Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το «βαρίδι» των τραπεζών, η στήριξη στην Eurobank και το 35αρι της Μυτιληναίος (Metlen)

Ευρωπαϊκές αγορές :  Κυριαρχούν οι ‘δεύτερες σκέψεις’

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μία ευκαιρία για ξεφούσκωμα των ‘ευρωπαικών μπαλονιών’ που είχαν ανέβει σε δυσανάλογα υψηλά επίπεδα. Οι αποφάσεις Μακρόν έφεραν πανικό και επιτάχυναν τις πωλήσεις που είχαν ήδη προγραμματιστεί. Όμως ήρθαν οι δηλώσεις Λεπέν (αν έχει ειλικρινείς προθέσεις περί συγκυβέρνησης) για να ηρεμήσουν λίγο οι αγορές.  Οι ΄δεύτερες σκέψεις’ που επικρατούν είναι ότι εάν η Λεπέν είναι σαν την Μελόνι, τότε το ευρωπαικό σύστημα δεν κινδυνεύει. 

Ομόλογα : Μικρή αποκλιμάκωση αποδόσεων

Η ηρεμία στα ομόλογα (μετά τις εκτοξεύσεις των αποδόσεων την προηγούμενη εβδομάδα) δείχνει του λόγου το αληθές σχετικά με την εικόνα των αγορών.  Το γαλλικό ομόλογο έχει αποκλιμακωθεί προς το 3,15%.  Πολύ μεγαλύτερη ήταν η αποκλιμάκωση(-1%) των 10ετών ελληνικών προς το 3,63%.

Γεν. Δείκτης : Οι παγίδες στην  έναρξη των συνεδριάσεων

Πρέπει να είναι η δεύτερη ή τρίτη συνεδρίαση που ο Γενικός Δείκτης ξεκινά ανοδικά και μετά ‘κατρακυλά’.  Ίσως οι ξένοι που θέλουν να πουλήσουν να δημιουργούν τεχνητή ζήτηση στα πρώτα λεπτά για να βγούν αυτοί πωλητές στη συνέχεια.  Πάντως η μεταβλητότητα χθες κτύπησε ταβάνι. Έφτασε στις 1.419 μονάδες στην άνοδο και μετά άρχισα οι πωλήσεις που τον οδήγησαν μέχρι τις 1.395 μονάδες, για να ανέβει πάνω από τις 1.400 μονάδες προς το τέλος της συνεδρίασης. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει πάνω από τις 1.400 μονάδες και να μην πλησιάσει τις 1.380 μονάδες.

Τράπεζες: Το μεγάλο βαρίδι στην πτώση

Οι αντίρροπες δυνάμεις μεταξύ τραπεζών και μη τραπεζικών blue chips έδωσαν σημεία ισορροπίας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.  Εάν δεν υποχωρούσαν τόσο πολύ οι τραπεζικές μετοχές, ίσως ο Γενικός Δείκτης έφτανε στις 1.410 μονάδες.  Αλλά με τα ‘εάν’ δεν γίνεται ούτε χρηματιστήριο….

Εurobank :  Αυτή την φορά είχε μικρότερες απώλειες. Στήριξη στα 2 ευρώ

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η μετοχή της Eurobank πιέστηκε ιδιαίτερα. Χθες υποχώρησε μόλις (-0,6%) και κυρίως κράτησε τα 2 ευρώ που μοιάζουν για ισχυρή στήριξη.

Lamda Development :  Άνοδος λόγω premium της τιμής που έδωσε ο Προκοπίου

Ο εφοπλιστής Προκοπίου έδωσε ένα premium 9%  στις τιμές που αγόρασε το 2% της Lamda Development, στα 7,1 ευρώ.  Θεωρητικά κάποιοι πιστεύουν ότι θα κλείσει το discount αυτό (άρα θα έχουν τουλάχιστον 9% κέρδος) και έσπευσαν να αγοράσουν.  Αν θα δικαιωθούν οι επιλογές τους δεν γνωρίζω.  Όπως δεν γνωρίζω και τον λόγο που έδωσε αυτό το premium ο εφοπλιστής.  Αλλά αυτός είναι εφοπλιστής και ξέρει καλύτερα.

Motor Oil : Σε κοινοπραξία για μεγάλους φωτοβολταικούς σταθμούς στη Ρουμανία

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοίνωσε τη συμμετοχή της θυγατρικής της εταιρείας MORE με ποσοστό 49% σε κοινοπρακτικό σχήμα (Joint Venture) του οποίου μέτοχος πλειοψηφίας με ποσοστό 51% είναι η Alive Renewable Holding Limited. Η τελευταία είναι θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου εταιρείας PREMIER ENERGY PLC.

Η κοινοπραξία ανέλαβε την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 86 MW που θα είναι συνδεδεμένοι με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας χωρητικότητας 18 MW και θα ευρίσκονται στην περιοχή της κομητείας Buzău στη Ρουμανία. H ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων τοποθετείται το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Μυτιληναίος : Αναμενόμενη χρηματιστηριακή αντίδραση πάνω από τα 35 ευρώ

Πολύ ισχυρή για να σπάσει η στήριξη των 35 ευρώ. Μόλις την προσέγγισε η μετοχή την Παρασκευή, όλοι φάνηκαν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσει κάτω από εκεί γιατί μετά θα έχαναν πολλοί και πολύ.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι ευρωαγορές προσγειώθηκαν, η Eurobank έχει rating πάνω από το Δημόσιο και η NBG αυξάνει την τιμή στόχο για Cenergy

Jumbo :  «Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» η μετοχή

Και πούλησαν για να κλειδώσουν κέρδη , έλληνες και ξένοι και η μετοχή επέστρεψε σήμερα πάνω από τα 26 ευρώ.  Όλοι ικανοποιημένοι.  Και οι πωλήσεις του καλοκαιριού προδιαγράφονται καλές.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Έπεσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το εγχώριο ΧΑθηκε…

Ιnterlife : Ισχυροποιήθηκε το 2023 , μοιράζει και μέρισμα 0,16 ευρώ / μετοχή. Γιατί τα χωσε στον εισηγμένο επιχειρηματία ο Βοτσαρίδης

Παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων της Εταιρίας, πραγματοποιήθηκε στις 14/06/24 η Τακτική Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν οι Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2023 και η διάθεση Κερδών μέσω διανομής μερίσματος 0,16 € ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής μερίσματος την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στους μετόχους το Διοικητικό Συμβούλιο της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α, τα κυριότερα Οικονομικά Μεγέθη της Εταιρίας για το 2023 συνοψίζονται ως εξής:

- Υψηλή Κερδοφορία της τάξεως των 17,29 εκατ.€

- Αύξηση Ιδίων Κεφαλαίων κατά 9,61% στα 130,99 εκατ.€

- Αύξηση Επενδύσεων κατά 13,32% στα 287,62 εκατ.€

- Αύξηση του Ενεργητικού κατά 12,77% στα 306,22 εκατ.€

-Αύξηση Δεδουλευμένων Ασφαλίστρων κατά 11,45% στα 88,56 εκατ.€

- Υψηλές επιδόσεις Δεικτών Φερεγγυότητας: MCR 660% & SCR 184%

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα της ομιλίας του κ. Βοτσαρίδη, ήταν και η αναφορά του στον κ. Βακάκη (Jumbo) χωρίς να τον κατανομάσει όμως για τις δηλώσεις του σχετικά με την αυτασφάλιση.  Όλοι οι ασφαλιστές ‘τα χουν πάρει’ με τις δηλώσεις του Mr Jumbo.

AS Company : Νέες συνεργασίες για νέα προιόντα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Η εταιρία AS Company AE ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση δικαιωμάτων αποκλειστικής διανομής νέων κατηγοριών προϊόντων για βρέφη και παιδιά και, ειδικότερα:

(α) με την ιταλική εταιρία Artsana Spa, όσον αφορά στα προϊόντα της με τα σήματα Chicco και Boppy, για την Ελλάδα και την Κύπρο.

(β) με την ολλανδική εταιρία Maxi Miliaan BV (Dorel), όσον αφορά στα  προϊόντα της με τα σήματα Bébé Comfort, and Safety First, για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Εταιρία υπέγραψε συμφωνητικό με την σημερινή αποκλειστική διανομέα των προϊόντων στην Ελλάδα, εταιρία «Β. & Μ. Σκαρμούτσος ΑΕ», για την απόκτηση των αντίστοιχων αποθεμάτων που αυτή διατηρεί.

Η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει συνολικά σε €1.700.000 περίπου, εξαρτάται από την πλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων και η υπογραφή συμβάσεων αποκλειστικής διανομής μεταξύ της Εταιρείας και των ως άνω ξένων εταιρειών. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 45 ημερών

Q&R : Και όμως δεν έχει αιτηθεί η βασική μέτοχος την αλλαγή της α.μ.κ σε ομολογιακό δάνειο

“Δεν έχει ασκηθεί το σχετικό δικαίωμα και η μέτοχος δεν έχει αιτηθεί την κατ' άρθρον 141 παρ.2 ν.4548/2018 προσθήκη θέματος ημερήσιας διάταξης, ούτε έχει υποβάλλει κάτι εγγράφως ή με άλλο τρόπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, οπότε και σε γνώση της Εταιρίας μας δεν έχει περιέλθει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, πολλώ δε μάλλον προνομιακή”.

 Όπως αναφέρει : “Με την υποβολή του σχετικού θέματος ή με την γνώση οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας η Εταιρία θα εκπληρώσει στο ακέραιο, όπως πράττει διαρκώς, κάθε σχετική εκ του νόμου υποχρέωσή της, θέτοντας την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και τη διαφάνεια, πρωταρχική της υποχρέωση.”

BriQ Properties : Αποκτήθηκε μεγάλο επαγγελματικό ακίνητο στην Γλυφάδα

H BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 14η Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε η απόκτηση ενός αυτοτελούς κτιρίου γραφείων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 152, στη Γλυφάδα, συνολικής επιφάνειας 2.824 τ.μ., έναντι τιμήματος € 4,0 εκατ.  Το ακίνητο είναι πλήρως μισθωμένο και η αγορά χρηματοδοτήθηκε μέσω δανεισμού.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω ακίνητο την 31.01.2024 είχε υπογραφεί συμβολαιογραφικό προσύμφωνο αγοραπωλησίας, ενώ με την αγορά του ολοκληρώνεται και τυπικά το πρώτο

στάδιο της συναλλαγής για την συγχώνευση της BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. με την Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. («ICI») που αφορούσε την απόκτηση 17 ακίνητων της ICI.

Μετά την απόκτηση του ανωτέρω ακινήτου, η BriQ Properties διαθέτει χαρτοφυλάκιο 42 ακινήτων συνολικής αξίας € 216 εκ. (αύξηση 45% από την 31.12.2023) το οποίο αποτελείται από logistics 38%, γραφεία 22%, εμπορικά και τραπεζικά καταστήματα 19%, supermarket 4% και λοιπές χρήσεις 3% επι της συνολικής αξίας χαρτοφυλακίου. Οι κύριοι μισθωτές είναι η Alpha Bank, o Όμιλος Quest, η Sarmed Logistics και η Hotel Brain.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ