Νέα
 • ΓΔ: 1452.28 0.00%
 • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Οι χρησμοί της ΕΤΕ, η εμπειρία Ξηρουχάκη και η αξιολόγηση της Moody's

Ελληνικό χρηματιστήριο : Περιμένοντας τη Moody’s

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένει την αξιολόγηση της Moody’s η οποία μέχρι στιγμής είναι η μόνη που δεν μας έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα.

Για την χρηματιστηριακή αγορά μικρή σημασία έχει γιατί η ελληνική οικονομία έχει διαβαθμιστεί και από την ΕΚΤ.  Όμως θα έχει ενδιαφέρον οι εκτιμήσεις της Moody’s για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.  Stay tuned που λένε…

Eλληνικές Τράπεζες- DBRS: Μειώθηκαν οριακά τα κέρδη αλλά βελτιώθηκε και η παραγωγή εσόδων

Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς) κατέγραψαν συνολικά καθαρά κέρδη 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, μειωμένα κατά 4% σε ετήσια βάση, αν και το 2022 περιελάμβανε σημαντικά μη επαναλαμβανόμενα κέρδη συναλλαγών και άλλα έσοδα, επισημαίνει η DBRS σε ανάλυσή της.

Τα υψηλότερα βασικά έσοδα και ο έλεγχος του κόστους έχουν υποστηρίξει τα αποτελέσματα το 2023 παρά την αύξηση του πιστωτικού κόστους.

Η μέση απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) ήταν 12,1% το 2023, από 14,6% το 2022

Η ρευστότητα του κλάδου επωφελείται από μεγάλες και σταθερές καταθετικές βάσεις και οι αποπληρωμές του TLTRO III προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο.

ΕΤΕ: Γιατί επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στο 4ο τρίμηνο

Η σημαντική επιβράδυνση της ετήσιας μεταβολής του ΑΕΠ στο 1,2% ετησίως κατά το 4ο τρίμηνο του 2023 αντανακλά τις μεγαλύτερες, από τις αρχικά εκτιμώμενες, απώλειες στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή από την καταστροφική πλημμύρα στη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο του 2023, όπως προσεγγίζονται από την πορεία της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) του συγκεκριμένου κλάδου.

Τράπεζα Ελλάδος : Ανάπτυξη 2,3% του ΑΕΠ το 2024 και 2,5% το 2025. Τα 6 μυστικά της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

Πώς λοιπόν η Ελλάδα κατάφερε να γίνει «success story»;

Το είπε ο κ. Στουρνάρας στο LSE

 • Επώδυνη εγχώρια δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή κατά τη διάρκεια των τριών προγραμμάτων προσαρμογής.
 • Ισχυρή βούληση για παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
 • Γενναιόδωρη αναχρηματοδότηση χρέους με πολύ ευνοϊκούς όρους.
 • Εξαίρεση (waiver) των ελληνικών ομολόγων από τα κριτήρια επιλεξιμότητας του Ευρωσυστήματος ‒ αυτό δεν χρειάζεται πλέον από τη στιγμή που η Ελλάδα απέκτησε πιστοληπτική αξιολόγηση στην επενδυτική κατηγορία.
 • Γενναιόδωρη στήριξη από το ευρωπαϊκό μέσο ανάκαμψης NGEU(RRF).
 •  Τα τελευταία χρόνια ασκούνται ορθόδοξες δημοσιονομικές, χρηματοπιστωτικές και διαρθρωτικές πολιτικές.

ΤΧΣ: Ποντάρει στην εμπειρία Ξηρουχάκη για ολοκλήρωση του κύκλου

Ακόμη δεν έχει καθίσει ο απόηχος από τη μεγάλη επιτυχία του placement της Πειραιώς και  όπως όλα δείχνουν οδεύουμε προς «καυτό» Ιούνιο! Και δεν αναφερόμαστε στις εκλογές! 

Ο Ηλ. Ξηρουχάκης με τις επιτυχημένες του κινήσεις ως τώρα – τις τέσσερις συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει το Ταμείο στο πλαίσιο της αποεπένδυσης σε διάστημα λίγων μηνών - έχει αποσπάσει  την εμπιστοσύνη ότι και το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» θα κερδηθεί πανηγυρικά

Τράπεζα Πειραιώς : Ο όμιλος Goldman Sachs, κατέχει πάνω από το 6,5% του μετοχικού κεφαλαίου της

Έντονα συμμετείχε στο placement ο όμιλος της Goldman Sachs ο οποίος με 5 funds του κατέχει πλέον περίπου το 6,5%  της Τράπεζας Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα, η

«The Goldman Sachs Group, Inc», κατέχει ως αποτέλεσμα συναλλαγών στις 08.03.2024, μέσω ελεγχόμενων οντοτήτων:

 1. 41.874.079 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (ήτοι 3,35% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας),
 2.  17.208.121 (ήτοι 1,38% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας)
 3. δικαιώματα ψήφου προερχόμενα από χρηματοπιστωτικά μέσα (Securities Lending), και
 4.  23.540.196 (ήτοι 1,88% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας)  δικαιώματα ψήφου προερχόμενα από χρηματοπιστωτικά μέσα (swaps)

Mυτιληναίος : Οι αναλυτές δίνουν τιμές στόχους πάνω από 40 ευρώ αλλά η μετοχή συσσωρεύει μήνες τώρα πέριξ των 36 ευρώ

Η μέση τιμή-στόχος της Mytilineos διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρεία στα €46 (μεταξύ €43.1 και €50).

Πρόσφατα, σε αύξηση της τιμής στόχου της Mytilineos προχώρησε και η Pantelakis. Συγκεκριμένα η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο (TP) στα €46 (από €41 προηγουμένως), και πλέον εντάσσεται στο group των αναλυτών που δίνουν στη MYTILIEOS τιμή-στόχο άνω των €45, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima και EDISON.

INTERLIFE: Αγορά  του 4ου ξενοδοχείου της  στη Ρόδο.  Η θεσσαλονικιώτικη ασφαλιστική με τα τουριστικά ενδιαφέροντα

Σε μία νέα στρατηγική επένδυση στον Κλάδο των Τουριστικών Ακινήτων προχώρησε η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. με την απόκτηση του ξενοδοχείου 4 αστέρων “Elite” στη Ρόδο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της Ρόδου, μόλις λίγα μέτρα από την κοσμοπολίτικη παραλία “Elli Beach” και τη μαγευτική πλατεία “100 Χουρμαδιές”, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη. Πολυτελούς κατασκευής και πλήρως ανακαινισμένο, το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε 6 ορόφους, διαθέτει 46 δωμάτια και 2 σουίτες, συνολικής χωρητικότητας 104 κλινών, ενώ λειτουργεί όλο το χρόνο. Το “Elite” αποτελεί το 4ο κατά σειρά ξενοδοχείο που αποκτά η INTERLIFE στην πόλη της Ρόδου.

Titan:  Η Citi ανεβάζει τις τιμές στόχους και στο θετικό και στο αρνητικό σενάριο

Η Citi προχωράει σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για την Τιτάν στα 30 ευρώ από 26 ευρώ προγενέστερα, με τη σύσταση “buy” αλλά και την επιλογή ως top pick από τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης να διατηρούνται.

Στο «θετικό» σενάριο για τη μετοχή, η τιμή-στόχος αυξάνεται σε 35 ευρώ (+40% περιθώριο ανόδου) και στο «αρνητικό» σενάριο στα 19,90 ευρώ (20% περιθώριο πτώσης).

Δεν ξέρω εάν προσέξατε, αλλά θεωρεί τον Τιτάνα μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης.  Αυτό για να καταλάβετε με τι μεγέθη θα ανταγωνίζονται οι ελληνικές μετοχές όταν αναβαθμιστεί η ελληνική αγορά.

 

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Ο πρωταθλητής ΟΠΑΠ, οι κεραυνοί του ΚΕΠΕ και ο κολοσσός ΤΙΤΑΝ

Entersoft : Δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο 9% της Entersoft , η μετοχή θα βγει από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Όμιλος Olympia ανακοινώνει ότι μέσω της συνδεδεμένης του εταιρείας Verdalite Limited, κατέχει το 37.26% των μετοχών της Entersoft. Συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού των βασικών μετόχων της Entersoft που έχουν δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 53,73%, το ποσοστό της Verdalite Limited φτάνει στο 90,99% των μετοχών της Entersoft.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, που ανακοινώθηκε χθες, θα επιδιωχθεί η διαγραφή των μετοχών της  της Entersoft και η έξοδος της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το μέρισμα της ΕΤΕ, το πέταγμα της Aegean και ο χαμός της Πειραιώς

Eurobank Asset Management:  Σημαντική αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά €1,20 δισ. το έτος 2023

Η Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της σε όρους ενεργητικού και κεφαλαίων υπό διαχείριση, παρέμεινε το 2023, για 16 η χρονιά, ηγέτιδα στο χώρο διαχείρισης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Α/Κ) και θεσμικών χαρτοφυλακίων με υπό διαχείριση κεφάλαια αξίας €5,38 δισ.

Με μερίδιο αγοράς 26,47% και ενεργητικό €4,18 δισ. στα Α/Κ*, η Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.ΑΚ. ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των επενδυτών, πετυχαίνοντας για ακόμα μία χρονιά, αξιοσημείωτες αποδόσεις.

Παράλληλα, αξιοποιώντας τη συγκυρία στην εγχώρια και τη διεθνή οικονομία, εισήγαγε, πρώτη, νέα καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά Α/Κ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Target Maturity Bond Funds, που αξιοποίησαν την ανοδική πορεία των επιτοκίων, προσφέροντας στους επενδυτές προκαθορισμένη διάρκεια παραμονής στην επένδυσή τους, εκτιμώμενη απόδοση στη λήξη αυτής καθώς και διανομή μερίσματος.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς : Μην ρευστοποιείτε αμοιβαία κεφάλαια ξένων αγορών στις 29 Μαρτίου και την 1η Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίασή του αποφάσισε:

 1. Την αναστολή της εξαγοράς μεριδίων ΟΣΕΚΑ, την 29η Μαρτίου και την 1η Απριλίου 2024 (Καθολικό Πάσχα) καθώς και την 24η Δεκεμβρίου 2024.
 2. Την έγκριση της έναρξης εμπορικής προώθησης του Ο.Ε.Ε με την επωνυμία «EOS Hellenic Renaissance Fund II (EHRF II)» στην Ελλάδα από την εταιρεία «EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.»
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ