Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ισορροπία πάνω από τις 1.490 μονάδες με οριακή άνοδο

Πτωτικά ξεκίνησαν σήμερα οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Οι βασικοί λόγοι της υποχώρησης είναι δύο, πρώτον οι πληθωριστικές πιέσεις που διαφαίνονται στην Ευρώπη και στην Αμερική και όπως γίνεται αντιληπτό θα διαρκέσουν και, δεύτερον, η αποκόμιση κερδών από τα ιστορικά υψηλά.

Οι αγορές σε Αμερική και Ευρώπη έχουν υπερτιμηθεί τα μέγιστα και κάθε μικρή διόρθωση είναι επιθυμητή. Κατά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-0,2%), ο γαλλικός CAC κατά (-0,18%), ο ιταλικός MIB (-0,01%) και ο Eurostoxx 50 κατά (-0,28%).

Χ.Α.: Θα δοκιμάσει τις αντοχές των 1.480 μονάδων ή θα κινηθεί προς τις 1.500;

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, εάν η τάση του Γενικού Δείκτη ακολουθήσει τις ευρωπαικές αγορές, τότε θα δούμε να δοκιμάζονται οι στηρίξεις των 1.480 μονάδων.

Εάν αυτονομηθεί και κινηθεί ανοδικά, τότε θα δοκιμάσει τις αντιστάσεις των 1.500 μονάδων, άλλωστε δεν είναι και πολύ μακριά το επίπεδο αυτό. Θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των τραπεζικών μετοχών και ορισμένων δεικτοβαρών blue chips.

Η ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων και ειδικά των 4 συστημικών τραπεζών πρέπει να δώσει την θέση της σε επιχειρηματικές ειδήσεις και προοπτικές.

Οι κλάδοι που εμφανίζονται πιο 'καυτοί' την περίοδο αυτή είναι κυρίως οι τεχνολογικές μετοχές, οι μετοχές εταιρειών τουρισμού και μεταφορών (Αegean, Αutohellas) λόγω εποχιακής ζήτησης,  για τον ίδιο λόγο και βέβαια οι εταιρείες που θα μοιράσουν καλά μερίσματα στο επόμενο διάστημα.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.493 μονάδες με -εύθραυστη- άνοδο 0,1%. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι θετικό με 34 ανοδικές και 19 πτωτικές.

Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,05%, ο δείκτης FTSE Mid Cap κατά 0,11%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά με αντίρροπες τάσεις (οι Alpha Bank και η Eurobank αυξάνονταν και οι ΕΤΕ και Πειραιώς υποχωρούσαν).

Ανοδικά κινούνταν οι πρώτες ύλες (1,84%), τα διυλιστήρια (0,21%).  Τα τρόφιμα ποτά υποχωρούν (-0,44%) μετά την χθεσινή υπέρβαση των 32 ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ