ακίνητα και περ. 384 χιλιάδες τ.μ. κτιρίων υπό διαχείριση από τον Όμιλο με τη συνολική αξία επενδύσεων να διαμορφώνεται σε € 307,2 εκ., αυξημένη κατά 13% σε σχέση με το 2022.  
  2. -Παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 26% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 62%.  σε ενοποιημένη βάση, σε σχέση με το 2022. 
  3. - Διαθέτει υψηλά συνολικά ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ύψους €45,0 εκ. για τον Όμιλο και υγιής  χρηματοοικονομική διάρθρωση με την Καθαρή Θέση του Ομίλου να διαμορφώνεται σε €147,2 εκ., τον καθαρό δανεισμό σε €154,6 εκ. και το συνολικό Ενεργητικό του Ομίλου να ανέρχεται σε €  356,1 εκ.

Η ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα της PREMIA επιβεβαιώθηκε από την ICAP CRIF Α.Ε. η  οποία τον Οκτώβριο 2023, στο πλαίσιο της ετήσιας αναθεώρησης, διατήρησε τη διαβάθμιση στην  κλίμακα A. 

Cenergy :  Η θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου πήρε νέο έργο στη Βόρεια Θάλασσα. 

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, ανέλαβε σύμβαση από την TechnipFMC για 27 χλμ. σωλήνων υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW), για το υποθαλάσσιο έργο Utsira High στη Βόρεια Θάλασσα.

Το Utsira High αποτελείται από δύο ξεχωριστά υποθαλάσσια έργα, το Symra και το Solveig, στο κεντρικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας. Το Symra θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Ivar Aasen, ενώ η φάση 2 του Solveig θα συνδεθεί με την πλατφόρμα Edvard Grieg.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ