Νέα
  • ΓΔ: 1448.16 +0.09%
  • Τζίρος: 11,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ηπια άνοδος στην έναρξη της συνεδρίασης

Η διάψευση των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί ότι η FED θα ακολουθούσε τον δρόμο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα προχωρούσε και αυτή σε μείωση επιτοκίων, δημιουργεί ήπιες διορθωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Με δεδομένο ότι οδεύουμε προς το τέλος του α' εξαμήνου, είναι φυσικό να υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά και βέβαια και στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Κατά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-0,3%), ο γαλλικός CAC κατά (-0,17%), ο ιταλικός MIB (-0,46%) και ο Eurostoxx 50 κατά (-0,16%).

Χ.Α.: Ηπια ανοδικά ο Γενικός Δείκτης 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οδεύουμε προς το τέλος του α' εξαμήνου, έχοντας προεξοφλήσεις τις περισσότερες εξελίξεις τόσο σε μακροοικονομικό όσο και μικροοικονομικό επίπεδο. Οι εισηγμένες έχουν παρουσιάσει στο α' τρίμηνο ιστορικό υψηλό λειτουργικής κερδοφορίας, αλλά αυτό σε μεγάλο βαθμό έχει προεξοφληθεί και ενσωματωθεί στις αποτιμήσεις των εισηγμένων με τον Γενικό Δείκτη να έχει ξεπεράσει μέσα στο β' τρίμηνο τις 1.500 μονάδες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, βλέπουμε ότι η ανάπτυξη κινείται στα επίπεδα του 2,1% όπως είχε προεξοφληθεί, ενώ ο πληθωρισμός σε πολλούς κλάδους παραμένει αυξημένος. Τέλος, σε πολιτικό επίπεδο, οι ευρωεκλογές έδειξαν αρνητικές εξελίξεις και στα τρία  πρώτα κόμματα.  Η αγορά κινείται με μεμονωμένες μετοχές που τροφοδοτούνται από επιχειρηματικές ειδήσεις. Το τέλος του α' εξαμήνου συντηρεί πωλήσεις μετοχών για καταγραφή κερδών και υπεραξιών.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά (κόντρα στις ευρωπαικές τάσεις) και διαμορφώνεται λίγο μετά την έναρξη στις 1.456 μονάδες με άνοδο 0,37%.Το ισοζύγιο των μετοχών είναι ανοδικό (αναλογία 2 ανοδικές / 1πτωτική). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,4%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,23%. Ο τραπεζικός δείκτης κατά 0,2%.  Ανοδικά κινούνται τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (0,65%), οι πετρελαικές (0,65%) και οι βιομηχανικές (0,38%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ