Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η θεαματική IDEAL, το μισο δις της NOVAL Properties και το μεγάλο V του Γενικού Δείκτη

Πληθωρισμός Ευρωζώνης (πληθωρισμός Γαλλίας): Ο επίμονος πυρετός που προβληματίζει και η συνέχιση της ‘αντιβίωσης’ των υψηλών επιτοκίων 

Ο ‘γιατρός της οικονομίας’ η ΕΚΤ προβληματίζεται έντονα για την μείωση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη μετά την ανακοίνωση του γαλλικού πληθωρισμού στο 5,7%  έναντι 5,4% των προβλέψεων των οικονομολόγων της.  

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μοιάζει με επίμονο πυρετό που συνήθως δημιουργεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό (οικονομία) , έτσι δεν είναι κ. Στουρνάρα;  Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται ως πυρετός, δεν σταματάς την ‘αντιβίωση’ των υψηλών επιτοκίων.

Aμερικανικές αγορές : Γιατί οι κεντρικές τράπεζες θέλουν μία διορθωτική κίνηση 

Σε υψηλά επίπεδα κινείται ο πληθωρισμός και στην Ευρωζώνη και σε χαμηλά επίπεδα ο ρυθμός ανάπτυξης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών εντός των ΗΠΑ αλλά και της FED. Αυτό αποτελεί μία καλή ευκαιρία αποθέρμανσης των χρηματιστηρίων.

Έτσι χθες είδαμε αυξημένες ρευστοποιήσεις αλλά καθόλου πανικό.  Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, η άνοδος των χρηματιστηρίων δημιουργεί πληθωριστικό κύμα και αυτό δεν το θέλουν οι Κεντρικές Τράπεζες.  Έτσι προτιμούν μία διόρθωση από τα υψηλά παρά παραταση των πληθωριστικών πιέσεων.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το καμπανάκι της INTRALOT, η κούραση στο Χ.Α και το «φορτσάρισμα» του ΟΠΑΠ

Γενικός Δείκτης : Το μεγάλο V  του Γενικού Δείκτη 

Το θυμάστε το V όπως Vedetta;  Μία τέτοια κίνηση έκανε χθες ο Γενικός Δείκτης, ξεκινώντας από τις 1.414 – ανεβαίνοντας στις 1.416 μονάδες (υψηλό ημέρας) και μετά βυθίστηκε στις 1.396 μονάδες (χαμηλό ημέρας) για να επιστρέψει προς το τέλος της συνεδρίασης πάνω από τις 1.400 μονάδες (1.407 μονάδες έκλεισε).

Επιβεβαιώνει ότι οι 1.400 μονάδες αποτελούν μία καλή στήριξη. Αυξημένες οι συναλλαγές κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.  Καλό είναι αυτό γιατί δείχνει ότι παραμένει η ‘επενδυτική όρεξη’.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Tα 67 εκατομμύρια του ΟΛΘ σε επενδύσεις, τα νεύρα του Γενικού Δείκτη και η πρεμιέρα της INTRALOT

Ελληνικά ομόλογα : Αποκλιμάκωση αποδόσεων των 10ετών στο 3,38% 

Έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων χθες. Τα 10ετή έφτασαν στο 3,38%.  Γενικότερα παραμένουν σε καλά επίπεδα αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει ας μην τρελαινόμαστε. Ελκυστικά είναι για το pool των αναδυόμενων αγορών με προοπτικές μελλοντικής αναβάθμισης.  Όταν θα μπουν στην αρένα με τους ‘μεγάλους παίκτες’ θα κληθούν να αποδείξουν πόσο αντέχουν.  Το θυμάστε το παράδειγμα την Sevilla FC και το Champions League; 

Τράπεζα Πειραιώς : Η ανοικτή γραμμή Μέγαρο Μαξίμου με Tράπεζα Πειραιώς και BofA 

Σε ανοικτή γραμμή βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου με την Bank of America που είναι η βασική ανάδοχος της έκδοσης. Θεωρητικά, η αμερικανική τράπεζα έχει βρεί ενδιαφερόμενους για να κλείσει το placement του ΤΧΣ μέσα σε μία ή δύο ημέρες το πολύ. Από εκεί και πέρα, αναζητείται το momentum για υψηλότερο τίμημα. Σας γράφαμε ότι επρόκειτο να γίνει τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου.

Eurobank : Θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα μοιράσει μέρισμα από το 2009; 

Εάν το ερώτημα μας το κάνατε πριν από δύο εβδομάδες θα είμασταν βέβαιοι ότι η Eurobank θα μοίραζε μέρισμα και μάλιστα ικανοποιητικό. Τώρα ίσως είμαστε λιγότερο βέβαιοι και εάν θα είναι τόσο μεγάλο. Πάντως γενικότερα , θα ανακοινώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και –πιθανότατα – ένα μικρότερο μέρισμα ώστε να μην προκαλέσει και τον SSM. 

Intralot : Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ και η βιώσιμη (οικολογική) ανάπτυξη 

Εμφάνιση ροκ σταρ έκανε χθες στο Χρηματιστήριο , ο Σωκράτης Κοκκαλης.  Ο παλαίμαχος επιχειρηματίας , 85 ετών πλέον,  έκλεψε την παράσταση.

Αποτελεί τον ‘τελευταίο των μοϊκανών’ των μεγάλων επιχειρηματιών που δέσποσαν στην Ελλάδα από την δεκαετία του ’80 μέχρι την κρίση.

Πέρα από τα γνωστά περί επέκτασης της Ιντραλοτ σε Αμερική και Αυστραλία (οι μεγάλες αγορές της) και στη Νότια Αμερική, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ήταν από τους πρώτους την δεκαετία του ’80 που ενδιαφέρθηκε για την βιώσιμη ανάπτυξη (απέφυγε να πει ‘πρασινη’).

Λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης  ανακοίνωσε ότι την 28.02.2024 προέβη σε αγορά 400.000 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών της εταιρείας, συνολικής αξίας 452.894,71 ευρώ. 

Νoval Property :  Στα 516 εκατ. ευρώ η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου της 

Την 31η Δεκεμβρίου 2023, η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου των εξήντα ενός (61) επενδυτικών ακινήτων και συμμετοχών της Noval Property διαμορφώθηκε σε 571 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 55 εκατ. ευρώ (αύξηση 11%) έναντι της εύλογης αξίας της 30ης Ιουνίου 2023 (516 εκατ. ευρώ).

Η Noval Property και το 2023, συνέχισε τόσο την ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων εισοδήματος, όσο και την ανάπτυξη ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, κατά κύριο λόγο στους τομείς των γραφείων, logistics, και κατοικιών, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και με στόχευση πιστοποίησης κατά LEED, αποβλέποντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του χαρτοφυλακίου της και στη δημιουργία αξίας προς όφελος των εμπλεκομένων μερών.

Entersoft :  Διαψεύδει τα σενάρια για πώληση μετοχών της 

Με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο , η Entersoft διαψεύδει τα σενάρια περί πώλησης μετοχών της. Βέβαια η μετοχή στο μεσοδιάστημα (meanwhile που λέμε στο χωριό μας) έκανε ένα μικρό ράλι.  

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ : Καλά θα είναι τα αποτελέσματα, αλλά χρηματιστηριακά μην ‘καρφώνεστε’

Η Εβροφάρμα θα βγάλει καλά αποτελέσματα αλλά το ότι κάποιοι χρηματιστηριακά χρησιμοποιούν τακτικές δεκαετίας ’80 για να κάνουν front running και να το παίξουν προφήτες μας ‘χαλάει’ (κάτι δικά μου λέω).  Η Εβροφάρμα παραμένει μία δυνατή επιχείρηση που ουσιαστικά κρατά επιχειρηματικά τον Εβρο. Την στηρίζουμε. 

ΟΤΕ :  Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή αλλά θα χρειαστεί να γίνει η υπέρβαση των 14 ευρώ 

‘Το νερό έχει μπει στ’ αυλάκι’ για τη μετοχή του ΟΤΕ και πλέον κινείται με αυξημένους τζίρους και σε υψηλότερα επίπεδα.  Η αγορά περιμένει πολλά από την μετοχή αυτή την περίοδο που οι τράπεζες παραπαίουν.  Την ώθηση θα δώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα και το μέρισμα που θα πληρώσει. Σε αναμονή μέχρι νεωτέρας. 

Lavipharm:  Ανεβασμένα όλα τα μεγέθη σύμφωνα με το Flashnote 

Η Lavipharm δεν ανακοίνωσε επίσημα αποτελέσματα αλλά έδωσε το flashnote στο Xρηματιστήριο (ουσιαστικά είναι αποτελέσματα που δεν έχουν ελέγχει από τους auditors).

Σύμφωνα με αυτά , οι ενοποιημένες Πωλήσεις από συνεχιζόμενη δραστηριότητα προ Rebate & Clawback ανήλθαν σε Ευρώ 57,43 εκατ. το 2023 έναντι Ευρώ 45,14 εκατ. κατά τη χρήση 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 27,2%.

Παράλληλα, οι ενοποιημένες Πωλήσεις από συνεχιζόμενη δραστηριότητα προ Rebate & Clawback υπερέβησαν τον προσαρμοσμένο στόχο της διοίκησης ύψους Ευρώ 52,27 εκατ. κατά 9,8%.
Υπενθυμίζεται ότι οι προσαρμογές στις Πωλήσεις της χρήσης 2023 αλλά και της χρήσης 2022 πραγματοποιήθηκαν λόγω της διακοπής της δραστηριότητας φαρμακαποθήκης και παροχής υπηρεσιώνlogistics προς τρίτους (3PL) κατά τον Φεβρουάριο του 2024.

Το μικτό κέρδος ανήλθε στο ποσό των Ευρώ 23,20 εκατ. έναντι ποσού Ευρώ 17,62 εκατ. κατά τη χρήση 2022 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 31,6%.

Τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στο ποσό των Ευρώ 9,59 εκατ. έναντι Ευρώ 5,56 εκατ. κατά τη χρήση του 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 72,4%

IDEAL Holdings : Θεαματική ανάκαμψη το 2023 

Τα τελικά μεγέθη του 2023 παρουσίασαν σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2022 και επηρεάστηκαν θετικά από την οργανική ανάπτυξη των υφιστάμενων επενδύσεων και από την εξαγορά της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Η στρατηγική της διαφοροποίησης του επενδυτικού και επιχειρηματικού ρίσκου αποδίδει καρπούς και δημιουργεί υπεραξία στους μετόχους μας. Το 2023 ολοκληρώσαμε τον 1ο κύκλο του μετασχηματισμού της IDEAL σε εταιρία συμμετοχών και θέσαμε τις βάσεις για τα επόμενα βήματα.

Ο στόχος για τα επόμενα χρόνια παραμένει η αύξηση των μεγεθών μας μέσα από προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ