Νέα
  • ΓΔ: 1442.77 -0.59%
  • Τζίρος: 33,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πίεση στις τράπεζες, στις 1.442,21 μονάδες ο Γ.Δ. με πτώση 2%

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Mία από τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις των τελευταίων μηνών κατέγραψε σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, χάνοντας και τα επίπεδα στήριξης των 1.450 μονάδων στο τέλος της συνεδρίασης.  Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν μεγάλες, και μεταδόθηκαν και στο ελληνικό χρηματιστήριο που έδειξε ότι δεν είχε τα 'αντισώματα' στην πτώση.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.442,21 μονάδες με υποχώρηση κατά (-2%).  Η πτώση ήταν σταδιακή για τον Γενικό Δείκτη και αποδίδεται κυρίως στις αλυσιδωτές ρευστοποιήσεις που ασκήθηκαν στις δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE Large Cap κυρίως από ξένα χαρτοφυλάκια. Στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ο Γ.Δ. είχε συσσωρεύσει πέριξ των 1.460 μονάδων. Μετά έχασε τα επίπεδα αυτά και βρέθηκε στις στηρίξεις των 1.450 μονάδων και στο τέλος έχασε και τα επίπεδα αυτά και διαμορφώθηκε στις 1.442,21 μονάδες (-2%).  Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 143 εκατ. Ευρώ και ήταν εμφανώς αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 22 ήταν ανοδικές και οι 95 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά -2,26%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap υποχώρησε κατά (-1,46%). Την μεγαλύτερη πίεση δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές (-3,48%). Ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν και στα διυλιστήρια (-2,26%), στις Τηλεπικοινωνίες (-1,99%) και στις Πρώτες Ύλες (-1,98%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι ΕΤΕ, Eurobank, Ιντρακάτ, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Μυτιληναίος. Από τις δεικτοβαρείς μετοχές που διασώθηκαν ήταν ο ΟΠΑΠ (0,2%), η Cenergy (0,24%) και το Δ.Α.Α (Διεθνές Αεροδρόμιο).

Mεγάλες πιέσεις σε Αμερική και Ευρώπη

Οι αμερικανικοί δείκτες βρέθηκαν με την έναρξή τους σε κλοιό ρευστοποιήσεων εξαιτίας του γεγονότος ότι οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει μειώσεις επιτοκίων και βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα. Ο Dow Jones υποχωρούσε κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος κατά (-0,87%), ο S&P 500 κατά (-0,6%), ο Nasdaq κατά (-0,42%).  Στην Ευρώπη η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί κατά (-1,07%), τον γαλλικό CAC (-1,34%), τον ιταλικό MIB (-1,4%) και τον Eurostoxx 50 (-1,14%). 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ