Νέα
  • ΓΔ: 1415.38 -0.27%
  • Τζίρος: 64,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Honda: Ανακαλεί 300.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως για ελαττωματικές ζώνες ασφαλείας

Πηγή: AP

Η Honda ανακαλεί πάνω από 300.000 οχήματα παγκοσμίως λόγω ελαττώματος στις ζώνες ασφαλείας συγκεκριμένων μοντέλων.

Στα μοντέλα Accord και HR-V των ετών 2023-2024 διαπιστώθηκε ελάττωμα σε μπροστινές ζώνες ασφαλείας, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. 

Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανέφερε κανένα περιστατικό τραυματισμού ή θανάτου που να σχετίζεται με αυτή τη δυσλειτουργία.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την ανάκληση 250.000 αυτοκινήτων της εταιρείας λόγω ενός σφάλματος κατά την παραγωγή που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στον κινητήρα. 

Το σημερινό πρόβλημα με τις ζώνες ασφαλείας, που αφορά σχεδόν 304.000 Honda Accord και HR-V, οφείλεται σε δυνητικά ελαττωματικές ζώνες ασφαλείας στα οχήματα των μοντέλων 2023 και 2024 που κατασκευάστηκαν από τις 4 Οκτωβρίου 2022 έως τις 14 Οκτωβρίου 2023.

Διαδικασία ανάκλησης 

Οι ιδιοκτήτες που επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση θα ειδοποιηθούν ταχυδρομικά μετά τις 8 Ιανουαρίου 2024 και θα τους ζητηθεί να μεταφέρουν τα οχήματά τους σε εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία της Honda για επιθεώρηση και, εάν είναι απαραίτητο, αντικατάσταση του προεντατήρα. Οι υπηρεσίες επιθεώρησης και επισκευής θα παρέχονται δωρεάν στις εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της Honda. Οι ιδιοκτήτες που έχουν ήδη πληρώσει για επισκευές που σχετίζονται με αυτή την ανάκληση θα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, σύμφωνα με την πολιτική της Honda.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα