Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η εβδομάδα των αποτελεσμάτων, ο δυνατός Μυτιληναίος και μικτή εικόνα της Aegean

Η ΕΧΑΕ παίρνει την σκυτάλη δημοσίευσης των αποτελεσμάτων τριμήνου την Δευτέρα το απόγευμα. Την Τρίτη ακολουθεί η Motor Oil ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των ΟΠΑΠ και Cenergy. Την Παρασκευή αναμένονται επίσης αποτελέσματα τριμήνου από την Austriancard.

Από το μέτωπο των μερισμάτων η CNL Capital θα διαπραγματεύεται στις 28/05 χωρίς το υπόλοιπο μερίσματος χρήσης ύψους 0,25 ευρώ/μετοχή ενώ στις 30/05 χωρίς το μέρισμα χρήσης (0,93 ευρώ/μετοχή) θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της Coca Cola HBC.

Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Κατά τα λοιπά: ξεκινούν την Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι εγγραφές για την δημόσια προσφορά μετοχών της Noval Properties ΑΕΑΑΠ για την εισαγωγή στην Κύρια αγορά του ΧΑ. Την Παρασκευή θα λάβουν χώρα οι τριμηνιαίες αναδιαρθρώσεις του MSCI ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας η Fitch θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο (Επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ-, σταθερή προοπτική).

Μυτιληναίος: Και η AXIA δίνει πάνω από 48 €

Η ΑΧΙΑ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 48,60 ευρώ από 43,10 ευρώ προηγουμένως, η οποία μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου πάνω από 30% από τα τρέχοντα επίπεδα, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση αγοράς.

Η Mytilineos, παρά τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιεί, συνεχίζει να διανέμει υψηλά μερίσματα στους μετόχους της και με δείκτη διανομής 34%, η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση εκτιμάται στο 4,3% για φέτος και στο 4,6% το 2025.

Τρ. Πειραιώς: Πρόσκληση σε ΓΣ για μέρισμα

Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση απευθύνει η Τράπεζα Πειραιώς για την 28η Ιουνίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30 με ανακοίνωσή της το απόγευμα Παρασκευής.

Μεταξύ των θεμάτων της ΓΣ είναι και η έγκριση διανομής 79 εκατ. ευρώ ήτοι 0,063 ευρώ ανά μετοχή, από προαιρετικά αποθεματικά, υπό την αίρεση της έγκρισης του Επόπτη.

Aegean: Μικτή εικόνα

Παρά τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €21,0 εκατ. από  ζημίες €14,4 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2023, λόγω της αρνητικής μεταβολής στην ισοτιμία του δολαρίου από την αρχή του έτους που επηρεάζει την αποτίμηση των μελλοντικών ροών των μισθώσεων αεροσκαφών.

Η AEGEAN παρέμεινε σταθερή στη στρατηγική ανάπτυξης και σε συνδυασμό με την ορθολογική διαχείριση του κόστους της, πέτυχε αύξηση των κερδών ΕΒΙΤDA, ήτοι κέρδη €33,2 εκατ. από κέρδη €19,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, αλλά και βελτίωσε τα λειτουργικά της αποτελέσματα (EBIT) με μικρότερες ζημίες €7,2 εκατ. έναντι €14,7 εκατ. το 2023.

Ο Όμιλος συνεχίζει απρόσκοπτα το επενδυτικό του πλάνο στο νέο στόλο έχοντας παραλάβει 7 νέα αεροσκάφη σε σχέση με το Μάρτιο του 2023 ενώ έχει προβεί και σε επέκταση λειτουργικών μισθώσεων φθάνοντας συνολικά τα 79 αεροσκάφη, με αποτέλεσμα το κονδύλι των αποσβέσεων να έχει αυξηθεί κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το huge placement του Μυτιληναίου, το Power Summit 2024 της ΔΕΗ και οι αμερικανοί στον ΑΔΜΗΕ

EXAE: Τεστ για Κοντόπουλο

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Κοντόπουλος έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο κριτικής- δίκαιης ή άδικης-  κυρίως για τις αυξήσεις στους μισθούς του διοικητικού επιτελείου, την έλλειψη επικοινωνίας με τους Έλληνες χρηματιστές και για την υπερβολή σε ορισμένες κινήσεις του σε ότι αφορά την εξωστρέφεια του ομίλου. Τα αποτελέσματα του α' τριμήνου με μέσο ημερήσιο τζίρο να ξεπερνά τα 110 εκατ. Ευρώ θα πρέπει να είναι πολύ αυξημένα σε σχέση με τα περυσινά. Ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να κινηθεί η μετοχή η οποία δεν βελτιώνεται.

ΕΛΠΕ: Αναχρηματοδότηση δανεισμού

Πολλά ποντάρει ο όμιλος στο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης του δανεισμού του. Θα πετύχει σημαντική επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και με μικρά επιτόκια. Ουσιαστικά θα αυξηθούν οι καθαρές ταμειακές ροές και θα ισχυροποιηθεί κεφαλαιακά. Το μεγάλο placement των ΕΛΠΕ θα διαμορφώσει νέα μετοχική βάση και προοπτικές.

Epsilon Net: Μαζεύει η  Ginger Digital

H εταιρεία Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη A.Ε. δηλώνει ότι στις 23.05.2024, απέκτησε συνολικά 6.946 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας Epsilon Net A.E. (η "Εταιρεία"), που αντιστοιχούν στο 0,01% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, έναντι τιμήματος 12,00 ευρώ ανά μετοχή μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι οποίες θα εκκαθαριστούν την 27.05.2024.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω χρηματιστηριακές συναλλαγές-εξαγορές, ο Προτείνων, μαζί με τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα, κατέχουν έως 23.05.2024 ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου ίσο με 77,21% της Εταιρείας.

Αutohellas: Αγορά ιδίων μετοχών

Η AUTOHELLAS ΑΤEΕ σε υλοποίηση των αποφάσεων της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της (συνεδρίαση 18.04.2024), και της από 22η Μαΐου 2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, προέβη στις 24/05/2024, μέσω του μέλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., σε αγορά 7.019  Ιδίων Μετοχών με μέση τιμή κτήσης 12,0638 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγής 84.675,80 ευρώ.

Μετά και την προαναφερόμενη απόκτηση, η Εταιρεία κατέχει συνολικά 515.019 ίδιες μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 1,0592% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Ο Παπαλεξόπουλος, ο Μυτιληναίος, οι Ευρωεκλογές και η... Eurovision

ΔΕΗ: Απόσχιση τηλεπικοινωνιακού κλάδου

Η απόσχιση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου χονδρικής θα γίνει με εισφορά του κλάδου στην 100% θυγατρική εταιρεία Fibergrid. Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ και της Fibergrid.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Παρέδωσε μία μεγάλη γέφυρα

Στη διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών βρίσκεται πλέον η νέα Γέφυρα Ευήνου, που κατασκεύασε η ΤΕΡΝΑ, αποκαθιστώντας πλέον τη σύνδεση μεταξύ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου στο ύψος του Ευηνοχωρίου, στην παλιά Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Η νέα Γέφυρα του Ευήνου έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα

(συμπεριλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμια), ενώ το κατάστρωμά της είναι πλάτους 7,5 μέτρων. Έχει κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και έχοντας λάβει ειδική μέριμνα για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Trastor: Αγόρασε ακίνητο για logistics

H Trastor ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας "ΜΙΛΗΤΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", ιδιοκτήτριας δύο (2) αγροτεμαχίων συνολικής επιφάνειας 185.110 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής, επί των οποίων θα ανεγερθεί ένα υπερσύγχρονο κέντρο εμπορικής αποθήκευσης και διανομής, συνολικής επιφάνειας 74.766 τ.μ.

H κατασκευή του ακινήτου στοχεύει σε πιστοποίηση LEED-Gold και το έργο βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης συγχρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο του προσυμφώνου η Εταιρεία κατέβαλε προκαταβολή ποσού ύψους 12 εκατ. ευρώ, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2024.

 

 

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ