Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Κινείται καθοδικά προς τις 1.370 μονάδες - Βουλιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η ισραηλινή πολεμική απάντηση στο Ιράν βύθισε τις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές (Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Ν.Κορέα) παρατείνοντας την ανησυχία για τους ευρύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους και την επίδρασή τους στην παγκόσμια οικονομία. 

Στα πρώτα λεπτά μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται λόγω της αυξημένης ζήτησης.   Στo γερμανικό 10ετές bund η απόδοσή του υποχωρεί κατά 1,5%, ενώ αντίστοιχη υποχώρηση έχουν οι αποδόσεις και των υπόλοιπων ομολόγων της Ευρωζώνης ,του ελληνικού συμπεριλαμβανομένου.

Εντονη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Οι ευρωπαϊκές αγορές επηρεάστηκαν από τις πολεμικές εξελίξεις, αλλά το ζητούμενο είναι το πόσο και για πόσο χρόνο θα επηρεαστούν. Κατά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-1,1%), ο γαλλικός CAC (-0,8%), o ιταλικός MIB (-1,2%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 κατά (-1%).  Αντίστοιχες υποχωρήσεις έχουν και τα περιφερειακά χρηματιστήρια

Χ.Α.: Οι πιέσεις στις τράπεζες ρίχνουν τον Γενικό Δείκτη

Το ελληνικό χρηματιστήριο επέστρεψε χθες πάνω από τις 1.380 μονάδες και είχε δημιουργήσει την εικόνα ότι μπορεί να φτάσει και υψηλότερα. Όμως οι τελευταίες πολεμικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι θα αντιστρέψουν-τουλάχιστον σήμερα- την εξέλιξη αυτή. 

Η αντίδραση των τραπεζικών μετοχών  (έχουν μεγάλη έκθεση στα διεθνή χαρτοφυλάκια) θα καθορίσει εν πολλοίς και την σημερινή χρηματιστηριακή τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Εάν υποχωρήσουν έντονα οι τραπεζικές μετοχές, θα χαθεί και το momentum των μη χρηματοοικονομικών blue chips.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά (-1%) οδηγώντας σε υποχώρηση και τον Γενικό Δείκτη στις 1.372,45 μονάδες (-0,62%) στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μειώνεται κατά (-0,67%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά (-0,62%). 

Στην Ελλάδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jumbo αναφέρθηκε χθες (πριν το κτύπημα) σε δηλώσεις στους κινδύνους που διαμορφώνονται για τις μεταφορές και τα logistics από την αναζωπύρωση του πολέμου στη Μέση  Ανατολή.

Σήμερα περιμένουμε πιέσεις στο μεγαλύτερο μέρος του φάσματος των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ