Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το ρεκόρ του ΟΛΘ, η γέφυρα του ΑΔΜΗΕ και ο στόχος του ΟΠΑΠ

Αμερικανικές αγορές: Σε νέα ιστορικά υψηλά οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Η επενδυτική φρενίτιδα συνεχίζεται στις αμερικανικές αγορές με τους 3 χρηματιστηριακούς δείκτες (Dow Jones, S&P 500, Nasdaq) που κινούνται σε νέα ιστορικά υψηλά με τον Dow Jones των 30 βιομηχανικών κολοσσών να βρίσκεται κοντά στις 40.000 μονάδες. 

Αφορμή για τη χθεσινή ανοδική κίνηση είναι οι κινήσεις της FED που ουσιαστικά καλμάρουν τις ανησυχίες για υποτονική ανάπτυξη αλλά και οι πολιτικοί σχεδιασμοί ενόψει των Προεδρικών Εκλογών.  Πάντα στις χρονιές των εκλογών στις ΗΠΑ , το χρηματιστήριο κινείται ανοδικά.  

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Γιατί δεν ακολουθεί το ελληνικό χρηματιστήριο

Kατά ένα περίεργο τρόπο, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να ακολουθήσει τις μεγάλες ξένες αγορες στην ανοδική τους κίνηση. Τελικά , ίσως να είναι αυτό το πρόβλημα.

Ότι με τις μεγάλες αγορές να καλπάζουν, τα ξένα funds προτιμούν να διοχετεύσουν ρευστότητα σε μεγάλους ομίλους στα ισχυρά ξένα χρηματιστήρια παρά να ασχοληθούν με το ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Τα buy της Optima Bank, τα τρία ανοίγματα της Trade Estates και η έκπληξη της Coca Cola HBC

Γενικός Δείκτης: Ολοκληρώνεται η συσσώρευση μέχρι την Παρασκευή

Την εκτίμηση ότι η συσσώρευση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς (ειδικά των τραπεζικών και κάποιων άλλων μη τραπεζικών blue chips) θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του μήνα φαίνεται ότι έχουν πολλοί έλληνες χρηματιστές. Από εκεί και πέρα, όλοι ποντάρουν ότι ο Απρίλιος ίσως δώσει ευκαιρίες ανόδου και του Γ.Δ και επιλεκτικών μετοχών.

Tράπεζες: Η Μoody’s βλέπει επιβράδυνση κερδοφορίας το 2024

Τα συνδυασμένα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών κατέγραψαν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 51% το 2023, ανέφερε η Moody’s τάση η οποία αναμένεται ότι θα επιβραδυνθεί φέτος (2024).

Ο βασικός λόγος επιβράδυνσης είναι ότι ίσως δεν θα έχουν τα υψηλά επιτοκιακά περιθώρια, ούτε οι προμήθειες (αμοιβές) θα αυξηθούν ανάλογα, ούτε θα υπάρξει μεγάλο περιορισμός λειτουργικού κόστους. Βέβαια στην έκθεση φρόντισε να αποθεώσει τα αποτελέσματα του 2023. «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι» που λέει η παροιμία.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Από καύσιμα δείχνει να μένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι τιμές - στόχοι της BofA για τις τράπεζες και το μέρισμα του Τιτάνα

ΟΛΘ: Πάνω από 80 κρουζιερόπλοια το 2024

Ο εκτελεστικός πρόεδρος ΔΣ της ΟΛΘ  της ΟΛΘ ΑΕ κ. Αθανάσιος Λιάγκος μιλώντας χθες στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Δημάρχου κ. Αγγελούδη στάθηκε στο γεγονός ότι το 50% των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται στην πόλη, είναι home porting, δηλαδή η επιβίβαση και αποβίβαση γίνονται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Ανοίξαμε μια πύλη τουρισμού με πολλαπλά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία» ανέφερε ο κ. Λιάγκος. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι παρά τις έκτακτες οικονομικοπολιτικές διεθνείς συνθήκες δεν υπήρξε καμία ακύρωση κρουαζιέρας, αντίθετα σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων. «Το 2024 θα ξεπεράσουμε τα 80 πλοία και του χρόνου, όπως δείχνουν οι προκρατήσεις, θα είναι ακόμα περισσότερα» συμπλήρωσε ο κ. Λιάγκος.

ΑΔΜΗΕ: Η ηλεκτρική ενέργεια γεφυρώνει τα διπλωματικά χάσματα

Το ότι οι διπλωματικές σχέσεις με την Αλβανία έχουν ‘ψυχρανθεί’ εξαιτίας της υπόθεσης Μπελέρη είναι γνωστό τοις πάση. Όμως υπάρχουν επιχειρηματικές κινήσεις που γεφυρώνουν τις διαφορές.

Μία απ’ αυτές είναι το γεγονός ότι  διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Αλβανίας OST συναντήθηκαν χθες στα Τίρανα προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο της νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 kV που κατασκευάζεται μεταξύ των δύο κρατών.

Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι τεχνικές ομάδες των δύο Διαχειριστών θα συνεργαστούν στενά, ώστε να επιταχυνθεί η κατασκευή της.

Επιπλέον, στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι αύξησης της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών, ένα ζήτημα που αφορά και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Παπουτσάνης: Που ποντάρει για μία καλή χρονιά η Παπουτσάνης

Ισορροπία ανάμεσα στα θετικά της νέας χρονιάς και τα αρνητικά έδειξε η παρουσία της Παπουτσάνης στους αναλυτες.

Στα αρνητικά ανέφερε ακόμη και τις πολεμικές συρράξεις που εμποδίζουν και το εμπόριο και τον τουρισμό.

Στα θετικά που περιμένει η εταιρεία είναι κυρίως  η μείωση του λειτουργικού κόστους παραγωγής (cost consolidation), οι πωλήσεις μέσα από τον τουρισμό και στα ξενοδοχεία, οι εξαγωγές , τα οικιακά προιόντα προσωπικής υγεινής (home care) και οι σαπουνόμαζες.

Μυτιληναίος : Προχωράει σε διετές πρόγραμμα αγοράς ιδίων

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της «Μυτιληναίος» συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί του μοναδικού θέματος ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα ενέκρινε την ανανέωση της έγκρισης και των όρων απόκτησης ιδίων μετοχών για επιπλέον 24 μήνες, με ανώτατο αριθμό μετοχών, που θα αποκτηθούν (συμπεριλαμβανομένων των μετοχών τις οποίες έχει ήδη αποκτήσει η Εταιρεία και διατηρεί), συνολικά μέχρι 14.289.116 (142.891.161 Χ 10%).

Οι νέες αγορές, μέχρι συμπληρώσεως του 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, θα πραγματοποιούνται εντός εύρους τιμών που θα κυμαίνεται μεταξύ €0,97 (κατώτατη τιμή) έως €50 (ανώτατη τιμή) ανά μετοχή. Αν είναι μία κίνηση που θα βοηθήσει την μετοχή, καλώς!

ΟΠΑΠ: Τιμή στόχο τα 20 ευρώ δίνει η «Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ»

Ανεβάζει την τιμή στόχο για την μετοχή του ΟΠΑΠ στα 20 ευρώ η «Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ» με χθεσινή έκθεσή της. Όπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ προσφέρει υψηλά κέρδη και με μεγάλη πιθανότητα της επίτευξης 750 εκατ. ευρώ EBITDA και η εταιρεία θα καταφέρει να υπερασπιστεί τα μερίδια αγοράς της παρά τον έντονο ανταγωνισμό.

Kατασκευές: Οι μπουλντόζες σπρώχνουν την ανάπτυξη του ΑΕΠ

Τα έργα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 σε συνδυασμό με τις ιδιωτικές επενδύσεις (περιλαμβάνοντας τις επενδύσεις σε κατοικίες) θα κινητοποιήσουν κατά την περίοδο 2024 – 2026 συνολικά πόρους άνω των 52 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενης και της τραπεζικής χρηματοδότησης.

Έτσι οι επενδύσεις σε Κατασκευές –κυρίως στις υποδομές– εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν σημαντικά το μερίδιό τους στο ΑΕΠ την περίοδο 2024 – 2026. Αυτό αναφέρθηκε στην έκθεση του ΙΟΒΕ για τις κατασκευές που φιλοξενήθηκε στο ΤΜΕΔΕ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ