Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Επαφές με την ινδική Tata για τεχνολογίες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Σε επαφές με την Tata Power στην Ινδία, την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Tata, βρίσκεται η Tesla, με αντικείμενο τη συνεργασία στη δημιουργία υποδομών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι συνομιλιες εντάσσονται στο πλαίσιο της επικείμενης εισόδου της Tesla στην ινδική αγορά μέσω της εισαγωγής και διάθεσης του πετυχημένου Model 3, ενώ το ενδεχόμενο της συνεργασίας είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές της Tata Power να κλείσουν ενισχυμένες κατά 5,5%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2014.

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που αποκάλυψε το Reuters, η Tesla πρόκειται να ιδρύσει τοπική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην πολιτεία Καρνατάκα, στον ινδικό νότο.

Οι επαφές των δύο κολοσσών βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όπως επισημαίνει το CNBC, ενώ καμία από τις δύο εταιρείες δεν σχολίασε τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Tesla απορρόφησε την Tesla Motors India, ενώ η θυγατρική αυτοκινητοβιομηχανία της Tata, Tata Motors, αρνούταν μέχρι πρότινος δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα