Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Xρηματιστήριο: Η διόρθωση στην Ευρώπη παρασύρει τον Γενικό Δείκτη στις 1.490 μονάδες

Mε διορθωτικές διαθέσεις ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν ανοδικά χθες βράδυ. 

Ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει και είναι απλώς μία κίνηση αποκόμισης κερδών από τα ιστορικά υψηλά που κινούνται οι αγορές. Οι προθέσεις της ΕΚΤ είναι γνωστές  - μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο -  αλλά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός ανθίσταται δημιουργεί κάποιες ανησυχίες.

Κατά την έναρξη των συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά (-0,2%), ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά (-0,2%) και ο ιταλικός MIB (-0,25%) ενώ ο Eurostoxx 50 (-0,17%).

X.A.: Οριακή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη

Οι επιχειρηματικές εξελίξεις είναι αυτές που τροφοδοτούν την αγορά με ρευστότητα.  Ενδεικτικά, χθες η αξία συναλλαγών έφτασε στα 165 εκατ. ευρώ που διατηρεί τον μέσο όρο συναλλαγών του τελευταίου μήνα πάνω από τα 110 εκατ. ευρώ ημερησίως.  Ο Γ.Δ υποχώρησε από τις 1.500 μονάδες (1.494), αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγω ανησυχίας. 

Οι εξελίξεις πέρα από τα εταιρικά αποτελέσματα εστιάζονται κυρίως στις επιχειρηματικές κινήσεις.  Η ΕΤΕ είχε χθες 47 εκατ. ευρώ συναλλαγές με πολλά πακέτα που δείχνει αλλαγές θέσεων στο μετοχολόγιο.  Η Μυτιληναίος πραγματοποίησε σημαντικό placement ενοψει του dual listing (Αθήνα- Λονδίνο).

Η Cenergy συνεχίζει να παρουσιάζει νέα έργα, η Coca Cola επιστρέφει στα υψηλά πολυετίας καλύπτοντας τις απώλειες του 2022-2023, τα αποτελέσματα των διυλιστηρίων παραμένουν ισχυρά (ΕΛΠΕ, Motor Oil).

Η πρόσφατη κίνηση στον ΑΔΜΗΕ αλλά και τα αποτελέσματα στις εταιρείες υποδομών (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ ) δείχνουν ότι οι υποδομές ενδιαφέρουν τους ξένους στρατηγικούς επενδυτές. Οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν στην ‘επενδυτική μόδα’.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί προς τις 1.491 μονάδες (-0,3%). 

Το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών είναι οριακά αρνητικό με 27 μετοχές ανοδικές και 30 πτωτικές. Ο δείκτης FTSE Large Cap υποχωρεί κατά -0,6%, ο δείκτης Mid Cap (μεσαίας κεφαλαιοποίησης) αυξάνεται κατά 0,16%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά (-0,55%).  Πτώση καταγράφουν οι πετρελαιακές (-1,7%), οι βιομηχανικές (-0,13%).  Ανοδικά κινούνται οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (0,3%), τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (0,25%), οι πρώτες ύλες (0,12%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ