Νέα

ΔΕΘ 2025

Ι. Καργαρώτος (Παπαστράτος) στο συνέδριο της «Η»: Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε τους ανήλικους από τα καπνικά προϊόντα

O αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, κ. Ιάκωβος Καργαρώτος

Στη μεγάλη πρωτοβουλία της εταιρείας «Παπαστράτος», η οποία έχει τίτλο «Είναι στο χέρι μας, να μην είναι στο χέρι τους» και στόχο να μειωθεί η κατανάλωση καπνικών προϊόντων από τους ανήλικους, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της «Η» ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιάκωβος Καργαρώτος.

Ανέφερε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που στοχεύει να έχει θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία και σημείωσε ότι αποτελεί μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η οποία θα διαρκέσει πολλούς μήνες και θα εξελίσσεται με διάφορες μορφές.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο τη δημιουργία έξυπνων εργαλείων, τα οποία θα μπορούν να εφαρμόζουν όλες οι εταιρείες καπνού αλλά και άλλων κλάδων που πρέπει να επαληθεύεται η ηλικία των αγοραστών.

Ο κ. Καργαρώτος σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα του καπνού και της νικοτίνης στη χώρα μας και μέσα από δράσεις των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας καταρρίφθηκαν μύθοι.

«Μειώθηκαν οι καπνιστές, χωρίς να υπάρχουν απαγορεύσεις. Χωρίς να αυξηθούν οι φόροι, αυξήθηκαν τα έσοδα από τον κλάδο μας και είναι πολύ σημαντικό ότι μειώθηκε το λαθρεμπόριο», ανέφερε ο κ. Καργαρώτος.

«Θα συνεχίσει να μειώνεται η φορολογία»

Για βούληση τα κυβέρνησης να συνεχίσει να μειώνεται η φορολογία, χωρίς παράλληλη μείωση των δημόσιων εσόδων έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό βήμα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου από την κυβέρνηση, στο οποίο συνέβαλλε σημαντικά ο νέος τελωνειακός κώδικας με τις αυστηρές ποινές και τα αυστηρά πρόστιμα αλλά και οι συχνοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ.

Μ. Θεμιστοκλέους: Τα μεγάλα οικονομικά οφέλη από τη μείωση του καπνίσματος επιστρέφουν στον ασθενή

Στα πολύ μεγάλα προγράμματα πρόληψης που εφαρμόζει εδώ και τέσσερα χρόνια -για πρώτη φορά στην ιστορία του- το ΕΣΥ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, τα οποία χαρακτήρισε μια πολύ μεγάλη επένδυση στην υγεία.

Το εθνικό σχέδιο κατά του καπνίσματος έχει αποδώσει εξαιρετικά, όπως είπε, ενώ η χώρα δεν έχει καμία σχέση με τον καπνό και το παθητικό κάπνισμα σε σχέση με το 2018. Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση καπνιστών στην Ε.Ε. από το 42% στο 36%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν πωλούνται πλέον καπνικά προϊόντα στους ανήλικους.

Ειδικά σε ότι αφορά στον καρκίνο του μαστού, είπε ότι πάνω από το  6% των διαγνώσεων δεν θα είχαν γίνει αν δεν υπήρχε το πρόγραμμα πρόληψης. Η έγκαιρη πρόληψη σημαίνει καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Το ίδιο ισχύει και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Είναι άλλο να εντοπιστεί στο στάδιο 1 και άλλο στο στάδιο 3 ή 4, στα οποία η πρόγνωση είναι πολύ χειρότερη, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η μείωση του καπνίσματος έχει σαφή οικονομικά οφέλη τα οποία γυρνάνε στον ασθενή.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο παρακάτω βίντεο:

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΘ 2025

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΘ 2025