Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Renault: Το νέο Lada Niva έρχεται το 2024

Lada Niva / Πηγή: Renault
Lada Niva / Πηγή: Renault

Το νέο Lada Niva πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2024, όπως επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα η «μητρική» Renault.

Πρόκειται μάλιστα να δημιουργήσει μία νέα κοινή επιχειρηματική μονάδα για την Dacia και τη Lada, στο πλαίσιο της οποίας τα δύο brand θα έχουν κοινή διαχείριση αλλά θα διατηρήσουν την ξεχωριστή τους οντότητα.

Στην πράξη, θα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα, την CMF-B της Renault, πάνω στην οποία θα στηριχτούν τα 11 νέα μοντέλα που θα παρουσιάσουν το επόμενο διάστημα.

Ειδικά όσον αφορά στη Lada, αναμένονται τέσσερα νέα μοντέλα μέχρι το 2025, οπότε και το brand θα ενισχυθεί με ένα νέο SUV.

Το νέο Lada Niva θα λανσαριστεί σε δύο μεγέθη - compact και medium - ενώ θα έχει επίσης πολλά κοινά με το επερχόμενο Dacia Bigster που επίσης ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Η Lada παραμένει πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία σε πωλήσεις στη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες, φιλοδοξεί όμως πλέον στη νέα εποχή να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και σε άλλες αγορές. Η Renault μάλιστα φέρεται να επιθυμεί τη διατήρηση του οικονομικού προφίλ της εταιρείας, έτσι ώστε το νέο μοντέλο να μην κοστίζει πάνω από 15.000 ευρώ, όταν κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα