Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Oι εξελίξεις στην Πειραιώς, το μέρισμα στο ΔΑΑ και η δικαίωση για ΟΠΑΠ

Eυρωπαϊκές αγορές : Με άνοδο έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκαν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες την Παρασκευή.  Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ήταν αρκετά καλή και ουσιαστικά έφερε δείκτες και μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα. Θα δούμε εάν την Δευτέρα θα συνεχίσουν το ράλι ή θα έχουμε αποκόμιση κερδών. 

Σ’ αυτό συνέβαλε και η εκτίμηση ότι η FED θα αρχίσει να μειώνει επιτόκια νωρίτερα και θα την ακολουθήσει και η ΕΚΤ.  Άλλωστε βοήθησε και η υποχώρηση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης στο 2,6%. Πολύ κοντά δηλαδή στο στόχο του 2%.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η θεαματική IDEAL, το μισο δις της NOVAL Properties και το μεγάλο V του Γενικού Δείκτη

Μoody’s : Η FED θα αρχίσει να μειώνει επιτόκια από το δεύτερο τρίμηνο

Η Moody’s εκτιμά έτσι ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το δεύτερο τρίμηνο. Το βασικό της σενάριο υποθέτει σωρευτικές μειώσεις 100 μονάδων βάσης το 2024 με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,25%-4,50% και άλλες 125 μονάδες βάσης μειώσεων το 2025 που θα φέρουν τα επιτόκια στο 3,00%-3,25%.

Η πορεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ, με άλμα τον Ιανουάριο στο 0,4% από 0,3% τον Δεκέμβριο, λόγω της αιφνιδιαστικής σταθεροποίησης του κόστους στέγασης παρά τα χαμηλότερα ενοίκια, δεν αλλάζει την άποψή της για αυτήν την τροχιά.

Τράπεζα Πειραιώς : Εξελίξεις το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα το placement των μετοχών του ΤΧΣ

Εξελίξεις και συναντήσεις αναμένονται σε επίπεδο διοίκησης τράπεζας- Bank of America- Οικονομικού Επιτελείου μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Ο επόμενος στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι η διεξαγωγή του placement στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας. Με λίγα λόγια θα έχουμε ένα busy week end και μία δυναμική έναρξη της εβδομάδας.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η «ανακάλυψη» της ΟΤΕ, το deal της Intracom και η αντεπίθεση στο Χ.Α.

Δ.Α.Α :  Την Δευτέρα η ώρα της αλήθειας των αποτελεσμάτων. Το θέμα είναι στο μέρισμα

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα χρήσης 2023 του Αεροδρομίου. Η αγορά είναι πεπεισμένη ότι θα είναι πολύ αυξημένα σε σχέση με του 2022 αλλά έχουν βάλει και τους στόχους. Εάν είναι καλύτερα των στόχων θα δούμε μία νέα ανοδική κίνηση.  Το ζητούμενο θα είναι το μέρισμα που θα ανακοινωθεί.

OΠΑΠ : Δικαίωσε τις εκτιμήσεις μας για υπέρβαση των 17 ευρώ

Στις αρχές της εβδομάδας , είχαμε καταθέσει την εκτίμηση ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ θα ξεπεράσει τα 17 ευρώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.  Ο στόχος πλέον ανεβαίνει και σχετίζεται και με το μέρισμα που θα μοιράσει και φέτος. Μάλιστα θα γίνει τον Μάιο , δηλαδή 2 μήνες νωρίτερα απ’ ότι το δίνει συνήθως.

Intralot : Μετά την είσοδο του ομολόγου  στο Χ.Α , ανακοίνωσε και νέα συμφωνία στη Μαλαισία

Η INTRALOT ανακοίνωσε  την υπογραφή νέας συμφωνίας με την Magnum Corporation Sdn Bhd, κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στη Μαλαισία. Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της  επιτυχούς έκβασης διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που προκήρυξε η Magnum Corporation το 2022.

Η νέα συμφωνία θα έχει διάρκεια επτά (7) έτη, με δικαίωμα για δύο επεκτάσεις των πέντε (5) ετών έκαστη, εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον δεκαεπτά (17) σε σύνολο έτη στρατηγικής και γόνιμης  συνεργασίας με τη Magnum Corporation.Η INTRALOT θα συμβάλλει στη βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων λιανικής της Magnum Corporation μέσω της απρόσκοπτης μετάβασης στο νέο οικοσύστημα LotosX Omni.

Intrakat: H κερδισμένη του rebalancing του MSCI  προχθές, ανακοίνωσε συμφωνία χθες με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Στο πλαίσιο της από 19/12/2023 δεσμευτικής Συμφωνίας-Πλαισίου Συνεργασίας που συνήφθη μεταξύ της INTRAKAT και της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, υπεγράφησαν χθες 29/02/2024 οι οριστικές εκτελεστικές συμφωνίες αυτής, ήτοι οι οριστικές Συμβάσεις Αγοραπωλησίας (SPA) και οι λοιπές συνοδευτικές συμβάσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

1. η INTRAKAT μεταβίβασε στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW. Πρόκειται για το εν λειτουργία αιολικό πάρκο "Φραγκάκι" ισχύος 15 MW, το εν αναμονή λειτουργίας αιολικό πάρκο "Καστρί" ισχύος 5 MW και τα έργα "Ζυγουρολίβαδο", "Τιμένιο", "Κακοδιάβατο" και "Κάρκαρος", αθροιστικής ισχύος 144 MW, που βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης και

2. η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες εισέρχεται ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών (holding companies) του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW.

Η αύξηση της κεφαλαιοποίησης της Ιntrakat οδήγησε την μετοχή στον MSCI Small Cap. Ο επόμενος στόχος είναι να εδραιωθεί εκεί και να κάνει μεγαλύτερη υπέρβαση.

Mermeren Combinat : Μείωση κερδών αλλά και λειτουργικών εξόδων  σε σχέση με το 2022

Tο καθαρό αποτέλεσμα μετά φόρων είναι θετικό, ύψους €13.698.422 σημειώνοντας μείωση 1,80% σε σύγκριση με τα κέρδη για την ίδια περίοδο πέρυσι, ποσού €13.950.014.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της εταιρείας, τα λειτουργικά έξοδα ανέρχονται στο ποσόν των €14.663.989 ποσό που αντιπροσωπεύει μείωση κατά 4,50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ : Προχώρησε η διάσπαση και συνεχίζεται ο μετασχηματισμός

Kατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 29.2.2024, εγκρίθηκε το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης με απόσχιση του εμπορικού κλάδου βρεφικών και παιδικών ειδών της εταιρείας και εισφορά του σε νέα εταιρεία που θα συσταθεί ως 100% θυγατρική της Διασπώμενης, μέσω της διάσπασης με απόσχιση του Κλάδου. Τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού του Κλάδου περιλαμβάνονται στον Ισολογισμό Μετασχηματισμού της 31.10.2023.

Αττικές Εκδόσεις : Πούλησε την συμμετοχή της στο Τηλέραμα

Η διοίκηση της εταιρείας "Αττικές Εκδόσεις" ανακοίνωσε την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη θυγατρική εταιρία Τηλέραμα Εκδοτική, ήτοι ποσοστού 50,00% που αντιστοιχεί σε είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) κοινές ονομαστικές μετοχές, στην εταιρεία S-Media. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της πώλησης ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων τριάντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (338.000€), ήτοι  δέκα τρία ευρώ και πενήντα δύο λεπτά (13,52) ανά μετοχή.

To ημερολόγιο της επόμενης εβδομάδας

H Elvalhalcor παίρνει την σκυτάλη δημοσίευσης των αποτελεσμάτων το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης. Το πρωί της Τετάρτης η Optima Bank ανακοινώνει τα μεγέθη και μέρισμα για το 2023. Το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου η Alpha Bank δημοσιεύει τα ετήσια αποτελέσματα της ενώ το απόγευμα ακολουθούν Eurobank και Autohellas.

Την ίδια ημέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει την πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ του 2023 ενώ το μεσημέρι θα συνεδριάσει η ΕΚΤ για να αποφασίσει για τα επιτόκια της Ευρωζώνης.

Η εβδομάδα τελειώνει την Παρασκευή με την ετυμηγορία της DBRS η οποία ήδη έχει τοποθετήσει την Ελλάδα σε επενδυτικό αξιόχρεο. Τέλος επισημαίνεται ότι την Τετάρτη ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ