Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αναιμική άνοδος (+ 0,17%.) με τον Γ.Δ., στις 1451,24 μονάδες

Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Προς νέα ιστορικά υψηλά οδηγούνται οι ευρωπαϊκοί και οι αμερικανικοί δείκτες  μετά την προηγούμενη μίνι διόρθωση.  Η αποκόμιση κερδών κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις  σε συνδυασμό με τις επικείμενες δηλώσεις  του Τζερόμ Πάουελ της FED, λειτούργησαν ως «χρηματιστηριακό ελατήριο»  στις σημερινές συνεδριάσεις. 

Κοντά σε νέα υψηλά ΗΠΑ και Ευρώπη

Στις ΗΠΑ, οι αγοραστές πλειοδοτούν και στις 3 μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές με την έναρξη των συνεδριάσεων. Ο Dow Jones αυξάνεται κατά 0,77% και έχει ξεπεράσει τις 39.000 μονάδες, ο S&P 500 αυξάνεται κατά 1,02%  προς τις 5.500 μονάδες και ο Nasdaq αυξάνεται κατά 1,61%  στις 17.600 μονάδες.  Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX με άνοδο 1,48%  (κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος)  έχει ήδη υπερκαλύψει μέσα στην εβδομάδα τις προηγούμενες απώλειες και βρίσκεται πάνω από τις 18.600 μονάδες. Ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 1,09%  μετά τις δύο προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις λόγω των πολιτικών εξελίξεων και ο Eurostoxx 50 αυξάνεται κατά 1,44%.

Ανοδικά και ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολούθησε και πάλι την ανοδική τάση στις ξένες αγορές και ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να επιστρέψει πάνω από τις 1.450 μονάδες με μπαράζ αγοραστών σε μετοχές υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, οι πωλητές έφεραν ισορροπία στο μετοχικό ισοζύγιο προς το τέλος της συνεδρίασης.

Τελικά, ο Γ.Δ. διαμορφώθηκε στις 1451,24 μονάδες με άνοδο 0,17%. To επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάστηκε σε μεμονωμένους και επιλεκτικούς τίτλους όπως των  EurobankΑlpha Bank, Πειραιώς, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή.

Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 106,4  εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 54 έκλεισαν ανοδικά και οι 52 πτωτικά.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,23% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,08%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (1,93%) λόγω Viohalco και ΕΛΧΑ, οι τράπεζες (0,32%), τα τρόφιμα-ποτά (0,32%) λόγω Coca Cola HBC, οι βιομηχανικές (0,17%) λόγω Μυτιληναίου.  Πτωτικά κινήθηκαν τα προσωπικά-οικιακά προϊόντα (-0,78%) λόγω Jumbo.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν  Εurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Jumbo, Μυτιληναίος, Motor Oil.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ