Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Το rebalancing στον FTSE Russell έφερε τον τζίρο στα 243 εκατ., μικρή άνοδος του Γ.Δ. στις 1424,04 μονάδες (0,16%)

 

Ανάκαμψη μετ’ εμποδίων για τον Γενικό Δείκτη στη σημερινή συνεδρίαση. Μετά την αρχική ήπια ανοδική κίνηση κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, υποχώρησε  στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης για να επιστρέψει ανοδικά και να κλείσει οριακά πάνω από τα χθεσινά επίπεδα, στις 1.424 μονάδες. Παραμένει κοντά στις 1.430 μονάδες αλλά οι αντίρροπες τάσεις  ανάμεσα στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν επέτρεψαν την υπέρβαση. Ταυτόχρονα, υπάρχει και η μεταβλητότητα που δημιούργησε η λήξη των παραγώγων Ιουνίου και η οποία εμπόδισε οποιαδήποτε έντονη ανοδική ανάκαμψη. Επίσης, το γεγονός ότι η χθεσινή αξιολόγηση του ελληνικού χρηματιστηρίου από τον MSCI δεν το αναβάθμισε (σε αναπτυγμένο από αναδυόμενο) επηρέασε κάποιους βραχυπρόθεσμους επενδυτές στις τραπεζικές μετοχές.  Από τις τράπεζες ξεχώρισε η Eurobank και από τα μη χρηματοοικονομικά blue chips η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, ο Μυτιληναίος, η Jumbo και ο Τιτάν.

H συνεδρίαση της Παρασκευής

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1424,04 μονάδες με άνοδο 0,16%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 242,73 εκατ. ευρώ λόγω rebalancing στον FTSE Russell  και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 56 έκλεισαν ανοδικά και οι 55 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά 0,15% , ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,68%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ), των βιομηχανικών προϊόντων λόγω Μυτιληναίου, προσωπικών-οικιακών προιόντων λόγω Jumbo  και υποχώρηση οι κλάδοι των Τραπεζών (-0,43%) και των πρώτων υλών (-1,08%) λόγω Viohalco. 

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε Alpha Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΔΑΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.  

Διορθωτικά οι ευρωπαϊκές, πτωτικά και οι αμερικανικές

Οι ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν τις εναλλαγές τάσεων (χθες ανοδικές, σήμερα πτωτικές) με αποτέλεσμα σήμερα να κινούνται διορθωτικά. Λίγο μετά τις 16.30 ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε (-0,5%), ο γαλλικός CAC (-0,66%), o ιταλικός MIB (-1,24%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 (-0,95%).  Μεικτές τάσεις με ηπιότερες μεταβολές κατέγραφαν λίγο μετά την έναρξή τους οι αμερικανικοί δείκτες. Ο Dow Jones  αυξάνονταν 0,15%, ο S&P 500 υποχωρούσε (-0,14%) και ο Nasdaq (-0,1%). Σταδιακά και οι 3 αμερικανικοί δείκτες πέρασαν σε υποχώρηση και οι πιέσεις στις ευρωπαικές αγορές αυξήθηκαν

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ