Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Ανακαλεί 817.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλημάτων στην ασφάλεια

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Νέα προβλήματα εντόπισε η Tesla στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητά με αποτέλεσμα να  ανακαλεί περισσότερα από 817.000 οχήματα στις ΗΠΑ, επειδή μια ηχητική ειδοποίηση ενδέχεται να μην ενεργοποιείται όταν το όχημα ξεκινά και ο οδηγός δεν έχει δέσει τη ζώνη ασφαλείας του.

Οπως ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή για την Ασφάλεια της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA)  «τα οχήματα - ορισμένα οχήματα 2021-2022 Model S και Model X, 2017-2022 Model 3 και 2020-2022 Model Y - δεν συμμορφώνονται με ένα ομοσπονδιακό πρότυπο ασφάλειας αυτοκινήτων σχετικά με την προστασία από σύγκρουση επιβατών, επειδή η ηχητική ειδοποίηση δεν ενεργοποιείται. Η Tesla θα προβεί σε ενημέρωση λογισμικού για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Η Tesla ανέφερε στην NHTSA ότι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου δεν γνώριζε για ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονται με το ζήτημα.

Να σημειωθεί οτι, το Νοέμριο του 2021, είχαν εντοπιτεί προβλήματα στους αερόσακους και κυρίως σε αυτούς του οδηγού με αποτέλεσμα η Tesla να ανακαλέσει τότε 7.600 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα