Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AUTO

Ασφάλιστρα αυτοκινήτων: Μεγάλη πτώση λόγω πανδημίας

τελη κυκλοφορίας αυτοκίνητα
Πηγή: Eurokinissi

Η πανδημία και η επιβεβλημένη απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιτίας της προκάλεσε σημαντική πτώση των ασφαλίστρων αυτοκινήτου το 2020, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της υπηρεσίας σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα insuracemarket.gr.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, που δημοσιεύει το εν λόγω report για τρίτη συνεχή χρονιά, η αναφορά βασίζεται σε αληθινές αναζητήσεις και επιλογές των 1.500.000+ χρηστών της πλατφόρμας του insurancemarket.gr.

Ενδιαφέροντα στοιχεία της χρονιάς που πέρασε είναι ότι τα ασφάλιστρα είχαν μία σημαντική πτώση λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ειδικότερα, το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου για το 2020 διαμορφώθηκε στα 155,3 ευρώ / έτος και το μέσο ασφάλιστρο μηχανής στα 86,8 ευρώ /έτος συγκριτικά με τα αντίστοιχα 176 ευρώ και 102 ευρώ του 2019.

Όσον αφορά τις καλύψεις, η συντριπτική πλειοψηφία των  Ελλήνων οδηγών (74,5%), επιλέγει τις υποχρεωτικές εκ του Νόμου καλύψεις Αστικής Ευθύνης για Σωματικές Βλάβες & Υλικές Ζημιές έναντι τρίτων, ενώ το πακέτο ασφάλισης ζημιών από Κλοπή & Φωτιά το επιλέγει μόνο το 23% των  οδηγών.

Η δημοφιλέστερη προαιρετική κάλυψη ήταν και φέτος η Οδική βοήθεια με 58%. Ο ελληνικός στόλος αυτοκινήτων είναι ο τέταρτος γηραιότερος στην Ευρώπη με ποσοστό > 56% να απαρτίζεται από οχήματα 10 έως 20 ετών και ένα σημαντικό ποσοστό από ακόμα παλαιότερα.

 Όσον αφορά τη διάρκεια, δημοφιλέστερη παραμένει η εξάμηνη την οποία και επιλέγει το 36,9% των Ελλήνων οδηγών. Η ετήσια διάρκεια ασφάλισης, η πιο συμφέρουσα οικονομικά διάρκεια με το χαμηλότερο ανά μήνα ασφάλιστρο,  επιλέγεται από το 34,2% των ασφαλιζομένων. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η κατά 47% αύξηση της ετήσια ασφάλισης προς το τέλος του έτους που μπορεί να εξηγηθεί από τις μεγάλες εκπτώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών κατά την περίοδο Black Friday του Νοεμβρίου.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη την αναφορά

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα