Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BMW: Αύξησε τις τιμές απέναντι στις χαμηλές πωλήσεις και είχε κέρδη 2,88 δισ. ευρώ

Αύξηση κερδών κατέγραψε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW το γ΄ τρίμηνο του 2021 καθώς αντιστάθμισε τις μειωμένες παραγγελίες με υψηλότερες τιμές.

Ετσι, τα  κέρδη προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν στα 2,88 δισ. Ευρώ έναντι εκτιμήσεων για 2,34 δισ. Ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 2,58 δισ. Ευρώ, με το περιθώριο των ΕΒΙΤ στη μονάδα αυτοκινήτου στο 7,8%.

"Ένα καλύτερο προϊοντικό μείγμα και καλύτερες τιμές σε νέα οχήματα, μαζί με μια σταθερή τάση τιμολόγησης για μεταχειρισμένα οχήματα, ενίσχυσε τις οικονομικές επιδόσεις των δραστηριοτήτων”, ανέφερε η εταιρεία.

Η BMW είδε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβάνοντας τόσο υβριδικά όσο και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, στο εννεάμηνο του έτους σε σχεδόν 232.000 οχήματα, σχεδόν τα διπλάσια από ό,τι πουλήθηκαν στην ίδια περίοδο πέρυσι.

Το θέμα της προσφοράς επεξεργαστών θα αποτελέσει ένα ζήτημα και για το 2022, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Nicolas Peter.

Επίσης, η BMW διατήρησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης που περιλαμβάνουν το περιθώριο ΕΒΙΤ για το τμήμα αυτοκινήτου, μεταξύ του 9,5%-10% και τα κέρδη προ φόρων για τον όμιλο ότι θα διαμορφωθούν υψηλότερα από το 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα