Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η αντίδραση του ΑΔΜΗΕ, οι πτήσεις του ΟΛΘ και οι χρησμοί για ΙΝΤΡΑΛΟΤ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Αμερικανικές αγορές: Γύρισαν απότομα πτωτικά και επηρέασαν το κλείσιμο των ευρωπαϊκών

Είναι από τις περιπτώσεις που λες ότι ευτυχώς εμείς προλάβαμε και ολοκληρώσαμε με άνοδο. Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά και ξαφνικά τις ‘έπιασε κατάθλιψη’. Γύρισαν πτωτικά με έκρηξη εντολών πωλήσεων.  Επηρεάστηκαν και οι ευρωπαικές αγορές προς το κλεισιμό τους (γύρω στις 19.00 οι περισσότερες) και έτσι χάλασε το κλίμα ανάκαμψης. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είχε προλάβει να κρατήσει τα κέρδη της (έστω και λίγα) αλλά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι εάν δεν βγουν οι πωλητές στην σημερινή συνεδρίαση.

Γενικός Δείκτης: Μία διερευνητική άνοδο από τα δεικτοβαρή μη τραπεζικά blue chips

Οι τραπεζικές μετοχές αγκομαχούσαν (και χθες) και ήταν τα μη τραπεζικά blue chips που τράβηξαν το ‘κάρο’ πάνω από τις 1.360 μονάδες.  Επί της ουσίας, υπάρχει το ανοικτό ενδεχόμενο να δουμε έναν γύρο συσσώρευσης μεταξύ 1.320-1.380 μονάδων. Είναι τα επίπεδα που τα προσπέρασε ο Γ.Δ κατά την προηγούμενη ανοδική κίνηση.  Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν επιστρέψει ο Γ.Δ προς τις 1380 μονάδες ή θα δούμε αυτή τη συσσώρευση που σας αναφέραμε.

Tράπεζες: Μεικτές τάσεις και αδυναμία ισχυρής αντίδρασης

Οι τράπεζες είναι οι πλέον εξαρτημένες από τη πορεία των ξένων αγορών αφού πάνω από το 60% των μετοχικών τους κεφαλαίων ανήκουν σε ξένους. Έτσι κάθε διόρθωση στο εξωτερικό τις επηρεάζει άμεσα. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές τράπεζες έχουν προεξοφλήσει όλα τα θετικά στα προηγούμενα ανοδικά ράλι και δεν έχουν χρηματιστηριακές εφεδρείες. Ούτε οι εκθέσεις της Goldman Sachs και της Citi φαίνεται να μπορούν να τις ανεβάσουν. Όσο για τους έλληνες μικροεπενδυτές, μετά το σοκ της κρίσης (μηδενίστηκαν οι αξίες τους από τα μετοχικά dilution) δεν περνούν ούτε απ’ έξω.

«Ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη» που έλεγε και η σύζυγος στην παλιά ελληνική ταινία.

Alpha Bank: Το κοινό ενδιαφέρον με την Unicredit

Η σύμπραξη με την Alpha Bank πηγαίνει καλά και η συνεργασία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πολύ ευρύτερο από την εμπορική συμφωνία διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών που είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Μετά τη δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στη ρουμανική αγορά, τα δύο groups δεν αποκλείεται να συνεργαστούν ακόμα και για μία εξαγορά στη χώρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο θυγατρικών τους, δήλωσε ο Orcel σε κοινή συνέντευξη με τον CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη.

ΑΔΜΗΕ: Το ‘αδικημένο χρηματιστηριακά ’ blue chip που απευθύνεται σε θεσμικά χαρτοφυλάκια, αντιδρά  

Σας το λέγαμε από τότε που είχε υποχωρήσει στα 1,5 ευρώ η μετοχή.  Την κυττούν θεσμικά χαρτοφυλάκια (και δεν εννοουσαμε αμοιβαία κεφάλαια αλλά Ασφαλιστικά  Ταμεία , ΤΕΑ και ασφαλιστικές εταιρείες) επειδή ουσιαστικά μπορεί να τους δώσει μακροπρόθεσμη αξία. Όμως η μετοχή έδωσε σε όσους την επίλεξαν και κεφαλαιακά κέρδη αφού χθες έφτασε στα 2,2 ευρώ ενώ θα μοιράσει και καλό μέρισμα. 

ΙΝΤΡΑΛΟΤ:  Σημαντική άνοδος της μετοχή εν αναμονή ειδήσεων

Η μετοχή της Ιντραλοτ επιβεβαίωσε ότι πλέον κινείται με διαφορετική δυναμική σε σχέση με το παρελθόν. Η χθεσινή ανοδική κίνηση έρχεται να προετοιμάσει για μελλοντικές ανακοινώσεις νέων συνεργασιών στο εξωτερικό.

Autohellas: Νέα δυνατή κίνηση για τη μετοχή ενόψει υψηλών στόχων

Το 2023 ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ τζίρο εξαιτίας της μετεξέλιξης της εταιρείας από μία εταιρεία ενοικιάσεων στον μεγαλύτερο όμιλο πωλήσεων και εκμετάλλευσης αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ο πήχης ανεβαίνει πλέον σε υψηλότερα επίπεδα και εάν είναι δυνατό το ελληνικό καλοκαίρι του 2024 στον τουρισμό και συνεχιστεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το big plan της ΔΕΗ, τα σχέδια του Μυτιληναίου και η προβλέψιμη κα Λαγκάρντ

JUMBO: Υπερκέρδη 303 εκατ. ευρώ πουλώντας χαμηλά. Μέρισμα 1 ευρώ / μετοχή

Η δύσκολη στρατηγική επιλογή, καθημερινής μείωσης των τιμών στα καταστήματα JUMBO, μέσα σ’ ένα ανασφαλές διεθνές περιβάλλον, με άφθονες πληθωριστικές αφορμές, τελικά αποδίδει καρπούς και βρίσκει πλέον αρκετούς μιμητές.

Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στην πολιτική του Ομίλου, που επέβαλε αποκλιμάκωση των τιμών σε χιλιάδες κωδικούς προϊόντων και συνεχίζει αποκλείοντας από τα ράφια αδικαιολογήτως υπερτιμολογημένα είδη, οδηγώντας σε αύξηση του όγκου των πωλήσεων σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Το 2023, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, ανήλθαν σε 303,00 εκατ.€ καταγράφοντας αύξηση +21,88% σε σχέση με το 2022. Η Διοίκηση θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή μερίσματος € 1,00 (μικτό) ανά μετοχή όπου αντιπροσωπεύει το περίπου το 45% των καθαρών κερδών του Ομίλου. Όλα πολύ ωραία, αλλά μία ερώτηση. Γιατί βγάλατε το Δελτίο Τύπου στις 14.00 ώρα Ελλάδος -εν πλήρη συνεδρίαση- με Eμπάργκο μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης;

ΟΛΘ: Μεγάλες επενδύσεις στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και αυξημένα μεγέθη ταυτόχρονα

Σημειώθηκε καθαρή αύξηση κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα: τα Μικτά Κέρδη αυξήθηκαν κατά 1,9%, στα € 37,6 εκατ., τα Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 3,4% στα € 34,1 εκατ. και τα Καθαρά Κέρδη μετά φόρων του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 8,9%, στα € 20,3 εκατ.

Το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών για το σύνολο του 2023 ξεπέρασε τα € 9,2 εκατ., και αφορούσε κατά βάση το νέο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος», αποκατάσταση βαθών, επισκευή και αναβάθμιση κρηπιδωμάτων, αναβαθμίσεις υποσταθμών ηλεκτρικού ρεύματος, αγορά εξοπλισμού φορτοεκφορτώσεων και συστημάτων ασφάλειας ISPS.

Το προτεινόμενο μέρισμα ανέρχεται σε € 1,3/μετοχή (έναντι € 1,45/μετοχή του προηγούμενου έτους), εισήγηση του Δ.Σ. προς έγκριση από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 10ης Μαΐου 2024.

Θα ακολουθήσει και αναλυτική Ανακοίνωση για τον τρόπο διανομής του, κατά την πάγια πολιτική της Εταιρείας.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε: «Η υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού και οι πρωτοβουλίες της OΛΘ Α.Ε. ισχυροποιούν διαρκώς τον ρόλο του Λιμένα Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο λιμενικό κλάδο. Με συνεχείς επενδύσεις, άνω των € 71,3 εκατ. από το 2018, που αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό, τις υποδομές, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, και την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού, επιτυγχάνουμε την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των συνεργατών μας, δημιουργώντας νέα ορόσημα για τον Λιμένα Θεσσαλονίκης».

LAMDA DEVELOPMENT: Γύρισε σε κερδοφορία στα ενοποιημένα αποτελέσματα

Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, για το 2023 παρουσίασαν κέρδη €27εκ έναντι ζημίας €31εκ το 2022. Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω αποτελέσματα περιλαμβάνουν την επιβάρυνση σχετικά με χρηματοοικονομικά έξοδα που δεν έχουν επίπτωση στα ταμειακά διαθέσιμα και αφορούν στη λογιστική αναγνώριση μελλοντικών υποχρεώσεων σχετικά με το έργο στο Ελληνικό (αρνητική επίπτωση €44εκ το 2023 έναντι €38εκ το 2022).

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Ξυλεμπορία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνεδρίασή του αποφάσισε:

-Την έγκριση του Συμπληρώματος του από 27.3.2024 εγκεκριμένου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικού Δελτίου της εταιρείας «ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ – ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.T.Ε.Ν.Ε.», για τη δημόσια προσφορά νέων κοινών και προνομιούχων μετοχών της, με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, και την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το Συμπλήρωμα Ενημερωτικού Δελτίου καταρτίζεται λόγω της από 15.04.2024 δημοσίευσης των Ετήσιων Δημοσιευμένων Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων από την Εταιρεία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ