Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η ιδιωτικοποίηση της ΕΤΕ, τα κέρδη του ΑΔΜΗΕ και η αντίδραση του ΔΑΑ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Γαλλία : Η μεγάλη στροφή της Λεπέν ενόψει εκλογών

Τα 'γύρισε' η Λεπέν και εμφανίζει πλέον ένα φιλοεπιχειρηματικό προφιλ ενώ στροφή 180 μοιρών έκανε και στις θέσεις της στην εξωτερική πολιτική. Η επιβεβαίωση του Καγκελάριου που σας έγραφε προχθές ότι οι ευρωπαίοι αναλυτές βλέπουν την Λεπέν ως την νέα Μελόνι που θα ακολουθήσει την ίδια σχεδόν ισορροποιητική πολιτική σε οικονομία και επιχειρηματικότητα.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Έπεσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το εγχώριο ΧΑθηκε…

Eυρωπαικές αγορές : Δεύτερη μέρα ανάκαμψης και επιστροφή σε ακτίνα υψηλών

Σε απόσταση 5% από τα ιστορικά τους υψηλά επέστρεψαν αρκετοί χρηματιστηριακοί δείκτες (DAX, CAC, ΜΙΒ, IBEX κά) μετά την δεύτερη ανοδική συνεδρίαση της εβδομάδας. 'Μπόρα' ήταν και πέρασε. Τα κέρδη κλειδώθηκαν για τις λογιστικές καταστάσεις του α' εξαμήνου και πλέον στήνεται το σκηνικό για το β' εξάμηνο.

Ελληνικό Χρηματιστήριο : Ανοίγει ο δρόμος για τις 1.440 μονάδες στις επόμενες συνεδριάσεις

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, χρειάστηκαν δύο ώρες συνεδρίασης για να καταφέρει ο Γενικός Δείκτης να φτάσει και να ξεπεράσει τις 1.420 μονάδες. Εφαλτήριο ανόδου οι τραπεζικές μετοχές (κυρίως) και μερικά μη τραπεζικά blue chips όπως ο ΑΔΜΗΕ που ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα α' τριμήνου ή η Motor Oil μετά την μεγάλη συνεργασία στη Ρουμανία και ο Ελλάκτωρ που προφανέστατα θέλει να βρίσκεται υψηλά προκειμένου να κόψει το δικαίωμα στην μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το «βαρίδι» των τραπεζών, η στήριξη στην Eurobank και το 35αρι της Μυτιληναίος (Metlen)

ΕΤΕ : Από αρχές Οκτωβρίου  η πλήρης ιδιωτικοποίηση. Το ημερολόγιο για την διανομή μερίσματος

Φαίνεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να στρώνουν το placement του ΤΧΣ το οποίο θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου. Έτσι μάθαμε τουλάχιστον. Οι πηγές μας ήταν σωστές το προηγούμενο διάστημα όταν σας είπαμε ότι από Σεπτέμβριο θα έχουμε τις εξελίξεις.

Σε ότι αφορά την διανομή μερίσματος, το ημερολόγιο είναι ως εξής:

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024: Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων
  • Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024: Ημερομηνία Αποκοπής Δικαιώματος Μερίσματος
  • Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024: Προσδιορισμός Δικαιούχων Μερίσματος
  • Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Α’ εξαμήνου 2024
  • Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2024: Ημερομηνία έναρξης Καταβολής Μερίσματος στους Δικαιούχους

Attica Bank : Δικό της μήνας  είναι ο Σεπτέμβριος

Ένας λόγος που μένει λίγο πίσω το placement του ΤΧΣ της ΕΤΕ είναι ότι θέλουν να λειτουργήσει πολύ σωστά η διαδικασία συγχώνευσης της Attica Bank με την  Παγκρήτια και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι το δ' τρίμηνο.

AΔΜΗΕ : Πρωταγωνίστησε χθες με υψηλά αποτελέσματα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών θεσμικών επενδυτών 

Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ ενδιαφέρει πολλούς θεσμικούς επενδυτές εξωτερικού όπως Συνταξιοδοτικά Ταμεία λόγω της φύσης της εταιρείας. Αν καταφέρει να δίνει και υψηλά μερίσματα , θα γίνουν οι 'καλύτεροι του φίλοι”

Τα Κέρδη προ φόρων & χρημ/κων αποτελεσμάτων ανήλθαν στα 18,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 25,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των εσόδων και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας.

Τα Χρηματοοικονομικά Έσοδα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, στα 33 χιλ. ευρώ, που αφορούν δεδουλευμένες προσόδους από την μερίδα που τηρεί η Εταιρεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα Κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 25,4% φθάνοντας τα 0,08 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,06 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2023.

Tα Ταμειακά Διαθέσιμα της Εταιρείας την 31.03.2024 ανέρχονταν στα 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ το χρέος της είναι μηδενικό.

Σε επίπεδο Ομίλου τα Καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 36,9 εκατ. ευρώ έναντι 29,5 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2023, σημειώνοντας αύξηση κατά 25,1%.

Τα Συνολικά Έσοδα για το α’ τρίμηνο 2024 ανήλθαν στα 109,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 16,8% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2023.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 82,2 εκατ. ευρώ (από 70,0 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2023). Το συγκρίσιμο EBITDA διαμορφώθηκε στα 82,4 εκατ. ευρώ έναντι 70,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2023, σημειώνοντας αύξηση 17,6%.

Mυτιληναίος : Στην θυγατρική του ΜΕΤΚΑ, του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. ανακοίνωσε χθες  ότι η 100% θυγατρική εταιρεία LAMDA RIVIERA S.M.S.A. ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την ανάθεση κατασκευής του εμπορικού προορισμού Riviera Galleria στην κατασκευαστική εταιρεία ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ, 100% θυγατρική της Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS).

Η Riviera Galleria που φέρει την υπογραφή του κορυφαίου, διεθνούς φήμης Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma (Kengo Kuma and Associates) και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το ελληνικό μελετητικό γραφείο ΒΕΤΑPLAN, έχει συνολική επιφάνεια δόμησης περίπου 23.000 τ.μ.

Lamda Development : Και πάλι η ίδια υποτονική συμπεριφορά η μετοχή

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει αλλά δεν τραβά προς την 'δόξα' η μετοχή της Lamda Development. Ανέβηκε προχθές με την ανακοίνωση για την είσοδο με premium του εφοπλιστή Προκοπίου και χθες υποχώρησε (οριακά) και πάλι.

Ελλάκτωρ : Να επιστρέψει στα προ διόρθωσης επίπεδα πριν κόψει την επιστροφή κεφαλαίου

Η διοίκηση της εταιρείας (καθότι και ο βασικός μέτοχος είναι γνώστης του χρηματιστηρίου και ο διευθύνων σύμβουλος επίσης) θα ήθελαν η μετοχή να φτάσει στα προ διόρθωσης επίπεδα πριν κόψει τα 0,5 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου. Πιθανότητα, μας είπαν χρηματιστές, να συμβεί αυτό. Πάντως θα θέλαμε να δούμε που θα επενδυθούν τα 700 + εκατομμύρια ρευστότητα που έχει η εταιρεία από τις συνεχείς πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων (assets).

Δ.Α.Α. : Αντέδρασε η μετοχή μετά την υπερβολική πίεση

Το 'σύνδρομο του ελατηρίου' λειτούργησε για την μετοχή του Αεροδρομίου χθες. Η μετοχή αυξήθηκε με αγορές από μεγάλα χαρτοφυλάκια και έφτασε στις παρυφές των 8 ευρώ. Να σημειωθεί ότι για φέτος  περιμένουν ρεκόρ εσόδων στο ελληνικό Αεροδρόμιο.

Prodea : Τι απάντησε η εταιρεία για το Mediterranean Hospitality Ventures

Αναλυτικά, η εισηγμένη,  σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο ανέφερε ότι βρίσκεται σε συμφωνία με την εταιρεία "Flowpulse Limited" με βάση την οποία η Εταιρεία θα αγοράσει υπό την προϋπόθεση πλήρωσης της κατωτέρω αναφερόμενης αίρεσης και στο πλαίσιο ιδιωτικού takeover bid/διαδικασίας υποχρεωτικής πρότασης εξαγοράς μετοχών, ως αυτή προβλέπεται στο καταστατικό της "MHV Mediterranean Hospitality Ventures PLC", από την "Flowpulse Limited", τις μετοχές που κατέχει η τελευταία στην εταιρεία "MHV Mediterranean Hospitality Ventures PLC", οι οποίες αντιστοιχούν ως έγγιστα στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου της και οι οποίες έχουν εισαχθεί στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά του Χρηματιστηρίου της Κύπρου (Emerging Companies Market of the Cyprus Stock Exchange).

Η αγορά των μετοχών θα πρέπει να έχει συντελεστεί, εκτός εάν συμφωνήσουν άλλως τα μέρη, μέχρι την 31η Μαΐου 2025. Παράλληλα, το συνολικό τίμημα, ποσού 92,4 εκατ. Ευρώ, θα καταβληθεί σταδιακά και σε δόσεις.

Optima Bank: Εισέρχονται προς διαπραγμάτευση οι δωρεάν 80.000 μετοχές που είχαν πάρει τα μέλη του Δ.Σ και στελέχη της τράπεζας

Η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χ.Α. με την από 18.06.2024 απόφασή της ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 80.000 Νέων Μετοχών της Τράπεζας. Η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. Των Νέων Μετοχών θα ξεκινήσει τη δεύτερη (2η) εργάσιμη ημέρα μετά την ημερομηνία της ανωτέρω έγκρισης, ήτοι την 20.06.2024.

Παράγωγα : Η λήξη των συμβολαίων φέρνει αναστάτωση

Τα παράγωγα και οι όγκοι συμβολαίων είναι απότοκα της πτώσης και δεν είναι αυτά που προκαλούν την πτώση. Τα έχουμε γράψει πολλά χρόνια πριν αλλά κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν. Η αύξηση στους όγκους των συμβολαίων οδηγεί σε αύξηση της μεταβλητότητας

ΟΔΔΗΧ : Επανέκδοση ομολόγου με δημοπρασία

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 θα διενεργηθεί Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,375%, λήξης 15 Ιουνίου 2034, σε άυλη μορφή, ISIN GR0124040743.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 (Τ+5).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ