Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Ο Πύργος της Lamda, ο πράσινος Τιτάν και το μέρισμα της ΟΠΑΠ

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, η πορεία σε ιστορικά υψηλά των μετοχών δημιουργεί πληθωριστικό χρήμα που δεν ευχαριστεί διόλου την FED (και όλες τις Κεντρικές Τράπεζες). Έτσι αυτές οι διορθωτικές κινήσεις , από τα ιστορικά υψηλά όμως, ικανοποιούν και την FED που συγκρατεί την πληθωριστική ρευστότητα και τους θεσμικούς επενδυτές που θέλουν τις διορθώσεις για να αναζωογονηθεί το σύστημα. Πτώσεις λοιπόν για win-win ικανοποιήσεις.

Ευρωπαϊκές αγορές: Μία μεσοσταθμική πτώση (-10%) δεν τους χαλάει...

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τις ευρωπαϊκές αγορές. Με τον γερμανικό DAX να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, ουδόλως τους 'χαλάει' να υποχωρήσει κατά 10% για παράδειγμα. Βεβαια οι επενδυτές έχουν ποντάρει σε 3 μειώσεις επιτοκίων από το β' εξάμηνο και μετά. Εάν ξεκινήσει από τον Μάρτιο η ECB, δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν.

Γενικός Δείκτης: Ήταν στραβό το κλίμα ... πλάκωσε και η διεθνής διόρθωση

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Συσσώρευσε στο β' μισό του Μαρτίου και σήμερα έδειξε ότι το β' τρίμηνο ξεκινά με έντονα διορθωτικές κινήσεις. Αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές δεν είναι ότι έσπασε η στήριξη των 1.400 μονάδων (μπορεί να τις ανακτήσει μέσα στην εβδομάδα) αλλά κυρίως ότι η αγορά “παραδόθηκε” αμαχητί στους πωλητές.

Το κλίμα ήταν στραβό από την αρχή της συνεδρίασης και επιδεινώθηκε σε όρους τιμών, δεικτών και τζίρων κατά την τελευταία ώρα. Κατά σύμπτωση ήταν όταν ξεκίνησαν οι αμερικανικές αγορές.

Τράπεζες: Μικρότερα μερίσματα και αναβαλλόμενος φόρος απασχολούν τους επενδυτές

Τα περισσότερα ξένα funds που είχαν τοποθετηθεί το προηγούμενο έτος πόνταραν σε υψηλές μερισματικές διανομές και μεγάλες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων. Όμως οι μερισματικές αποδόσεις θα είναι αισθητά μικρότερες απ' ότι είχαν προεξοφλήσει και η διαδικασία αποσβεσης της αναβαλλόμενης φορολογίας μέσα από τα κέρδη ίσως ΄πληγώσει' τις μελλοντικές κερδοφορίες.

Lamda Development: Υπογράφηκε στις 28 Μαρτίου η συμφωνία για τον Πύργο (Tower) και πουλάει οικόπεδο στο Βελιγράδι

Το μεγαλύτερο έργο στο project του Ελληνικου στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Εταιρείας, της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. και εταιρείας του ομίλου BROOK LANE CAPITAL (η Συμφωνία Πλαίσιο – Framework Agreement, υπεγράφη την 27.01.2022) για την ανάπτυξη υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου («Commercial Hub») στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, ανακοινώνει ότι την 28.03.2024 ολοκληρώθηκαν οι υπογραφές των νομικών εγγράφων της συναλλαγής, σε εκτέλεση της από 13.03.2024 Συμφωνίας Μετόχων (Shareholders Agreement), τα οποία καθορίζουν τη συμβατική σχέση των δύο μερών και κατοχυρώνουν την επίσημη συνεργασία τους αναφορικά με την εν λόγω ανάπτυξη.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού ELLINIKON PARK TOWER S.A., η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη του Mixed Use Tower με εκτιμώμενο ύψος συνολικής επένδυσης σχεδόν 500 εκατ, συστάθηκε την 13.03.2024 και ελέγχεται κατά 70% από εταιρεία του ομίλου ΒROOK LANE CAPITAL και 30% από την ELLINIKON HOSPITALITY INVESTMENTS S.M.S.A (100% θυγατρική της Lamda)

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την πώληση οικοπέδου 469 στρεμάτων στο Βελιγράδι έναντι 15,2 εκατ. Ευρώ.

Νομίζουμε ότι εύκολα σχετίζονται οι δύο ειδήσεις. Αποεπενδύει με κέρδη στο εξωτερικό για να χρηματοδοτήσει το εσωτερικό.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ : Οι λόγοι που πανηγυρίζει για την σύμβαση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού σηματοδοτεί μια εξαιρετικά θετική και πολλαπλά σημαντική εξέλιξη, με πλήθος οφέλη για τον Όμιλο και τους μετόχους του. Ενισχύει το μέγεθος και την αξία του χαρτοφυλακίου παραχωρήσεων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς και την παραγωγή σημαντικών, σταθερών και προβλέψιμων ταμειακών ροών σε μακροχρόνια βάση, επιτρέποντας τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η αναβάθμιση του Χ.Α, τα μερίσματα των τραπεζών και τα 20.000 ευρώ της Motor Oil

ΟΠΑΠ : Έρχεται η Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει για το μέρισμα. Αρχές Μαίου η διανομή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κάλεσε τους Μετόχους της Εταιρείας στην Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 25η Απριλίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, στα γραφεία της Εταιρείας στην Αθήνα. Το ημερολόγιο της εταιρείας λέει ότι το μέρισμα θα διανεμηθεί αρχές Μαίου.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η ρουκέτα της Coca - Cola, τα προεξοφλημένα μερίσματα και τα 100 εκατ. της Intralot

Tιτάν : Η παρουσία δύο υπουργών δίνει την σημασία του 'πράσινου εργοστασίου' στη Βοιωτία

Το εργοστάσιο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα, πλήρως ψηφιοποιημένα και πράσινα εργοστάσια τσιμέντου στην Ευρώπη ανέφεραν ο Πρόεδρος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου κ. Marcel Cobuz, και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, κ. Άγγελος Καλογεράκος, στο πλαίσιο εκδήλωσης στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι Βοιωτίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αφορμή για την παρουσίαση αποτέλεσαν τα επίσημα εγκαίνια της πρόσφατης πράσινης επένδυσης ύψους €26 εκατ. για την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής τσιμέντου, που εντάσσεται σε ένα

ευρύτερο πρόγραμμα σχετικών πρωτοβουλιών. Η επένδυση αυτή επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών CO 2 κατά 150.000 τόνους ετησίως και τη χρήση σχεδόν 200.000 τόνων εναλλακτικών καυσίμων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Ανάκληση της άδειας της PRELIUM και τοποθέτηση εκκαθαριστή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε: Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας «PRELIUM INVESTMENT SERVICES ΑΕΠΕΥ» τη θέση αυτής σε ειδική εκκαθάριση και τον ορισμό ειδικού εκκαθαριστή σύμφωνα με το άρθρο 90 του ν. 4514/2018. Επίσης προχώρησε στην επιβολή χρηματικού προστίμου συνολικού ύψους € 120.000 στην εταιρία «PRELIUM INVESTMENT SERVICES ΑΕΠΕΥ» για παραβάσεις κυρίως ως τη μη λήψη μέτρων για την προστασία των κεφαλαίων των πελατών της και ως προς μείζονα οργανωτικά θέματα λειτουργίας της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ