Νέα
  • ΓΔ: 1480.23 -0.15%
  • Τζίρος: 74,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Ο Γ.Δ. «ασανσέρ», η αναβάθμιση που δεν ήρθε, τα καλά λόγια για τη ΔΕΗ και η «πράσινη» ανταμοιβή του Τιτάνα

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Η εβδομαδιαία άνοδος 1,2%  ακούγεται πολύ θελκτική αλλά θα πρέπει να πούμε δύο αλήθειες. Η πρώτη είναι ότι έγινε από τα χαμηλά 2μηνου άρα ουσιαστικά ήταν άνοδος ‘θεραπείας’ από την προηγούμενη υποχώρηση και η δεύτερη αλήθεια είναι ότι έχει με τεράστια μεταβλητότητα. Είχαμε χρόνια να δούμε συνεδριάσεις που ο Γενικός Δείκτης να ανεβοκατεβαίνει ως ‘χρηματιστηριακό ασανσέρ’

MSCI: Τους χάλασε το 3μερο

Η διατήρηση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στις αναδυόμενες αγορές αφ’ ενός μπορεί να μην είναι κακό, αφ’ ετέρου σταμάτησε τους πρόωρους πανηγυρισμούς στη Λ. Αθηνών και στο Σύνταγμα.  Στο πρώτο (δεν είναι κακό) ισχύει αυτό που λέει η λαϊκή ρήση : ‘Kάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά τελευταίος στην πόλη’.

ΕΧΑΕ: Πιέστηκε η μετοχή

Απώλειες -3,19% έγραψε η μετοχή της ΕΧΑΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και έκλεισε στα 4,86 ευρώ.  Αιτία βέβαια η απογοήτευση από την μη αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς από τον MSCI. Άλλα όνειρα έκαναν , ,άλλα τους ‘έκατσαν’ στο επιτελείο Κοντόπουλου.

Τράπεζες: Αναβαλλόμενη ...νευρικότητα

Oι αποφάσεις και οι συστάσεις από την Ευρωπαική Επιτροπή και την ΕΚΤ προς όλες τις ευρωπαικές τράπεζες χαλάνε τα κύματα ευδαιμονίας που τις περιβάλλουν.  Πόσο μάλλον στην Ελλάδα που ηθελημένα ξέχασαν (ξεχάσαμε) ότι υπάρχει ένα κεφάλαιο 12,5 δις. ευρώ από αναβαλλόμενη φορολογία που πρέπει να πληρωθεί.  Οι πωλήσεις των τελευταίων ημερών ήταν κυρίως από ξένα χαρτοφυλάκια που ήθελαν να πάρουν τα κέρδη τους. Θα υπάρξει συνέχεια ανόδου από το β’ εξάμηνο.

Αlpha Bank: Διαψεύδει για Κύπρου αλλά

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. (Alpha Holdings) διαψεύδει ως αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (Bank of Cyprus) από υφισταμένους μετόχους της.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ανακοινωθέντος Στρατηγικού της Σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

CENERGY: Όλα …υψηλά εκτός από το μέρισμα

Όλα τέλεια για την Cenergy με την μετοχή να κινείται σε ιστορικά υψηλά, την κερδοφορία επίσης προς ιστορικά υψηλά  αλλά κάποιοι μέτοχοι από τον χώρο των θεσμικών επενδυτών θελουν μεγαλύτερα μερίσματα. Παιδιά είστε παλιοί και γνωρίζετε πως σκέφτονται οι Στασινόπουλοι…

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το «βαρίδι» των τραπεζών, η στήριξη στην Eurobank και το 35αρι της Μυτιληναίος (Metlen)

ΔΕΗ: Πολλά και καλά λόγια από τους CFO

Τα καλύτερα ακούσαμε για την ΔΕΗ και τον μετασχηματισμό της στο τελευταίο συνέδριο των οικονομικών διευθυντών (CFO) που διοργάνωσε η KPMG.  Τόσο για την ενεργειακή της διαχείριση , τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την χρηματοοικονομική ανάκαμψη. Η μετοχή έχει δημιουργήσει στήριξη στα 10-11 ευρώ και προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση.

Titan Int : Εντυπωσιάζει «πράσινα»

Εξέπληξε και τους μεγαλύτερους οπαδούς του, ο Τιτάνας με την ανακοίνωση των δράσεων ESG και των ‘πράσινων επενδύσεων’. Η αγορά του το ανταπέδωσε με άνοδο 3,2% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

OTE: Τιμή στα 19,5 € και σύσταση δίνει η DB

Η Deutsche Bank ξεκινά την κάλυψη της μετοχής του OTE με σύσταση Buy (αγορά), τιμή-στόχο στα 19,50 ευρώ και περιθώριο ανόδου που προσεγγίζει το 45%. Ο οίκος προτείνει την τιμή-στόχο βάσει ενός μοντέλου αποτίμησης προεξόφλησης ταμειακών ροών και αναμένει ότι ο OΤΕ θα επιτύχει μέση ετήσια αύξηση στις λειτουργικές ταμειακές ροές 5% φέτος και το 2025.

Η αποτίμηση του OΤΕ σε όρους EV/EBITDA και P/E είναι με discount 30% έναντι του κλάδου και οι αποδόσεις των ταμειακών ροών του στο 9,3% κατά μέσο όρο, είναι υψηλότερες κατά 0,9%. Η συνολική μερισματική του απόδοση είναι στο 8,6% κατά μέσο όρο, 1,7% υψηλότερη από τον κλάδο.

Η τράπεζα επισημαίνει ότι ο OΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών επικοινωνιών στην Ελλάδα και είναι σε διαδικασία πώλησης της ρουμανικής θυγατρικής της. Ο OΤΕ παράγει αξία για τους μετόχους του με καταλύτες μπροστά του, καθώς η γερμανική τράπεζα αναμένει:

i) ανώτερη σταθερή και κινητή συνδεσιμότητα και υπηρεσίες προς τους πελάτες του,

ii) ανάπτυξη στην προσφορά των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς το ελληνικό δημόσιο κράτος συνεχίζει επίσης την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η ιδιωτικοποίηση της ΕΤΕ, τα κέρδη του ΑΔΜΗΕ και η αντίδραση του ΔΑΑ

FOURLIS: Μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή

Η Fourlis ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 0,12 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί στις μετοχές που δικαιούνται μέρισμα, δηλαδή εξαιρουμένων των 1.766.702 ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία.

Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, όπου εφαρμόζεται, και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,114 ευρώ ανά μετοχή. Η ημέρα αποκοπής μερίσματος είναι η 26η Ιουνίου.

Η διοίκηση επαναβεβαίωσε την δέσμευσή της σε έναν σαφή στρατηγικό οδικό χάρτη που δίνει έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων σε όλες τις δραστηριότητες λιανικής του Ομίλου, στην αξιοποίηση της ψηφιοποίησης και στην επέκταση της παρουσίας του στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Το στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου περιλαμβάνει τους εξής βασικούς άξονες:

  • Έμφαση στην ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση και εμπειρία πελάτη.
  • Βελτιστοποίηση και επέκταση του δικτύου καταστημάτων σε όλες τις δραστηριότητες λιανικής (IKEA, INTERSPORT, HOLLAND&BARRETT).
  • Περαιτέρω ανάπτυξη της πολυκαναλικής προσέγγισης και του ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, των δυνατοτήτων του στο ηλεκτρονικό κανάλι, της διαχείρισης αποθεμάτων και της αποδοτικότητας, καθώς και την καλύτερη διαδικασία λήψης στρατηγικών αποφάσεων.
  • Περαιτέρω ανάπτυξη των εξειδικευμένων υπηρεσιών logistics μέσω νέων συνεργασιών και επέκταση των δραστηριοτήτων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η Διοίκηση παραμένει αισιόδοξη για τις προοπτικές του Ομίλου για το σύνολο του 2024, λόγω των θετικών τάσεων και της βελτιωμένης κερδοφορίας που παρουσιάστηκαν κατά το Α' τρίμηνο του 2024. Ο Όμιλος βρίσκεται σε τροχιά για την επίτευξη αυξημένης κερδοφορίας και δημιουργίας λειτουργικών ταμειακών ροών.

Xρυσός: Η UBS βλέπει και 2.700 δολ / ουγγιά το 2025

Η UBS εκτιμά  ότι ο χρυσός μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό αντιστάθμισμα έναντι των ανησυχιών σχετικά με τη γεωπολιτική, τον πληθωρισμό ή το υψηλό έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ. Στο βασικό της σενάριο, η UBS προβλέπεi ότι η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί στα 2.600 δολ./ουγγιά μέχρι το τέλος του έτους και στα 2.700 δολ./ουγγιά έως τα μέσα του 2025 (από 2.330 δολ. σήμερα).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ