Νέα

ΔΕΘ 2025

ΔΕΘ 2025: Δείτε LIVE το συνέδριο της «Η» - Ελλάδα 2030: βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή των κρίσεων

Παρακολουθείστε LIVE το οικονομικό συνέδριο «Ελλάδα 2030: Βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή των κρίσεων», που διοργανώνουν φέτος στην Θεσσαλονίκη, παραμονές της 89ης ΔΕΘ 2025, η «Ημερησία» σε συνεργασία με το OPEN TV και το «ΕΘΝΟΣ». 

Καθώς πυκνώνουν πλέον οι φωνές διεθνώς που περιγράφουν την συνθήκη στην οποία έχει εισέλθει εδώ και καιρό η παγκόσμια οικονομία ως μια «μόνιμη κρίση», permanent crisis / permacrisis, η «Ημερησία» βάζει στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία. 

Ζωντανά από την Θεσσαλονίκη, λίγο πριν ο πρωθυπουργός ξεδιπλώσει το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια, ανοίγουμε κι εξετάζουμε τον φάκελο της ανάπτυξης με το πρίσμα της μόνιμης παγκόσμιας κρίσης. 

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 19:00 οι εργασίες του Συνεδρίου μεταδίδονται LiveStreaming από την «Ημερησία», το «Έθνος» και την υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και ΕΔΩ τους ομιλητές.

Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, θεσμικοί παράγοντες, κορυφαίοι αξιωματούχοι, καθηγητές πανεπιστημίου, επιφανή στελέχη της κατασκευαστικής, ενεργειακής και ναυτιλιακής αγοράς, ανταλλάσσουν απόψεις, συζητούν, φωτίζουν τα σημεία των καιρών. Και παράγουν τροφή για συζήτηση και σκέψη. 

Είναι βιώσιμη η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε έναν κόσμο που περνά από την μια κρίση στην άλλη; Και τι θα γίνει όταν τελειώσει η ροή κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Μετά το ισχυρό turnaround story της οικονομίας θα καταφέρει η Ελλάδα να μετασχηματίσει το παραγωγικό της μοντέλο, ώστε να αυξηθούν οι άμεσες ξένες επενδύσεις σε κλάδους που παράγουν προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας; 
  • Ποιος είναι πλέον ο ρόλος της ενεργειακής διπλωματίας στον σημερινό κόσμο που αλλάζει ταχύτατα; Και πώς τοποθετείται η Ελλάδα σε αυτό το διπλωματικό σκάκι; Μπορεί να γίνει ενεργειακό hub της ΝΑ ή ακόμη και της Κεντρικής Ευρώπης; 
  • Πόσο κομβικός είναι ο ρόλος των υποδομών για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας; Η Ελλάδα ως γέφυρα της Ανατολής με την Δύση και της Αφρικής – Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη. Θα αξιοποιήσουμε επαρκώς τις θαυμαστές δυνατότητες της γεωγραφικής μας θέσης; 
  • Ο κρίσιμος κρίκος της ναυτιλίας και των λιμενικών υποδομών στην αλυσίδα της ανάπτυξης. Η Ελλάδα ως πύλη εισόδου και διαμετακομιστικό κέντρο. Τα οφέλη και οι προκλήσεις. Ο ρόλος που καλείται να παίξει η Θεσσαλονίκη. 
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΘ 2025

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΘ 2025