Νέα
  • ΓΔ: 817.1 +0.05%
  • Τζίρος: 26,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερευνα: Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πηγή: Ευρωκίνηση

Ενας στους πέντε Γερμανούς οδηγούς θεωρεί ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα συνεχίσει να αποτελεί στο μέλλον ένα από τα σημαντικά μέσα μεταφοράς. Οι βασικοί λόγοι που αποτελούν βαρόμετρο για τη συγκεκριμένη απόφαση είναι η εύκολη και οικονομική μετακίνησή τους.

Το 45% των Γερμανών δίνει προτεραιότητα στη ευκολία μετακίνησης, ενώ το 37% επιλέγει ένα αυτοκίνητο με στόχο τη μείωση του κόστους μετακίνησης. Επίσης, το 26% των οδηγών επιλέγει αυτοκίνητο με μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Αυτό αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία από γερμανική ασφαλιστική εταιρεία (HUK-Coburg) και στην οποία συμμετείχαν 4.200 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ενα από τα βασικά μειονεκτήματα της χρήσης αυτοκινήτου, τουλάχιστον το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι το αυξανόμενο κόστος καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας. Η έρευνα οδηγεί στο συμπέρσμα ότι το αυτοκίνητο για τους Γερμανούς θεωρείται ως η καλύτερη λύση μετακίνησης σε σχέση με το λεωφορείο ή το τρένο. Στο Βερολίνο το 28% επικεντρώνεται σε μελλοντικές αγορές που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση. Ένα μεγάλο ποσοστό από τους ερωτηθέντες απάντησαν πως ο μεγάλος χρόνος παράδοσης τους οδηγεί στην επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Τέλος, μεγάλο προβληματισμό προκαλεί σε όλους τους ερωτηθέντες η συνεχόμενη αύξηση του κόστους των αυτοκινήτων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα