Νέα
  • ΓΔ: 1451.51 +0.32%
  • Τζίρος: 27,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Xiaomi: Εκτίναξη κερδών με μερίδιο και από τη Huawei

Lai Xiaomin

Τα καθαρά κέρδη της Xiaomi εκτινάχθηκαν 36,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 καθώς η θέση της ανταγωνίστριάς της Huawei συνεχίζει να υποχωρεί στις διεθνείς αγορές λόγω των κυρώσεων που της επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της κινεζικής εταιρείας κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν σε 3,2 δισ. γουάν (σ.σ.: η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος είναι 7,7 γουάν ανά ευρώ), πάνω από τα 2,9 δισ. γουάν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 24,8% σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις κινητών, από τις οποίες προέρχονται τα περισσότερα έσοδα της Xiaomi, ανήλθαν σε 42,6 δισ. γουάν, σημειώνοντας αύξηση 38,4%. 

Μετά το εμπάργκο που επέβαλε η Ουάσιγκτον στις πωλήσεις προς τη Huawei βασικών εξαρτημάτων για τα κινητά της, η μεγάλη κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία υποχώρησε πολύ τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνες αγοράς. 

Αναμένοντας την ευκαιρία, η Xiaomi και άλλες εταιρείες smartphones αύξησαν την παραγωγή των κινητών τους στα τέλη του 2020. 

Αυτό, ωστόσο, συνέβαλε στην έλλειψη chips, η οποία προκλήθηκε εν μέρει από τη ζήτηση ηλεκτρονικών ειδών για καταναλωτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ξεπέρασε την προσφορά παραγωγών chips, όπως της Qualcomm.

Σε τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, ο πρόεδρος της Xiaomi, Γουάνγκ Σιανγκ, είπε ότι το συνδεόμενο με την έλλειψη chips κόστος μπορεί να μετακυλισθεί σε ορισμένες περιπτώσεις σε καταναλωτές. «Αισθανόμαστε πίεση, αλλά είμαστε εν τάξει», είπε ο Γουάνγκ.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν 27,6% στα 33,8 δισ. γιουάν, αντιστοιχώντας στο 47,9% των εσόδων της εταιρείας και σηματοδοτώντας μία ελαφρά στροφή προς την εγχώρια αγορά, καθώς το αντίστοιχο μερίδιο στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν πάνω από 50%. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ