Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Οι ευρωαγορές προσγειώθηκαν, η Eurobank έχει rating πάνω από το Δημόσιο και η NBG αυξάνει την τιμή στόχο για Cenergy

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Ήταν θέμα χρόνου και συγκυρίας για να 'ξεφουσκώσει' η φούσκα των ευρωπαϊκών αγορών. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν πάει στην στρατόσφαιρα τις αποτιμήσεις τους και σε επίπεδο δεικτών και σε επίπεδο μετοχών. Η συγκυρία (τέλος α' εξαμήνου) ενδείκνυται να δούμε τέτοιες πιέσεις.

DBRS: Το Euro 2024 θα βοηθήσει μόνο τις πόλεις φιλοξενίας

Η DBRS στο σχόλιο που δημοσίευσε εξετάζει προσεκτικότερα τον τρόπο με τον οποίο αυτό το μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός θα επηρεάσει τις οικονομικές εξελίξεις στη διοργανώτρια χώρα Γερμανία, ιδίως όσον αφορά την ιδιωτική κατανάλωση. Η DBRS υποστηρίζει ότι, ενώ το τουρνουά θα δώσει προσωρινή ώθηση στους  προβληματικούς κλάδους της φιλοξενίας, κυρίως στις δέκα πόλεις υποδοχής, το Βερολίνο, την Κολωνία, το Ντόρτμουντ, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, το Γκελζενκίρχεν, το Αμβούργο, τη Λειψία, το Μόναχο και τη Στουτγάρδη, ο συνολικός αντίκτυπός του σε επίπεδο οικονομίας στην ιδιωτική κατανάλωση είναι πιθανό να είναι μικρή.

ΤτΕ: Μυωπική συμπεριφορά για το κλίμα

Ο κ. Στουρνάρας, επεσήμανε την ανάγκη ανάληψης πολιτικών ευθυνών, ενώ έκανε λόγο για “μυωπική συμπεριφορά”των ηγεσιών, οι οποίες καλούνται να αξιοποιήσουν όλο το οπλοστάσιό τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Συμπλήρωσε δε, ότι «Η ΤτΕ είναι η πρώτη Τράπεζα στον Κόσμο που άρχισε να ασχολείται με ζητήματα κλιματικής αλλαγής ήδη από το 2009». Όπως είπε, στην κλιματική κρίση «ο Νότος θα έχει μεγαλύτερο κόστος από τον Βορά, γι΄ αυτό πρέπει να ασφαλιστούμε έναντι κινδύνων». Χρειάζονται όπως είπε, “μαξιλάρια” στις ασφαλιστικές εταιρείες και στις τράπεζες για προβλέψεις, εκφράζοντας, παράλληλα την πεποίθηση πως η Ευρώπη θα κινηθεί έγκαιρα και με συναίνεση μεταξύ των κρατών –μελών.

Eurobank: Η 1η με rating πάνω από το Δημόσιο

Η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που αξιολογείται ως προς το χρέος της ως Investment Grade με rating πάνω από το αντίστοιχο του ελληνικού δημοσίου. Η φερεγγυότητα της τράπεζας υποστηρίζεται περαιτέρω από την ισχυρότερη ποιότητα του ενεργητικού, καθώς κατάφερε να συγκρατήσει το pro-forma μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά της (NPE) προς ακαθάριστα δάνεια σε 3% τον Μάρτιο του 2024 από 5,1% τον Μάρτιο του 2023 και την ισχυρή οικονομική της απόδοση κατά τo πρώτο τρίμηνο του 2024 και το 2023.

Cenergy: Aυξάνει την τιμή στόχο η NBG

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cenergy, στα 11 από 8,65 ευρώ θέτει η NBG Securities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση outperform.

Το περιθώριο ανόδου ως την τιμή-στόχο διαμορφώνεται στο 19%, με την NBG να επισημαίνει τις θετικές προοπτικές για την εταιρία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και σε πιο μακρύ ορίζοντα. 

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Με ...ίωση η Ευρώπη, οι πιέσεις στα ομόλογα, η διακύμανση του Γ.Δ. και η Eurobank που ανεβαίνει

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μετοχή αποτελεί την καλύτερη πρόταση για να τοποθετηθεί κανείς στην τάση ενεργειακής μετάβασης ενώ προσφέρει έκθεση και στην τάση ψηφιοποίησης.

Παράλληλα, αναβαθμίζει τις προβλέψεις της, αναμένοντας μέση ετήσια άνοδο των εσόδων, των a-EBITDA και των καθαρών κερδών κατά 11%, 14% και 26% αντίστοιχα, ως το 2026

Doppler: Αποκόπτει το δικαίωμα στην ΑΜΚ

Από 14/06/2024, οι μετοχές της εταιρίας "ΝΤΟΠΛΕΡ Α.Β.Ε.Ε."  είναι διαπραγματεύσιμες στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, με έκδοση 1.414.286 νέων (ΚO) μετοχών, σε αναλογία 0,133423081676338 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής 0,35 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 19/06/2024 έως και 02/07/2024 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται από 19/06/2024 έως και 27/06/2024.

OΠΑΠ: 25 Ιουνίου αποκοπή 

Από την Τρίτη, 25.06.2024, οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τελική ονομαστική αξία 0,30€ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προς τους μετόχους ποσού 0,25€ ανά μετοχή

ΑVAX: Επηρεάστηκε από τις εργασιακές κόντρες

Άνω του 20% υπολογίζεται η διόρθωση και στην ΑΒΑΞ, η οποία στις 2 Ιανουαρίου ήταν στα 1,88 ευρώ. Σήμερα, η κατασκευαστική δίνει «μάχη» για το 1,5 ευρώ. Αιτία η ανησυχία των μετόχων από τις πρόσφατες κόντρες των εργοταξίων που οδηγούν και σε καθυστερήσεις στο Μετρό

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Άβαξ, ενέκρινε την διανομή μερίσματος, συνολικού ποσού 4.449.645,48 ευρώ, για τη χρήση 2023, το οποίο αντιστοιχεί σε μικτό μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή, με καταβολή μετρητών από το ειδικό αποθεματικό.

Δικαιούχοι λήψης μερίσματος για την οικονομική χρήση 2023 είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της Τρίτης 30.07.2024 (record date), ενώ ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος λήψης μερίσματος έχει ορισθεί η Δευτέρα 29.07.2024. Η απόδοση της χρηματικής διανομής προς τους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί μέσω της "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD) την Παρασκευή 02.08.2024.

Q&R: Βασική μέτοχος έχει αντιρρήσεις για την ΑΜΚ

Στις 3 Ιουλίου θα γίνει η νέα γενική συνέλευση της Q&R, κατόπιν αιτήματος του βασικότερου μετόχου της (Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη με 31,99%).  Σκοπός της αναβολής είναι να τεθεί στην επόμενη ΓΣ εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης της εταιρείας και συγκεκριμένα, να επιλεγεί η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου αντί για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στις προθέσεις της κας Σοφίας Σωτηράκου-Τριάντη είναι να εκδοθεί ΜΟΔ ύψους 19,1 εκατ. ευρώ με επιτόκιο ίσο με το Euribor τριμήνου και με διάρκεια 18 μηνών και δικαίωμα παράτασης άλλων έξι.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το νέο τοπίο, τα μερίσματα, η αγάπη της GS για την Πειραιώς και τα σούπερ Ποσειδώνια

Mυτιληναίος: Επηρεάζουν τα ξένα χρηματιστήρια

Η μετοχή έχασε τα 36 ευρώ χθες και βρίσκεται στα χαμηλά διμήνου. Κάποιοι θεωρούν την διορθωτική κίνηση φυσιολογική και την βλέπουν ως ευκαιρία αγοράς. Να θυμίσουμε ότι ΟΛΟΙ οι εγχώριοι και ξένοι οίκοι δίνουν τιμές στόχους πάνω από τα 40 ευρώ και μέχρι τα 53 ευρώ. Η μετοχή δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει και να ξεπεράσει τα 40 ευρώ.

Quest: Μέρισμα και από προηγούμενες χρήσεις

Την διανομή μερίσματος της χρήσης 2023 ανερχομένου στο μικτό ποσό των €0,1031 ανά μετοχή και εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η Εταιρεία κατά την ημερομηνία αποκοπής ενέκρινε η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Quest

Prodea: Θα αυξήσει θέσεις σε κυπριακή τουριστική

Tο υπόλοιπο 20% της τουριστικής MHV επίκειται να αποκτήσει η Prodea, η οποία στις αρχές του χρόνου εξαγόρασε το 80% της εισηγμένης στο κυπριακό Χρηματιστήριο εταιρείας από τον Γιάννη Παπαλέκα, επενδύοντας 250 εκατομμύρια ευρώ.

Mεγάλη τριπλή εξαγορά στο asset management

Η WealthAvenue PLC εισηγμένη από το 2022 στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα την έγκριση της συγχώνευσης της με τους δύο σημαντικότερους οργανισμούς στην Κύπρο στον τομέα των επαγγελματικών επενδύσεων και της διαχείρισης επενδυτικών ταμείων των GMM Global Money Managers AIFM Ltd (GMM AIFM) και GMM Global Money Managers Ltd (GMM UCITS).

Οι εταιρείες GMM έχουν επενδυτική βάση πάνω από 2.800 επενδυτές και κεφάλαια υπό διαχείριση (Assets under Management) €450εκ. σε αρκετούς τομείς επενδύσεων όπως των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων(ομολογιακά, μετοχικά) την ενέργεια, το ESG, τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων, τη ναυτιλία, την αγροδιατροφή, τη βιοτεχνολογία, και τα ιατρικά υλικά κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η νέα ονομασία της εταιρείας θα είναι GLOBAL WEALTH PLC, στην οποία θα ανήκουν αρχικά οι τρεις θυγατρικές η GMM AIFΜ, η GMM UCITS, και η WealthAvenue.ε ιστορικά υψηλά τις θέσεις τους στη μετοχή του Μυτιληναίου τον επηρέασε θετικά στην άνοδο της μετοχής αλλά και αρνητικά τώρα που διορθώνουν οι ξένες αγορές

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα