Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Στην Αθήνα η ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO)

Από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2024, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φιλοξενεί στην Αθήνα την 49η Ετήσια Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (International Organization of Securities Commissions - IΟSCO) στην οποία θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις κεφαλαιαγορές αλλά και γενικότερα το χρηματοπιστωτικό τομέα παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του IOSCO, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διοργανώνει επίσης Συνέδριο με θέμα "Climate in the Center of Economy" το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Στα πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου της IOSCO και του Συνεδρίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που θα πραγματοποιηθούν στις 29 Μαΐου 2024, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων:

  • Προκλήσεις και προοπτικές στην πράσινη μετάβαση: Ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων και των προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και προσκλήσεις που συνδέονται με την χρηματοδότηση της και τα σχέδια μετάβασης.
  • Προστασία των επενδυτών: Εστίαση στην προστασία των επενδυτών, με ιδιαίτερη αναφορά στα φαινόμενα διαδικτυακής απάτης.
  • Τεχνολογικές εξελίξεις στις αγορές κεφαλαίων: Θέματα που αφορούν τους τομείς Fintech, των κρυπτοστοιχείων, αγορών ψηφιακών στοιχείων, με έμφαση στις τάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές.
  • Χρηματοπιστωτική σταθερότητα και αγορές κεφαλαίων: Επίκαιρα θέματα χρηματιστηρίων, τιτλοποιήσεων, αναδιαρθρωμένων δανείων και άλλα.
  • Αγορές για πιστώσεις εκπομπών: Ανάλυση των τάσεων και προοπτικών στην αγορά των πιστώσεων εκπομπών
  • Η εξωστρέφεια των αγορών κεφαλαίου ανά ήπειρο.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός, κ. Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κ. Χατζηδάκης, η Επίτροπος της ΕΕ Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και Ένωση Κεφαλαιαγορών κυρία Maired McGuiness, η υπουργός Τουρισμού, κυρία Ο. Κεφαλογιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Ν. Παπαθανάσης, ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γ. Στουρνάρας, ο πρόεδρος της Eurometaux, κ. Ε. Μυτιληναίος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Παπαλεξόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Β. Ψάλτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χ. Μεγάλου, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Α. Πατέλης.

Ομιλητές είναι επίσης μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης και εκπρόσωποι κεντρικών τραπεζών και εποπτικών αρχών κεφαλαιαγοράς από όλο τον κόσμο καθώς και η πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι (κκ. Μ. Φέκκας και Α. Στάμου) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επικεφαλής φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα αναλύσουν τις τρέχουσες ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στις κεφαλαιαγορές, με έμφαση την βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή καθώς και στις επιπτώσεις τους στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ