Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πτωτικά ο Γενικός Δείκτης στις 1471,63 μονάδες, με υποχώρηση -0,65%

Πηγή: Eurokinissi

Η ελεύθερη πτώση των ευρωπαϊκών δεικτών και οι μεικτές τάσεις των αμερικανικών δείχνουν ότι οι αγορές (επενδυτές) βρίσκονται σε φάση μείωσης θέσεων κοντά στα υψηλά των δεικτών και των μετοχών. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει μειώσεις επιτοκίων και πλέον σπεύδουν να ‘κλειδώσουν’ τα κέρδη τους. Μία χαρακτηριστική περίπτωση ‘αποθέρμανσης’.

Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά (-0,39%), ο S&P 500 κινούνταν οριακά πτωτικά ενώ ο Nasdaq αυξάνονταν κατά 0,19%. Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός DAX  κατέγραφε υποχώρηση κατά (-0,58%), ο γαλλικός CAC (-1,01%), o Εurostoxx 50 (-0,74%)  και ο ιταλικός MIB (-0,58%).

Κάτω και από τις στηρίξεις των 1.480 μονάδων

Σ’ αυτό το διορθωτικό περιβάλλον, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορούσε να κινηθεί κόντρα στο ρεύμα. Μετά από μία ήπια ανοδική έναρξη κατά την οποία είχαμε αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στα τραπεζικά και στα μη τραπεζικά blue chips, είχαμε αύξηση των ρευστοποιήσεων και στις τράπεζες και στα υπόλοιπα blue chips, με αποτέλεσμα να χαθούν οι στηρίξεις των 1.480 μονάδων. 

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1471,63 μονάδες με υποχώρηση -0,65%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 97 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 34 έκλεισαν ανοδικά και οι 74 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά -0,79 % ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap αυξήθηκε κατά 0,03%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά -1,38% .  Στους υπόλοιπους κλάδους υποχώρηση είχαν οι πρώτες ύλες (-2,22%) , τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (-1,27%), οι βιομηχανικές (-1,01%), οι πετρελαικές (-0,7%). Ανοδικά κινήθηκαν οι κλάδοι των τροφίμων-ποτών (0,4%), οι τηλεπικοινωνίες (0,33%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΕΤE, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Jumbo.   

Tεχνικά η απώλεια των 1.480 μονάδων δεν μοιάζει να προβληματίζει την αγορά. Πιο πολύ την προβληματίζει η σταδιακή υποχώρηση των συναλλαγών που δείχνει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων ατονεί.  Ίσως η αξιολόγηση της FITCH την Παρασκευή δώσει κάποιο νέα χρηματιστηριακή ώθηση.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ