Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Στις 1.502,79 ο Γενικός Δείκτης σε νέα υψηλά 13 ετών

Ξεπεράστηκαν οι 1.500 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη που έπεσε σήμερα έπειτα από ‘πολιορκία’ δύο εβδομάδων. Οι συνθήκες είχαν ωριμάσει από την Παρασκευή (είχε ξεπεράσει τα επίπεδα αυτά αλλά δεν τα κράτησε) και ήρθε σήμερα η χρονική συγκυρία για να κάνει νέα υψηλά 13 ετών ο Γενικός Δείκτης. Από την αρχή της συνεδρίασης κινήθηκε ανοδικά με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν στην άνοδο και παρά τις όποιες μικροδιακυμάνσεις σε ορισμένες μετοχές κατάφερε να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γ.Δ. διαμορφώθηκε στις 1.502,79 μονάδες με άνοδο 0,83%. Η αξία συναλλαγών και πάλι ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ (112 εκατ. ευρώ ) δείγμα ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ελληνικές μετοχές. Το ισοζύγιο ανοδικών πτωτικών είναι ελαφρά αρνητικό (50 ανοδικές και 54 πτωτικές) με υποχωρήσεις σε μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 1,01%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap ήταν σταθεροποιητικός.  Ο τραπεζικός κλάδος αυξήθηκε κατά 1,12% και ήταν αυτό που έσυρε το χορό της ανόδου. Σημαντική άνοδο είχαν τα τρόφιμα ποτά (1,38%) με την Coca Cola HBC να συνεχίζει προς τα 33 ευρώ, οι πρώτες ύλες αυξήθηκαν κατά 1,14% κυρίως λόγω των θυγατρικών της Viohalco και οι πετρελαικές είχαν άνοδο 0,81%.  Η πτώση στη μετοχή της Aegean αποδίδεται στην αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα. Επίσης η αγορά προεξόφλησε τα καλά αποτελέσματα της ΔΕΗ και η μετοχή της κατέγραψε σημαντική άνοδο προς τα 12 ευρώ.

Συνεχίζεται η άνοδος σε Αμερική και Ευρώπη

Λίγο πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones ήταν σταθεροποιητικός, ο S&P 500 κατέγραφε μικρή άνοδο 0,34% και ο Nasdaq είχε άνοδο 0,65%.  Στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, ο γερμανικός DAX είχε άνοδο 0,31%, ο γαλλικός CAC 0,39%, ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50  είχε άνοδο 0,21%.  Εξαίρεση ήταν η μεγαλη υποχώρηση του ιταλικού MIB (-1,59%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ