Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Περιορίστηκε η πτώση προς το τέλος της συνεδρίασης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

“Αναχαιτίστηκαν” (για να χρησιμοποιήσουμε την στρατιωτική ορολογία) οι πρωινές ρευστοποιήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και προς το τέλος της συνεδρίασης που βύθισαν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 1.380 μονάδες λόγω των πολλών προσυνεδριακών εντολών πωλήσεων μετά τα πολεμικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου στη Μέση Ανατολή και σταδιακά η εμφάνιση αγοραστών λόγω και της καλής εικόνας στις ευρωπαικές αγορές που κινήθηκαν οι περισσότερες ανοδικά, έφεραν τον Γενικό Δείκτης πάνω από τις 1.390 μονάδες.  Για μία ακόμη φορά, λειτούργησαν οι τεχνικές στηρίξεις στην αγορά και ειδικά προς το τέλος της συνεδρίασης, το market making στους δεικτοβαρείς τίτλους.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γ.Δ. Διαμορφώθηκε στις 1.390,69 μονάδες με υποχώρηση (-0,71%). Η αξία συναλλαγών ήταν πολύ υψηλή και ξεπέρασε τα 154 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 31 έκλεισαν ανοδικά και οι 83 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά (-0,68%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) υποχώρησε κατά (-1,39%).  Ο τραπεζικός κλάδος υποχώρησε κατά (-1,29%) και ουσιαστικά δέχθηκε τις πιέσεις καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Οι πρώτες ύλες υποχώρησαν κατά (-0,93%), οι πετρελαικές (-0,82%) και οι τηλεπικοινωνίες (-0,75%).  Ανοδικά κινήθηκαν οι κλάδοι των τροφίμων-ποτών (0,98%).

Έντονη ανοδική αντίδραση στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, η άνοδος ήταν έντονη από την έναρξη των συνεδριάσεων και συνεχίζονταν μέχρι τις 17.30 ώρα Ελλάδος (κλείνουν στις 19.00 ώρα Ελλάδος οι περισσότερες). Ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,97%, ο γαλλικός CAC κατά 0,74%, ο ιταλικός MIB κατά 0,84% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,88%. Η ανοδική αντίδαση προήλθε κυρίως από την αντίδραση της ισραηλινής πλευράς που ουσιαστικά μετέθεσε την 'απάντηση' στο Ιράν, στις καλένδες.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια, ξεκίνησαν και αυτά ανοδικά και λόγω της εκτόνωσης της κρίσης στη Μ. Ανατολή αλλά κυρίως λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων. Στις 17.30 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones αυξάνονταν κατά 0,34%, ο S&P 500 αυξάνονταν κατά 0,32% και ο ιταλικός MIB κατά 0,84%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα