Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Εντυπωσιακή ανάκαμψη 1,2% με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

Η άνοδος των ξένων αγορών, σε συνδυασμό με το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές, υψηλής κυρίως κεφαλαιοποίησης, μετά τη συσσώρευση κατά το προηγούμενο διάστημα οδηγεί και πάλι τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.420 μονάδες.

Tαυτόχρονα, οι εξελίξεις σχετικά με το placement των μετοχών του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς ουσιαστικά στηρίζουν τις τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές.

Ξένες αγορές : Ανοδος σε Αμερική και Ευρώπη

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι μεγαλύτεροι αμερικανικοί δείκτες, με τον S&P 500 να αυξάνεται κατά 0,21% και τον Nasdaq να καταγράφει άνοδο 0,58% ,ενώ οριακή υποχώρηση καταγράφει ο Dow Jones αλλά παραμένει πάνω από τις 39.000 μονάδες. 

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,59%, ο γαλλικός CAC υποχωρεί (-0,1%), ενώ ο ιταλικός MIB είναι αμετάβλητος όπως και ο Eurostoxx 50 (-0,03%), 

Χ.Α.:  Rebalancing λόγω τέλους του μήνα

Από την αρχή της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε πάνω από τις 1.410 μονάδες, τροφοδοτούμενος από αγορές σε τράπεζες αλλά και μη χρηματοοοικονομικά blue chips.  Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος της συνεδρίασης, αυξάνονταν οι τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα ο Γ.Δ να ξεπεράσει και τις 1.420 μονάδες .  

Σε επίπεδο συναλλαγών, το rebalancing στο τέλος της συνεδρίασης, οδήγησε σε έναν τζίρο 192 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές που άλλαξαν χέρια, οι 77 έκλεισαν ανοδικά και οι 36 πτωτικά.  Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 1,3%  και ο δείκτης FTSE Mid Cap κατά 1,37%. 

Ο τραπεζικός κλάδος αυξήθηκε κατά 1,88%. Oι πρώτες ύλες αυξήθηκαν κατά 2,56%, οι τηλεπικοινωνίες αυξήθηκαν κατά 1,87% ενώ υποχωρησε μόνο ο κλάδος των Τροφίμων-Ποτών (-0,75%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Τράπεζα Πειραιώς, η ΔΕΗ, η ΕΤΕ , ο ΟΤΕ και η Alpha Bank.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ