Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Gamestop: Αύξηση της μετοχής πάνω από 50%

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

H τιμή της GameStop έκλεισε με άνοδο 52,7% την Πέμπτη στα 183,75 δολάρια καθώς οι επενδυτές συνέρρευσαν στη μετοχή της μετά την πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση. 

Σύμφωνα με το Reuters, παρά την αύξηση, η τιμή της μετοχής καταγράφει απώλειες 8,2% από την αρχή της εβδομάδας μετά την ανακοίνωση υποτονικών κερδών από την εταιρεία την Τρίτη και την αποκάλυψη ότι αποτιμά τη δυνατότητα πώλησης μετοχών. Από την αρχή του έτους, η μετοχή σημειώνει κέρδη 875%, αν και απέχει πολύ από το υψηλό των 483 δολαρίων στα τέλη Ιανουαρίου. 

Η εταιρεία επωφελήθηκε από την ώθηση που πήρε από μικροεπενδυτές - κυρίως σε διαδικτυακά φόρουμ, όπως το δημοφιλές  WallStreetBets της Reddit - για να αυξήσουν την τιμή της που θεωρούν υποεκτιμημένη. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις προσπάθειες του δισεκατομμυριούχου επενδυτή και συνιδρυτή της Chewy,  Ryan Cohen, ο οποίος μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της GameStop, για τον μετασχηματισμό της εταιρείας λιανικών πωλήσεων σε μία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που θα μπορεί να αναταγωνισθεί με ισχυρούς αντιπάλους στον κλάδο, όπως την Target και την Walmart. 

H GameStop, η οποία πρόσθεσε τρία νέα μέλη - περιλαμβανομένου του Cohen - στο Δ.Σ. της τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο συμφωνίας, ανέφερε στα τριμηνιαία αποτελέσματά της ότι αναμένει τη συνταξιοδότηση οχτώ μελών του Δ.Σ. τον Ιούνιο. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ