Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ξεπέρασε τις 1.435 μονάδες ο Γ.Δ. - Ανοδικά και οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα κέρδη των τεχνολογικών εταιρειών στην Αμερική, άνοιξαν ένα νέο δρόμο για τα ιστορικά υψηλά των χρηματιστηρίων σε Αμερική και Ευρώπη. Μετά το ράλι (ειδικά σε S&P 500 και Nasdaq) , την σκυτάλη της ανόδου πήραν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές με τον DAX να αυξάνεται κατά 0,8%, ο γαλλικός CAC κατά 0,27%, ο ιταλικός MIB κατά 0,53% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 να καταγράφει άνοδο 0,63%. 

Τα εταιρικά αποτελέσματα σε Αμερική και Ευρώπη θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανοδική κίνηση των χρηματιστηρίων μέχρι το τέλος του μήνα. Από εκεί και πέρα οι αγορές θα έχουν μικροδιορθώσεις για επανατοποθετήσεις. Ήδη η ανοδική κίνηση των τελευταίων συνεδριάσεων στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, κάλυψε τις απώλειες που καταγράφηκαν στις αρχές Απριλίου.

Χ.Α.: Συνεχίζει την ανοδική πορεία του

Το 'στοίχημα' των 1.430 μονάδων θα προσπαθήσει να κερδίσει ο Γενικός Δείκτης σήμερα. Ήδη η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (Δευτέρας) ήταν ελπιδοφόρα με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 1.420 μονάδες. Ήδη στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Γ.Δ 'άνοιξε' στις 1.426,2 με άνοδο 0,41% και πριν από λίγο (11:34)  κινείτο πάνω από τις 1.435 μονάδες με κέρδη υψηλότερα από 1%.  Από τις μετοχές που συναλλάσονται οι 54 κινουνται ανοδικά και οι 10 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,46% και ο δείκτης Mid Cap κατά 0,35%.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει στα πρώτα λεπτά άνοδο 0,37%. Kατά την χθεσινή συνεδρίαση και οι 6 τραπεζικές μετοχές (4 συστημικές +2) είχαν άνοδο. Η αυξημένη κινητικότητα στη μετοχή της Eurobank αποδίδεται στην έκδοση senior ομολόγου. Ανοδικά κινούνται οι βιομηχανικές (0,38%) , οι πετρελαικές (0,36%), τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (0,19%).

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ